Cel mai mare cutremur din acest an. S-a simțit și la București și la Constanța

Conform datelor furnizate de Institutul Național pentru Fizica Pământului cutremurul din această seară a avut epicentru în Județul Buzău.

Și mai exact, acesta a fost localizat în Munții Buzăului, la doar câteva sute de metri de muntele Penteleu la o adâncime de 147 de kilometri.

„Cum ? Pe Penteleu ? Deci la noi, aici! Cu toate astea eu vă spun că n-am simțit niciun cutremur.  Acum aud de la dvs. Și doar eram acasă. Nici pe la vecini n-am auzit”, ne-a declarat Gh. Băcneanu, primarul celei mai apropiate comune, Gura Teghii.

Deși inițial INFP a apreciat că a avut magintudinea de 5 grade, după o jumătate de oră specialiștii seismologi au revizuit prognoza inițială si au micșorat magnitudinea de 4,6 grade.

Este cel mai puternic seism înregistrat anul acesta, după ce în martie s-a produs unul de 4,4 grade.

Cutremurul a fost resimțit atât la București, cât și la Constanța.

„Aceste cutremure moderate eliberează o cantitate de energie, dar la o scară destul de mică. Eliberează energia într-o zonă de câțiva kilometri. Aceste cutremure mici mai eliberează ceva din tensiune, mai reușesc într-un fel să amâne producerea unuia mare, dar nu pot elimina producerea unui cutremur mare” – Mircea Radulian, director știnnțific INFP.

Când ar putea avea loc acesta?

Nu se poate face o previziune decât la o scară mare de timp. Putem spune foarte aproximativ că ne așteptăm la cutremur mare. Din păcate știm că Vrancea poate produce cutremure mari. O predicție, să spui exact data, nici măcar anul nu se poate spune – de ani buni se tot fac astfel de preziceri și toate au dat greş”, a spus Mircea Radulian.


Citește și articolul: Toma: „Azi am semnat o hârtie și pentru „toaletarea” bicicletelor cu patru roți”

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.