Cel mai mare proiect din județul Buzău! Opt comune plus un oraș se vor asocia. Locuitorii scapă de o grijă și primesc confort

Nu mai puțin de opt comune plus un oraș din județul Buzău pun în aceste zile bazele unei asocieri foarte importante pentru locuitorii lor.

E vorba de comunele Luciu, Largu, Rușețu, CA Rosetti, Cilibia, Brădeanu, Scutelnici și Padina, plus orașul Pogoanele.

Acestea ar urma să se grupeze într-o asociație care va avea ca scop introducerea gazelor în aceste localități.

 

„Încet, dar sigur se modernizează și satul buzoian. În unele localități rurale există deja alimentare cu apă, canalizare, asfalt, școli moderne, astfel că pentru a trăi ca la oraș locuitorii mai au nevoie doar de gaze. E firesc ca de acum să ne îndreptăm atenția și în această direcție. Mai ales că în zonă există s-au descoperit importante rezerve de gaze. Suntem de râs ca pe teritoriul comunelor noastre să se facă extracție de gaze, dar locuitorii să nu beneficieze. De aceea ne vom asocia, ca să ne fie mai ușor, pentru a realiza ceastă investiție”, ne-a declarat Mircea Frățilă, primarul din Luciu.

După ce asocierea va fi legalizată la tribunal, cele nouă localități ar urma să cotizeze pentru a înființarea unui fond din care va fi plătită firma care va câștiga licitație de proiectare.

Apoi, va fi căutată o firmă care, în colaborare cu primăriile, să realizeze investiția propriu-zisă. Suma investită ar urma să fie recuperată apoi de la cetățeni prin plata facturii la gaze.

Citește și articolul: Crimă în casa de nebuni de la Cilibia. Diliul și-a căsăpit concubina. Ambii au frecventat spitalul de la Săpoca

Localnicii ar urma în acest fel să scape de grija procurării lemnelor de foc atât pentru gătit, cât și pentru încălzire. Alții, vor scăpa de grija încărcării buteliei.

După 1989 în județul Buzău nu s-a mai înființat nicio rețea nouă de gaze, ci doar s-au făcut mici prelungiri ale rețelelor deja existente.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

15 comentarii la „Cel mai mare proiect din județul Buzău! Opt comune plus un oraș se vor asocia. Locuitorii scapă de o grijă și primesc confort

 • Poate citeste si primarul de la Merei. Ca localitatea Merei si satele invecinate nu au gaze. Doar Sarata Monteoru. Sunt asa greu de adus gazele de la Monteoru la Merei, domnule Chirca?

  Răspunde
 • Poate citește și primarul de la săpoca și face și el!Suntem sătui de promisiuni!!

  Răspunde
 • Poate citeste si primarul din Vadu Pasii! Cea mai mare comuna din judet cu cele mai mici realizari

  Răspunde
 • In Maracineni de ce nu fac asta….la cativa km de oras..nu au gaze

  Răspunde
 • Dl Chirca nu pune asistatii sociali la munca de frică ,nu vrea sa riste sa nu mai fie ales,ce sa mai vorbim de gaze,asfaltari,nici macar de balastari.

  Răspunde
 • IN SARATA MONTEORU SANT GAZE DATORITA MINEI DE PETROL .DAR NU SANT STRAZI SI ULITE AMENAJATE CA IN LIPIA SI MEREI. ulita care duce la cimitir in Monteoru face sa se rostogoleasca mortii in sicriu .

  Răspunde
 • La Tintesti când bagam gaze ca lemne au doar cei din primărie ca na isi permit ca noaptea pe inserat caram lemne cu roaba etc…nu tu apa nu tu canalizare nu tu internet de viteza nu tu un parc de joaca …..numa furati …nu inteleg un lucru DNA .ul ce face cu hotii astia Primari paduchiosi parazitii societati scz poate nu toti…sa iti fie rusine primare stăm la 8 km de Buzău si facem focu cu lemne încărcam buteliile ca pe vremea lu ceasca ca tie iti convine cu lemne gratis as propune sa puneti camere de supraveghere live prin sat sa vadă lumea vum furati….daca averi curaj????

  Răspunde
 • PROECT FRUMOS DAR NU PREA CRED, SI APOI IN COMUNA SCUTELNICI NU E APA SI NICI CANAL , ASA CA EU NU PREA VAD NICIUN VIITOR CU GAZE

  Răspunde
 • Drumul de la Grenwee pînă la Odaia Banului nu este asfaltat, Gaze nu avem , apa nu, nu există mijloc de transport intre oras si sat nu există scoala, nu există grădiniță . Suntem m-ai rau ca in Evul Mediu. Sunt doar 10 km pînă la Buzău dar zici ca suntem pe virful muntelui…. rusine domnule primar. Am vazut ca ati primit bani pt asfaltate
  …Sa vedem daca ajung acolo…

  Răspunde
 • La Mărăcineni sau pe partea Cândești-Vernești se tărăgănează introducerea gazului metan din cauza celor care detin afacerea cu butelii si gaz lichefiat! Dacă măcar un procuror sau polițist ar studia problema, ar constata că cei care se opun sau amână extinderea rețelei de gaze sunt tocmai aceeași care dețin stațiile PECO și afacerea cu butelii! Dar, ”corb la corb nu-și scoate ochii”, deh…

  Răspunde
 • Da in municipiul Buzau…… cand se vor baga gaze…(Stadionului…)

  Răspunde
 • Cu Valea Buzaului a-ti lasat-o balta..parca nu ar fi a judetului Buzau..si noi vrem gaze pentru caldura ca ni s-au taiat padurile..aveti cap de conducta la Badila..ce mai asteptati..Viperestiul Cislaul Patarlagele si Nehoiul asteapta cam de multisor !

  Răspunde
 • Bună sera în localitatea Padina au apa dar nu poate fi consumata fiind nepotabila de ce oare sa mai făcut investiția

  Răspunde
 • Lipsa gazelor in maracineni . Interese personale!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.