Cel mai tânăr cetățean de onoare al orașului!

La 18 ani, elev în clasa a douăsprezecea la Hasdeu, David Andrei Vlad devine cel mai tânăr cetățean de onoare al orașului Buzău!

Joi, în cadru festiv, în ședința CLM Buzău, buzoianul de 18 ani va primi această distincție, semn de apreciere al orașului pentru rezultatele foarte bune la Olimpiadele Internaționale.

În august, buzoianul a obținut două medalii de aur la Olimpiada Internaţională „Ştiinţele Pământului”, atât la proba teoretică, cât şi la proba de proiect, împreună cu alţi doi membri ai lotului României. La aceasta olimpiadă, ținută online, în India, au participat 172 de elevi din 29 de ţări.

Tot în anul 2023, David Andrei Vlad s-a întors din Dubai cu medalia de argint de la Olimpiada Internaţională de Biologie. În anul 2022 a obţinut medalia de bronz, la aceeaşi competiţie (vezi foto mai jos).


Felicitări merită și profesorii i-au fost alături în perioada de pregătire:

Luminița Enescu – fizică, Viviana Gaitanovici – chimie, Cătălin Mihalcescu – biologie, Mihaela Ladariu -geografie și Mihai Mâncu – geografie.

Felicitări și pentru cei doi părinți, pentru educația și instruirea lui David

Înainte de performanțele internaționale, tânărul hasdeian s-a remarcat la Olimpiadele Naționale:

 • 2022, Premiul I la Olimpiada Naţională de Biologie
 • 2022, mențiune la Olimpiada Naţională de Fizică
 • 2022 medalia de argint oferită de Societatea Română de Fizică
 • 2022 mențiune la Olimpiada Naţională de Chimie
 • 2023, Premiul II la Olimpiada Naţională „Ştiinţele Pământului”

Citește și:

loading...

5 comentarii la „Cel mai tânăr cetățean de onoare al orașului!

 • O idee foarte buna. Nu știu cine se face „vinovat” de inițiativă, dar merită felicitat. Cele mai mari le primește distinsul cetățean de onoare, dascălii săi și părinții. Până acum erau cetățeni de onoare cei care erau agreați de partidul edilului șef, uneori fără merite. Să le mențină Dumnezeu obiceiurile. Felicitări!

  Răspunde
 • Felicitări pustiule.Viata te va duce probabil departe de Buzău.Dar sper sa te întorci mereu aici.

  Răspunde
 • Felicitări și la mai multe reușite. Felicitări și CLM Buzău. Astfel de persoane trebuiesc promovate.

  Răspunde
 • O idee foarte buna a domnului Neagu. Mulțumim!

  Răspunde
 • Nu doar promovate domnule Marian, ci oprite în țară, introduse în politică, oferite slujbe de top în sistemul bugetar-gen prim – ministru, ministru, secretari de stat, etc. și puși să ne conducă și reprezinte! Dar cine să facă asta? Ciolacu sau Buzatu? Primul a „promovat-o” pe Ionela Dobrică, pentru că…asfalt și drumuri iar al doilea, pe fiul său și ginerele drumarului de acolo, tot pentru că asfalt și drumuri! Promovarea în acest mod, vă garantez că este făcută în scop personal de către actualii politicieni, pentru propria imagine! Din păcate le și reușește!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.