Celebrul profesor Enescu de la Hasdeu, laude pentru unii funcționari de la Buzău

E aproape o minune. Un buzoian a ținut să mulțumească public pentru modul în care a fost tratat la două instituții ale Primăriei Buzău.

Autorul laudelor/aprecierilor adresate funcționarilor este cunoscutul profesor de matematică de la Hasdeu, Bogdan Enescu.

„Un eveniment nefericit m-a obligat să întru în contact cu Starea Civilă și cu Urbis (Administrația Cimitirelor).
La Starea Civilă am obținut actele necesare în puțin peste 30 de minute. În plus, la intrare polițistul local mi-a oferit informații corecte și folositoare, am fost “termometrizat”, iar la ghișee toți funcționarii purtau mască (chiar în mod corect).
La Urbis, funcționarele au fost foarte amabile și am rezolvat toată problema în 20 de minute.
Faptul că am și parcat ușor (chiar dacă scump) în centru a fost un plus.
Ceea ce vreau să spun este că, la cât de supărat eram, faptul că interacțiunea cu serviciile primăriei a fost atât de simplă chiar a contat!”

Rândurile de mai sus au fost postate pe buzaucityreport. Primarul Toma a mulțumit.

Răspuns Toma: „Doamne-Ajuta! Încet, încet, se instaureaza normalitatea și la Buzău. Vă mulțumesc în numele celor două entități!”

Mici considerații:

*Unii de prin Primăria Buzău (actuali și foști) se plâng/acuză că Toma e un zbir. Poate că de așa ceva era nevoie (după perioada Boșcodeală) pentru a-i determina (pe unii) să-și facă treaba cum trebuie.

*Tot așa, unii, nițel frustrați, zic că Toma nu știe administrație. Domnilor, asta înseamnă cu adevărat administrație. Când cetățenii mulțumesc pentru serviciile primite (fără să-i fi pus cineva).

*Toma susține că deservirea buzoianului va fi și mai bună de la anul, când se va inaugura noul sediu al Primăriei de la Bazar.

*Să sperăm că funcționarii lăudați în articol nu și-o vor lua în cap. Iar alții, de prin alte birouri și instituții se vor ambiționa să fie, la rându-le, mai buni și demni de laudă.

loading...

4 comentarii la „Celebrul profesor Enescu de la Hasdeu, laude pentru unii funcționari de la Buzău

  • Aşadar, o dezvăluire venită tocmai din partea CELEI MAI MARI VALORI a Haşdeului aflată în viaţă ! Cum să nu-i răspundă Toma unei asemenea somităţi ?!
    A nu se înţelege că d-nul prof. Enescu încearcă să ,,facă politică” prin asta (după cum vor specula unii în mod maliţios) ! Nu, omul doar şi-a mărturisit public o experienţă mulţumitoare. Nu-i place politica, preferă să se dedice trup şi suflet carierei, formării de viitori studenţi valoroşi.
    Spre deosebire de ,,şeful” lui, directorul Ţepeluş (o nulitate în comparaţie cu Enescu – DOAR O PĂRERE PERSONALĂ CE MI-O PERMIT S-O SPUN – care, cuuuuuuuuuuulmea !, i-a mai şi devenit superior ierarhic tocmai acestui PRIM-GENIU AL HAŞDEULUI, dacă vă vine să credeţi !), director care se dedică de o mie de ori mai mult politicii (intereselor proprii) decât învăţământului.
    Şi care, împreună cu celălalt director nehaşdeian Banu, mai pătează grav şi imaginea Haşdeului (la crearea căreia tocmai acest mare profesor Enescu a contribuit mai mult decât oricine, atât ca profesor, cât şi ca elev) prin ruşinosul scandal de proporţii naţionale în mijlocul căruia se află !

  • Pentru cei născuți mai târziu, lui Bogdan Enescu i-a plăcut și politica. La începuturile democrației participative chiar s-a implicat în administrația locală ca ales al buzoienilor în calitate de consilier PUNR la alegerile din 1992. Între timp societatea s-a degradat, criteriul valorii i-a incomodat pe amatorii de chilipiruri și pe listele electorale au apărut plevușca clientelei de partid, gângănii imorale ori grataragii tupeiști, iar grosul alegătorilor au fost încântați să-i aleagă pe unii ca ei, cu carte puțină spre deloc, salivând după mișculații, combinații și învârteli.

  • Daca nu apare curand in vreun post de consilier sau prin niste consilii de administratie (daca nu e deja si acum doar multumeste), e mare minune. Mai stiu profesori care aduc osanale si cand te uiti, le sare banu din tot felul de consilii de administratie din toate directiile, iar apoi iti dai seama de ce.

  • Unii sunt adevarati ziaristi. Altii, genul tau Auras, daca cineva le spune ca iarba e violet si ii mai si plateste, sustin asta pana in panzele albe. Unii dintre functionari din unele birouri nu trebuie sa se ambitioneze, pentru ca nu mai pot nici atat. In birouri unde trebuiau sa fie angajati 12 – 15 functionari au ramas cate 2-3. Ghinion, sunt birourile unde chiar se munceste si unde “plantele decorative sau specialistii” lui Toma nu se baga. Aia stau in posturi dublu platite fata de cei de care iti spun si ii vezi toata ziua prin magazine. Asa ca gura mica cu aprecierile astea ca poate te vezi cu un dosar pe la tribunal…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.