Ce șanse are buzoianul să prindă încă un mandat de europarlamentar

Conform presei centrale astăzi în CEX al PSD s-a votat lista cu care partidul va merge la europarlamentare.

PSD Buzău pare să fi reușit să-și impună omul pe un loc eligibil.

Andi Cristea a copilărit în Buzău la blocurile turn din capătul străzii Spiru Haret (înspre unitatea militară). Mama sa locuiește în Buzău

Mai exact, Andi Cristea figurează pe poziția a zecea, ceea ce înseamnă că pentru a fi ales – PSD trebuie să obțină (după redistribuire) măcar 30 %. Un procent accesibil PSD, chiar dacă partidul e în scădere față de alegerile precedente.

„Mă bucur că buzoianul nostru Andi Cristea a fost validat astăzi de Comitetul Executiv Național al PSD, pentru a candida la alegerile europarlamentare din luna mai. Andi este un tânăr serios și foarte bine pregătit, care a demonstrat că are abilitățile necesare pentru a reprezenta România la cel mai înalt nivel. În plus, în ultimii ani, multe dintre problemele buzoienilor și-au găsit în europarlamentarul Andi Cristea o voce puternică care să le facă cunoscute pe plan european. Echipa pe care PSD o va trimite în Parlamentul European va fi una extrem de puternică și hotărâtă să se bată pentru a obține mai multe avantaje pentru români, dar și un tratament egal din partea tuturor partenerilor noștri europeni”, a comentat pe facebook Marcel Ciolacu, președintele PSD Buzău.

România va avea 33 de europarlamentari în exercițiul 2019 – 2024 în condițiile în care Marea Britanie se va retrage din U.E.

Dar, iată mai jos, primele 14 poziții ale PSD – în condițiile în care partidul mizează pe obținerea a 12 mandate.

1. Rovana Plumb

2. Carmen Avram

3. Claudiu Manda

4. Chris Terhes

5. Dan Nica

6. Maria Grapini

7. Tudor Ciuhodaru

8. Dragos Benea

9. Victor Negrescu

10. Andi Cristea

11. Natalia Intotero

12. Gabriela Zoană

13.Bianca Gavriliță

14. Emilian Pavel 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.