Cerere a unui șofer către primarul Toma

Probabil că toți șoferii din Buzău au stat (în ultimul an) în coloana ce se formează la orele de vârf pe Bd. Unirii înainte de intersecția cu str. N. Bălcescu.


Unul dintre șoferii care au pățit-o i-a scris zilele trecute primarului Toma.

Cererea șoferului e ca sensul unic de pe strada Mioriței să fie inversat, astfel încât conducătorii auto să ajungă (mai) ușor pe str. N. Bălcescu, iar coloana de pe Bd. Unirii să se micșoreze (în acest fel).

Acum, pe strada Mioriței (dinspre Democrației) e atașat de stâlp indicatorul „Accesul interzis”, circulația auto făcându-se dinspre Școala nr. 1 spre str. Democrației

Propunerea șoferului merită a fi luată în seamă, existând premise că traficul va avea de câștigat prin inversarea sensului unic pe str. Mioriței.

Pe de altă parte, există temerea că inversarea sensului unic ar putea duce la blocarea Bd. N. Bălcescu în dreptul Școlii nr. 1 pentru că mulți părinți s-au obișnuit să-și aducă și să-și ia copiii cu mașina. Dimineața și la prânz str. Mioriței se transformă într-un fel de Kiss and Ride.

Așteptăm mai jos, în rubrica de comentarii și opinia dvs., a cititorilor.

Citește și:

loading...

4 comentarii la „Cerere a unui șofer către primarul Toma

 • Na belea, fix pe Mioriței e traseul meu, pentru a evita calvarul de pe sensul opus, că și pe sensul opus exista un calvar de rigoare și, in general pentru a evita Unirii și pentru a ajunge in Unirii Nord, părăsind Unirii cu intrare pe Patriei și ieșind în Unirii tocmai pe Prutului.

  Dar am eu o soluție și mai buna pe care îl rog insistent pe domnul primar să o ia in seama: desființarea scuarurilor care delimitează benzile de autobuz și care au ocupat, brusc, aproape două benzi de circulație, astfel, adăugând banda de autobuz + încă o banda rezultata din desființarea scuarului de pe respectivul sens vor rezulta 4 benzi/sens, demne de un bulevard de altfel, mai departe vor exista doua benzi dedicate pentru stânga și dreapta și două benzi pentru mers înainte.

  Bag mana-n foc ca nu va mai exista ambuteiaj așa cum nu era nici înainte să apara tâmpenia cu benzile de autobuz.

  Aaa, autobuzele neapărat mutate la bordura ca sa nu mai încurce traficul, nici ele, nici mai ales utilizatorii lor, care sunt și cele mai indisciplinate categorii sociale și care de acum, fara să aibă drept motiv autobuzul, traversează ca oile pe unde ii taie capul și te mai si-njura dacă-i claxonezi.

  Răspunde
  • Oile nu polueaza si nu mai au pe unde sa circule in targul asta sufocat de masini si dar si de militie care sta la racoare ca a inceput canicula.

   Răspunde
 • Democrației sa fie eliberata de mașinile parcate pe stradă, pe unirii autobuzele sa circule pe lângă bordură, sensuri unice pe străzile mici prin cartierele 22 august

  Răspunde
 • O solutie mai simpla ar fi desfiintarea scuarurilor macar in acea intersectie, si crearea unei benzi strict pentru virajul la dreapta. In plus, coloana va ramane, ba chiar vei fi fortat daca vrei sa accesezi strada Mioritei sa stai in coloana de la Hotel Art. Aceasta „solutie” va ingreuna si mai tare traficul in zona.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.