emanoil neagu
toma 1 decembrie - Copy
avramescu PNL - Copy

Cerere uriașă în orașul Buzău până la sfârșitul anului. Mii de solicitări

Orașul Buzău e acum raiul instalatorilor de centrale termice de apartament.

RAM Buzău a anunțat din nou că din octombrie se vor debranșa majoritatea blocurilor din oraș acolo unde mai sunt doar 1-2-3 consumatori.

Situația este valabilă, în general, pentru cartierele Dorobanți (I și II), Broșteni, Micro V, 1 Decembrie și Micro III (cu excepția celor două blocuri turn de garsoniere). La sistem vor mai rămâne Micro XIV și zona Caraiman, B. Bălcescu, Spiru Haret, Aleea Insulei.

O decizie logică și normală din punct de vedere economic întrucât RAM a ieșit în pierdere în anii trecuți furnizând agent termic în aceste blocuri („se încasau 2 lei de la doi inși, dar se cheltuiau 10” – explicația plastică a șefilor RAM).

„Vom trimite în jur de trei mii de notificări prin poștă către locuințele din oraș unde nu vom mai furniza agent termic de la 1 octombrie. Locatarii au posibilitatea de a-și monta din timp centrale termice de apartament” – anunț Giani Matei, director economic RAM Buzău

„Estimez la opt mii de lei costurile pentru un apartament de trei camere. Proiect și instalație de gaze – 1700, centrală 2700-3500, instalație plus manoperă 3500. Costurile pot fi mai mici sau mai mari în funcție de centrală, de calorifere (oțel sau aluminiu) și de volumul apartamentului” – Ion Barbu, președinte asociație de proprietari

Operațiunea de montare a centralei durează 2-3 zile, iar meseriașul percepe în jur de două mii de lei de apartament.

Foarte bine o vor duce în această perioadă inclusiv firmele care efectuează proiectele și lucrarea de realizare a instalației de gaze pentru montarea de centrale. Și acestea vor avea în jur de 12 mii de clienți.

Vânzări record vor avea și firmele de comercializare a centralelor murale, dar și cele de calorifere, țevi, fitinguri, robineți etc.

Bine o vor duce în anii (zecile de ani) care vor urma și meseriașii care se vor pricepe la repararea centralelor termice.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Cerere uriașă în orașul Buzău până la sfârșitul anului. Mii de solicitări

  • Problema e ca 3 sferturi o fac la negru. Apoi urla ca nu au scoli, spitale si asa mai departe

  • Se trimit notificări doar celor aflați în facturare directă la RAM. Ceilalți care plătesc energia termică la asociațiile de proprietari, cum vor afla dacă vor mai avea căldură sau nu? Asociația noastră depune eforturi susținute să afle dacă RAM-ul va mai da căldură sau nu, la noi, dar lucrătorii de acolo le-au dat flit președintelui și doamnei administrator. Îi tot duce cu vorba, că o să le spună, că o să vină răspunsul fiecărui „abonat” la RAM, în plic, dar se pare că numai celor care plătesc la ei, pentru restul va fi „la ghici”, astfel că mulți se vor trezi în prag de iarnă fără căldură și dezinformați și o să îi ia la „împins vagoane” pe „ăia de la asociație”, recte, președinte și administrator, pentru ei vor fi mereu țapii ispășitori, se știe… Niște hoți, cu toții!

  • Nemulțumit total , pai de unde sa mai dea caldura si apa calda omule daca o sa opreasca centrala CT4 ,DUPA CE ANUL TRECUT A BAGAT O CARUTA DE BANI IN EA ,, DOM TEREACA !!! AI VAZUT CA NU AM SPUS SUMA ??? 🙁 🙁 🙁

  • Si in germania meseriasii lucreaza tot la negru daca pot si nu le cer clientii factura . Daca clientul nu vrea factura are o reducere de 20-25% si toata lumea e fericita .Obisnuiti-va cu ideea .

  • Eu zic sa vezi estimarea colectarilor la buget in Romania fata de Germania, apoi sa iti dai seama de proportia problemei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.