Cerșetorii și manglitorii, români și rromi, revin acasă din Europa. De ce fac asta

Români și rromi deopotrivă, unii dintre ei deprinși cu cerșetoria și mangleala, s-au întors și continuă se întoarcă acasă la Buzău de prin toată Europa.

Fenomenul ne-a fost sesizat de mai mulți cititori în ultimele zile și confirmat inclusiv de autoritățile locale de la Râmnicelu, Calvini și Costești (Pietrosu) de pildă, acolo unde sunt importante comunități de rromi.

Care e cauza

Coronavirusul! Frica de boală și apelul autorităților din vestul Europei au băgat cetățenii în case.

Cum străzile orașelor de prin Italia, Spania, Franța etc. au rămas pustii, cerșetorii români stau degeaba cu mâna întinsă. Rămași fără „mălai”, rromânașii noștri n-au ce face și se cărăbănesc spre… Românica.

Cu localnicii stând în case, nici manglitorii rromâni nu mai au spor și riscă să facă foamea.

„S-au întors mulți. Peste o sută. Și mai vin. Suntem depășiți la primărie. N-avem cum să le ținem noi, câțiva inși, evidența tuturor sau să-i verificăm dacă respectă izolarea la domiciliu” – Dumitru Stanciu, primar Râmnicelu

Concluzie. E nasol

Așadar, pe lângă coronavirus, România se va mai alege cu o problemă pe cap. E de așteptat ca în următoarele săptămâni infracționalitatea să crească. Va spori și sărăcia din unele comunități pentru că acum nu mai are cine să trimită euro acasă.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

16 comentarii la „Cerșetorii și manglitorii, români și rromi, revin acasă din Europa. De ce fac asta

 • SOLUȚIA: Să meargă la muncă! Sunt destule locuri de muncă, statul trebuie să promoveze munca.

 • Asta chiar este o veste rea… desi era de asteptat…

 • De ce ne-a fost frica ,n-am scapat!Asa ne trebuie daca le-am permis sa se-mpuieze!

 • Solutia radicala in acest moment ar fi izolarea acestor localitati in care salasuiesc.Iar sporirea accentuata a pedepselor privative de libertate cu aplicabilitate imediata,poate fi o solutie pentru descurajarea,reducerea sau starpirea infractionalitatii de orice fel..Masuri exceptionale,la vremuri exceptionale!

 • Unde viseaza Dan ca ca sunt locuri de munca, nu erau nici inainte sa inchida guvernul jumatate din afaceri si sa duca inevitabil la concedierea oamenilor cu masurile lor idioate care vor afecta tara pe ani de zile si vom avea inca o generatie de tineri sacrificati in jocuri de putere.
  Iar prognoza nu arata bine, sunt semne ca vor mai scoate de pe piata multe alte afaceri si multi alti angajati pana in toamna.
  Vom avea multe drame in urmatoare perioada, vom vedea oameni murind de foame, oameni aruncati pe strazi, ca fara afaceri si locuri de munca nu mai au cu ce cumpara mancare sau plati chirie si intretinere, lucruri care devin pe zi ce trece mai scumpe.
  Ne-au bagat intr-o criza provocata doar de dragul de a mima ca fac ceva pentru publicul lor care nu are minte sa inteleaga efectele pe termen lung. Au sacrificat generatia noastra tanara pentru jocurile lor de putere.

 • Daca se va continua cu “pomanageala” asta prin care li se asigura cazare si masa gratuita celor care au principala vina pentru situatia in care au ajuns si prin greutatile si necazurile pe care le pricinuiesc comunitatilor in care revin,nu este corect.De ce sa le platim noi toata mizeria pe care ne-au adus-o pe cap?au parasit tara pentru a le fi lor mai bine,iar acum se intorc pentru a face rau de multe ori prin inconstienta si iresponsabilitate.Ma refer strict la acei nemernici care nu inteleg si nu vor sa respecte regulile si masurile stricte ce le sunt impuse.La puscarie,nu in carantina,cei netrebnici!

 • E de munca …. Sa se redeschidă secții la filatura sa faca masti si halate iar la Bachus alcool sanitar. Nu vrea primarii sa ii amendeze cu 10.000 de leoni ca nu il mai votează aia ca si ei. Atunci sa se spele cu ei pe cap

 • Cine sa-i angajeze ? ce sa faca ? la IT ? la banca ? ei castigau 100 euro/zi din stat degeaba la cersit, crezi ca vin pe santier pe 20 euro la munca grea ???

  vorbiti asa , sa va aflati in treaba…

 • Sigilate localitatile si aia e. Simplu…

 • Primarii din satele de unde sunt sa raspunda solidar pentru ei. Toma a luat o decizie curajoasă. Trebuie raportați aia care nu respectă carantina. Recomand sa fie chiar răsplătiți cu bani cei ce raportează pe indiferenții care îmbolnăvesc oameni. Fac economie.

 • Oameni buni, fiţi vigilenţi ! Mâine-poimâine, dacă dau firmele faliment şi milioane de oameni se vor trezi şomeri, de-alde ăştia (pe care îi vedeţi în pozele de mai sus) vă vor sparge locuinţele şi vă vor da în cap ! Nu-i credeţi în stare ? Dacă vor ajunge la disperare, vor fi în stare ! Să vedeţi atunci criminalitate ridicată !
  Americanii nu de proşti şi-au cumpărat zilele astea arme la greu. Se gândesc ce-i aşteaptă…

 • În America daca omori hoțul, esti premiat. Asa trebuie si la noi. Au articol in Constitutie care iti permite sa te aperi de hoti. Proprietatea e sacră.

 • @ Anonim
  Nu e chiar asa. In Constitutia SUA scrie ca proprietatea este INVIOLABILA. In Constitutia Romaniei scrie ca proprietatea este PROTEJATA DE STAT.
  Nuantele astea doua fac diferenta intre carabina si par…

 • Si in Oltenita am văzut aceeasi afluenta. Unii au devenit violenti pe strada, altii se plang de lipsa mijloacelor de trai. Daca stai la coada la magazin vin si te presează fizic din spate, strănutând, Şi aici ma refer la cozi de 2-3 persoane. Daca le atragi atenţia te iau la mişto cu glume de genul du-te sub coroana nevestiti sa nu mori. Altii devin violenti. Agenţii de pază din magazinele mari stau si se uita la ei ca sa nu fure. Asta este pătura de persoane necivilizate, prost crescute pe care România a crescut-o. Poate pedepsele mai aspre sa ii mai linisteasca.

 • Ne asteapta zile grele chiar daca ne va ajuta Dumnezeu sa supravietuim virusului

 • Dumnezeu nu te ajuta cu nimic, doar TU te poti ajuta in tor ceea ce faci. Esti in viata DOAR ceea ce vrei TU sa fii. Esti in viata DOAR ceea ce te-ai pregatit TU sa fii.
  Restul e can-can.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.