Cetățenii din Vadu Pași, vizitați acasă de reprezentanții Primăriei. „95% au zis da!”

În ultimele zile, echipe formate la nivelul Primăriei Vadu-Pașii au bătut comuna-n lung și lat.

Gospodarii din cele șase sate ale comunei au fost rugați să completeze un formular privitor la oportunitatea înființării unei rețele locale de gaze naturale.

Chestionarul (inserat la finalul articolului) conține două întrebări, dar și rugămintea către localnici de a furniza informații  asupra veniturilor familiei și a volumului locuinței ce urmează a fi încălzită.

„Suntem în negocieri avansate cu un investitor străin care intenționează să investească pentru înființarea unei rețele de gaze naturale în Vadu Pașii. Investiția e una complexă, de mai multe milioane de euro, iar investitorul ar vrea să știe cam pe câte gospodării se va putea baza. De aceea am mers la oameni acasă pentru a-i ruga să completeze acest chestionar. S-au vizitat în jur de 75% din gospodăriile din Vadu Pașii, iar răspunsul a fost unul neașteptat de bun. Peste 90% au zis că s-ar conecta, deși au fost avizați că branșamentul îi va costa în jur de trei mii de lei”, ne-a declarat primarul Gheorghe Firon.

Lucrarea e una destul de complexă și presupune tragerea unei conducte de la Tăbărăști (unde există deja rețea de gaze) pe lângă Coco Rico, groapa de gunoi a RER și apoi peste râul Buzău până aproape de Stăncești.

De acolo, rețeaua ar urma să se extindă prin toată comuna. În aceste zile se strâng documentele necesare depunerii documentelor pentru obținerea aprobării și evizelor necesare.

Lucrările ar putea începe, în cel mai fericit caz, peste un an și jumătate.

O inițiativă similară de înființare a unei rețele de gaze a fost demarată de Primăria Mărăcineni, dar cu un investitor român.

Citește și articolul: La picioarele podului de la Vadu Pașii au răsărit aceste „flori”. Ce înseamnă asta ? CLIK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

 

loading...

6 comentarii la „Cetățenii din Vadu Pași, vizitați acasă de reprezentanții Primăriei. „95% au zis da!”

 • in vadu-pasii se vorbeste despre gaze de aproape 30 de ani.Cateva vorbe in plus sant tot de prisos.S-au facut 1001 studii de fezabilitate si tot degeaba.

  Răspunde
 • nu exista interese fata de „emanciparea” contribuabililor
  nu se vrea si gata
  daca era vreun investitor spagar, primaria gasea fonduri sa finanteze
  dar pt populatia nu are fonduri
  cat despre Maracineni, NENEA TEREACA a mai scris parca un articol
  acolo nu se va vrea, desi asa ar castiga primaria locuitori
  De ex…la SAPOCA trebuie doar sa se treaca podul spre PLESCOI si nu se vrea acest lucru
  ar trebui edilii sa faca totusi ceva, deoarece ROMSILVA pt iarna 2017-2018 nu a avut suficienti metri cubi sa vanda(restul sigur acoperiti prin taieri ilegale)
  NENEA TEREACA INSISTA POATE TE VOR ASCULTA CUM A ASCULTAT SI TATICUL TAU, ACTUALUL PRIMAR TOMA INTAIUL :)))

  Răspunde
 • Oamenii vor, dar vor gratis, pe banii statului. Nu vor facturi pentru consum individual.
  Asa si apa prin satele unde nu era retea, toti spuneau ca doresc apa, dar dupa ce s-a facut reteaua si au aflat ca apa costa bani la metru-cub si vine factura lunar, nu s-au legat decat cativa la retea, facand intreaga investitie total inutila si paguboasa.

  Răspunde
 • Ca sa dezvolti o comuna ai nevoie de apa canalizare si foc .(gaze) si apoi vin si banii

  Răspunde
 • Locuitorii comunei Vadu Pași trebuie să înțeleagă că au nevoie de utilități ,pentru a duce o viață decentă .De aceea eu i-aș sfătui să accepte lucrările care se vor face pentru ei ,mai ales că sunt frații noștri de peste apă și merită și ei un trai mai bun,apropiat de cel din oraș.Să facă un mic efort pentru că e în folosul lor .

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.