Chiar dacă e focar, elevii vor veni la școală. Vezi AICI motivul

DSP Buzău a anunțat azi apariția unui focar de coronavirus și la Liceul Sportiv din Micro XIV.

Cauza: trei școlari au prezentat teste pozitive.

Cu toate acestea liceul nu se va închide, iar elevii trebuie să participe în continuare (fizic) la cursuri.

EXPLICAȚIE, Cătălin Cighir, director LPS Buzău:

„Chiar dacă s-a declarat acest focar cursurile se vor desfășura ca și până acum. Cele trei cazuri sunt de la aceeași clasă. Conform ordinului comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației, cursurile se suspendă la o unitate de învățământ când sunt trei cazuri la clase diferite. În aceste condiții, doar elevii de la clasa respectivă vor efectua cursurile on-line timp de două săptămâni”.

ORDIN MS și MEN

„La apariţia a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19 în clase diferite ale aceleiaşi unităţi de învăţământ, se suspendă cursurile şcolare ale unităţii de învăţământ pe o perioada de 14 zile de la data de debut al ultimului caz”

De astăzi s-au suspendat cursurile la Școala nr. 1 Aviator Mircea T. Bădulescu (806 elevi) după ce trei elevi și un cadru didactic au prezentat teste pozitive – CLICK AICI pt. detalii.

În județul Buzău mai sunt închise Școala din Gherăseni (211 elevi) și Colegiul BP Hasdeu (1300 elevi).

Sunt și unități care au ieșit din scenariul roșu precum Liceul Economic, Școala nr. 1 din Rm. Sărat și Liceul Rușețu.

Citește și:

loading...

3 comentarii la „Chiar dacă e focar, elevii vor veni la școală. Vezi AICI motivul

 • Ia zi tu, Tereaca si ce teste se fac. Niciunul. Respectivii au facut impreuna cu familia, nu?
  Apoi directorul si DSP, nimic, nimic, nu? Nu ar fi normal omule sa fie testați toti din clasa respectivă sau chiar din școală? În China testează un oraș de 9 milioane in o săptămână pt 2, 3 cazuri. Noi suntem mai trogloditi de nu putem testa cateva sute?

  Răspunde
 • Vă salut. Întrucât testele sunt destul de scumpe (cel puțin 350 de lei) statul român își permite să testeze doar pacienții care prezintă simptome. Mai sunt testati (de stat) si cei care lucrează prin institutiile publice (spitale, cămine de copii și de bătrâni, etc.) + cei care au pile pe la DSP-uri.

  Răspunde
 • Va salut si eu!
  Inseamna ca doar pentru un oraș China cheltuie aproape 1 miliard de dolari intr o săptămână. Noi facem economie.
  https://www.google.com/amp/s/www.digi24.ro/amphtml/stiri/externe/dupa-ce-s-au-descoperit-12-cazuri-noi-de-covid-19-china-a-anuntat-ca-va-testa-in-cinci-zile-un-oras-cu-9-milioane-de-oameni-1382941
  Noi nu cheltuim pentru remdesivir, nu cheltuim pentru ventilatoare( câte ventilatoare au fost cumpărate de domnul neagu din martie si pana acum pentru cea mai gravă pandemie din ultima sută de ani?) ,nu cheltuim pentru nimic. Pentru ce păstrăm banii? Pentru zilele orașului, pomeni electorale, pentru tot felul de nemernici care nu plătesc asigurări medicale dar aruncă cu euro la manelisti.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.