„Chiar e nevoie de onoruri militare la înmormântare? Nu e prea mult ? E vinovat, șoferul de tir e în spital din cauza lui”. Iată răspunsul Jandarmeriei

Pe adresa redacției ne-au sosit în ultimele 48 de ore mai multe comentarii prin care se critică decizia jandarmeriei Buzău ca în cazul jandarmului decedat în accidentul de circulație de luni seară ceremonia de înmormântare să cuprindă onoruri militare.

„Chiar e nevoie de onoruri militare ? Nu e prea mult ? Înțeleg ca înmormântarea cu onoruri să se facă pentru un militar care a decedat pe front sau în urma unor fapte deosebite. Înțeleg și accept onorurile inclusiv pentru un militar care a avut o carieră îndelungată și impecabilă. Dar mi se pare prea mult ca orice militar, polițist, pompier ori jandarm să beneficieze de onoruri militare. Mai mult, în cazul de față din câte am văzut în imagini, jandarmul buzoian s-a făcut vinovat de producerea accidentului. Din cauza lui, am înțeles că șoferul ăla de pe tir e în stare gravă la spital.  Se putea produce o nenorocire și mai mare dacă tirul nu se ducea în dreapta, în copaci, ci în stânga, în cisterna cu combustibil. Nu am nimic cu familia jandarmului, îmi pare tare rău, e o tragedie, deplâng situația soției și mai ales a fetei care va crește fără tată. Dar acordarea de onoruri militare ar trebui limitată. Ce noimă mai au aceste onoruri dacă de ele beneficiază otova și un militar ucis în Afganistan și unul care întoarce pe linia continuă fără a se asigura când iese din curte cu mașina pentru a merge la piață”.

Reporterul buzoienii.ro s-a interesat și a aflat că decizia nu aparține Jandarmeriei Buzău, ci e o obligație prevăzută de lege.

Mai exact există un regulament al onorurilor militare în cadrul M.A.I. în care se prevede organizarea de funeralii cu onoruri pentru toți militarii.

Art. 41: Funeraliile cu onoruri militare se organizează și se desfășoară pentru următoarele categorii de personal al Ministerului Afacerilor Interne care, la data decesului, au avut calitatea de:

c) militar în activitate, în rezervă și în retragere;

Există o singură excepție, atunci militarul a sfârșit în urma unei infracțiuni.

Art. 42

a) personalul decedat ca urmare a săvârșirii unor infracțiuni, dacă există această certitudine;

Citește și articolul: Ultima oră! Cum vor merge pensionarii și elevii cu autobuzele Trans-Bus de la 1 martie!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „„Chiar e nevoie de onoruri militare la înmormântare? Nu e prea mult ? E vinovat, șoferul de tir e în spital din cauza lui”. Iată răspunsul Jandarmeriei

  • Avand in vedere ca personalul decedat a savarsit o infractiune cu certitudine (vatamare corporala din culpa si am putea adauga chiar si distrugere din culpa), se incadra conform legii sa nu aiba asa ceva, dar Jandameria s-a opus, „ca e colegul nostru”…

    Răspunde
  • BAI OAMENI BUNI A-TI AJUNS NICI RAUTACIOSI, INVIDIOSI PANA PESTE CALEA AFARA
    CU CE VA DERANJEAZA PE VOI CA VOR FI ONORURI MILITARE???
    NU PRICEP RAUTATEA VOASTRA
    PREA ASPRA AS SPUNE
    IAR TU TEREACA DACA FACI ARTICOLE DOAR SA PUI LUMEA IN CONTRAZICERI SI SA SE URASCA UNII PE ALTII NU E BINE!
    LE CERI PAREREA SAU CUM?
    DE CE NU FACI ARTICOLE SI CU INCONVENIENTELE OAMENILOR?
    PUI DOAR PRO TOMEL?
    DE CE NU SCRII DESPRE AUTOBUZELE GOALE, CARE SE PLIMBA PRECUM COMEDIILE LA DRAGAICA, DESPRE AGLOMERATIILE CONFORM POZELOR TRIMISE PERSONAL, DESPRE FRIGUL DIN PIATA PROMISA A FI FACUTA CU ETAJ SI ALTE AVIOANE SI ELICOPTERE CE MAI VISATI VOI TU SI TOMPA!
    DE CE NU FACI ARTICOL DESPRE CRESTEREA IMPOZITULUI LA AUTO SI LOCUINTE PLUS TERENURI!

    Răspunde
  • Au ajuns onoruri militare da nu mai insemne nimic , absolut nimic . Ca si generalii din ziua de azi facuti din pix , politic promovati , cu studii superioare in industria alimentara. De tot rasul

    Răspunde
  • Ce critici, auzi dacă e nevoie de onoruri militare! Cei care au trimis astfel de mesaje, vă transmit sincer că sunteți prea reduși! Logic că sunt necesare onorurile militare, acel om purta la locul de mună o uniformă, când a ales să intre în această structură a renunțat la multe drepturi, alegere care a fost făcută în detrimentul familiei, a timpului liber și a multor altele.
    Ați cam prins glas și redați publicului prea multe păreri personale, care sunt și foarte proaste de altfel.
    N-aveți voi treabă să vă interseze cum va fi înmormântat acest jandarm.

    Răspunde
  • Onoruri militare pentru ce ? A murit la datorie cumva si nu stim , sau era in misiune cind a făcut accidentul. Mai bine ii dati si o medalie si îl faceti si erou , sînteți de tot rîsu chair îmi face sila sa mai comentez mai mult

    Răspunde
  • Oare acest jandarm venea de la vreo petrecere,discoteca…
    Nu. El venea de la serviciu. Nu suntem in tema sa judecam de ce a fost inmormantat cu onoruri militare.
    Nu umbriti memoria acestui om.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.