emanoil neagu
toma 1 decembrie - Copy
avramescu PNL - Copy

Chinezii în carantină au mers astă seară la cumpărături în Carrefour!

Conform informațiilor comunicate presei locale doisprezece chinezi angajați la o fabrică din Pârscov s-au întors duminică în România după ce au petrecut sărbătorile în China.

Nouă dintre ei locuiesc la Pârscov, iar trei în mun. Buzău.

„Toți 12 sunt în carantină. Au fost izolați pentru 14 zile la domiciliile lor”, a comunicat ieri Denisa Irimia, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău.

Numai că în această seară cei trei chinezi din municipiu au ignorat carantina și au plecat la cumpărături la Carrefour.

„Sunt vecini cu mine în cartierul Orizont. Am rămas surprins să dau nas în nas cu ei în această seară la cumpărături în Carrefour. Vă întreb și eu domnule reporter, ce carantină mai e și asta ?”, i-a transmis un cititor jurnalistului buzoienii.ro.

Carrefor Buzău din Aurora Mall

Conform reprezentanților DSP Buzău, chinezii ajunși la Buzău au fost consultați și niciunul nu a prezentat simptome ale infecției cu coronavirus. Autoritățile medicale le-au solicitat însă ca timp de 14 zile să nu iasă din casă și să anunțe imediat dacă au vreo bănuială.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

11 comentarii la „Chinezii în carantină au mers astă seară la cumpărături în Carrefour!

 • Daca erau in China erau arestați. Ar trebui trimisi acasa.

 • Lăsați oamenii să trăiască liniștiți. Chinez nu este „coronavirus” . Noi românii suntem un popor de rasiști!!!

 • La cât de competenți suntem noi românii când vine vorba de sănătate nici nu ma miră. Oricine poate infecta pe oricine în România. Le doare-n cot pe autoritățile de la Buzău. Salariul să meargă și să nu fie deranjați. Cum mă să lași liberi tocmai niște chinezi care abia s-au întors din China. Trebuiau reținuți și duși în izolator. Dar cine să fie competent in asemenea situație!!! Populația? S-au cei care au competențe !?. Și uite așa se poate răspândi un virus atât de periculos, doar prin nepăsarea autorităților abilitate. Nici chinezii la această oră nu știu cât de repede se transmite de la om la om acest coronavirus. Alo DSP vrei să devenim focar de infecție??? Să le dam și celorlalți prin țară, nu? Voi îi credeți p-ăștia pe cuvânt??

 • Oare cei care i-au plasat in carantina nu s-au gandit ca au si ei nevoie de alimente apa,materiale igienico-sanitare etc? Toate lucrurile acestea se fac numai de fatada de catre autoritati.

 • @nicoleta. esti ignorana. …prea „corecta politic”. vezi ca astea duc la pierderea identitatii rasisale. Si nu, nu-s „rasist”. Sunt realist. 🙂

 • @ ignoratul(a) satului: ce avem noi aici? Una bucata analfabet functional. Binenteles ca suntem ,,rasisti,, cu microbii, virușii, muștele, țânțarii, sobolanii, si alte delicatesuri (cu liliecii cred ca nu). Iar oamenii care nu sunt cetățeni ai țării respective trebuie sa respecte regulile de acolo. Altfel pleaca. Cum e sa mergi in strainatate si sa nu respecți legile de acolo? Intreb degeaba ca nu cred ca ai fost mai departe de Mizil.

 • The news are such rumors,,,,,,,,,,,,,, Some chinese in supermarket are not from factory in Parscov, they are some person else and came here early don’t need to be quarantined. As I know, every chinese which just came back from China in Parscov factory are in quarantine, they stay in independent building and never came out.

 • Cerem un punct de vedere oficial, in scris, de la DSP Buzau, in legatura cu aspectul menționat mai sus!

 • Nu se ia deloc serios situatia. Igonoranta, incompetenta.

  Este un virus foarte periculos care dupa noile informatii are perioada de incubatie pana la 24 de zile. Pe haine, plastic si alte suprafete poate rezista 7 saptamani in conditii bune. Se raspandeste prin picaturi, aerosoli, canalizare, contact.

  China minte asupra numarului de infectati, anunta doar numarul celor confirmati prin analize si cu simptome in spitale. Spitale care au un numar limitat de kituri si locuri libere. Medicii poarta 2 costume hazmat, 3 perechi de manusi si pampers. Unde au echipament standard s-au imbolnavit sau au murit. Spre Wuhan au plecat 41 de avioane cu 6000 de asistente si medici. Nu mai exista provincii fara infectati.

  Ar trebui sa urmam exemplul americanilor si al rusilor care au blocat complet accesul cetatenilor chinezi. Iar carantina e serioasa. Nu e vorba de rasism, este vorba de o situatie speciala si pana la urma ajutam la oprirea raspandirii acestui virus.

  Domnule primar, nu cheltuiti prea mult pe proiecte aiurea, o sa aveti nevoie de bani pentru dezastrul ce urmeaza.

 • Tara de incompetenți! La cât de prosti suntem dispărem în câteva săptămâni din cauza unui virus grav.
  Alo! Israelul nu mai primește cetățeni din China, în afara de oamenii lor.. Și nu e rasism
  Pana și in Rusia persoanele venite din China stau 14 zile izolate în Siberia. Deci lucrurile sunt foarte grave iar noi nu suntem informați!!!
  Dormiți cu fundul pe scaune, voi funcționari de nimic din România? Nu luați masuri? Nu trebuiau verificați zilnic? Mai ales verificați sa nu iasă din casa? Tara de prosti

 • Cum sa tii in carantina in mijlocul orasului????Ma oameni buni ,inteleg ca suntem romani ,adica …,dar asta e cel putin inconstienta crasa sau sa o zic pe de-a dreptul cretinism!Isi asuma cineva raspunderea daca se va intampla ceva????Daca cineva va fi pedepsit de mania populara sa vedem pe unde o sa scoata camasa autoritatile inconstiente!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.