Cifrele dezastrului la Buzău: 70 la 730!

Informația a fost dezvăluită de preotul buzoian Paul Negoiță, după o discuție cu omologul său din comuna buzoiană Florica.

Paul Negoiță: „Am discutat cu preotul din Florica. Avea un mare of. 70 la 730! În 16 ani de când este preot la Florica a înmormântat 730 și a botezat doar 70!”

Florica, Buzău, România. Dezastru demografic!

Cifrele aflate l-au cutremurat pe preotul buzoian. Care a tras o concluzie severă, dar adevărată.

Paul Negoiță: „70 la 730 e acum, dar urmărind curba de vârstă a populației, e clar că decalajul va crește.

Cumplită realitate, care aproape te dezarmează. Ce planuri poți să-ți faci pentru viitor când vezi o asemenea discrepanță, iar Florica este un sat bun, accesibil, relativ aproape de oraș…

Aici adus politica de neglijare a dezvoltării rurale, aici a dus lipsa unor politici de încurajare a natalității, aici a dus lipsa de dezvoltare a județului.

Marea problemă a viitorului este demografia. Ne vom îngrozi la recensământul ce va urma. Ne vor numără, iar după nu se va face nimic, cum nu s-a făcut nici la ultimul recensământ.

Multe sate azi au asfalt, apă, poate că au și canalizare. Este însă cam târziu. Rădăcinile s-au uscat și doar o minune istorică mai poate salva satul românesc de la disoluție, iar istoria nu face minuni dacă nu este provocată”.

Florica, precum multe alte sate românești, este într-o dezvoltare accelerată în ultimii ani. Din păcate, s-a început foarte târziu
Preotul Paul Negoiță, slujește la biserica din Micro XIV, a fost consilier local, iar în 2012 s-a clasat pe locul doi în competiția pentru postul de primar al mun. Buzău. A mai fost director la Palatul Copiilor și inspector școlar.

Citește și:

loading...

12 comentarii la „Cifrele dezastrului la Buzău: 70 la 730!

 • Voi ati adus tara asa, politicienilor hoti, nu va e rusine sa mai si comentati acum si sa va faceti reclama prin presa?

  Răspunde
 • Dispareti toti astia care ati ruinat tara, apoi poate se va dezvolta si saraca tara mai usor.
  PS: Și dvs. sunteți mincinos de 2 ori, o data ca politician, iar apoi si ca popa.

  Răspunde
 • Dl. Preot isi pregateste din timp campania. Asa a facut mereu. Cand nu e in campanie, nu mai vede pe nimeni. Cum vine miros de ciolan, saluta in stanga si in dreapta, devenind brusc interesat de binele comun :))))
  Este ca Putin: perfid si nu renunta niciodata la visul lui …Primaria !!!

  Răspunde
 • Nu ne vom îngrijora deloc cu recensământul. Nu contează câți suntem în realitate, ci câți trebuie să fim. Contează cine numără.
  Să nu uităm că numărul de parlamentari, de consilieri județeni și locali, de gardieni publici și nu numai se raportează la numărul de locuitori. Locuitori mulți, posturi călduțe multe.

  Domnul popă ar trebui să lase demagogia și să ne spună ce a făcut efectiv pentru noi atunci când a fost în politică. Popa are peste 60 de farmacii și o clinică medicală, deci nu poate veni în fața noastră să ne spună ce grea este viața. Salariații săi au printre cele mai mici venituri.
  Cum poți să vii să ne spui ce răi sunt politicienii când tu ai prosperat în ultimii 30 de ani.
  Domnule popă, cum se vede viața din ditamai vila ?
  Tot cei care au mult vor mai mult, au impresia că doar lor li se cuvine… Restul, sunt doar enoriași.

  Răspunde
 • Vai, ce descoperire! Cum reușesc unii sa ne uimească fara sa spună nimic nou.

  Răspunde
 • Cand traiesti cu frica violului, ce copii sa mai faci?

  Răspunde
 • Denisa Radu, ai grija, sa nu mergi la parohie la asta, am auzit ca e periculos pentru femei.

  Nenea preot, la biblie zice ca daca ai incredere si te rogi destul, d-zeu iti indeplineste dorintele (chiar si astea absurde, cu primaria), deci de ce atarni pe la usile site-urilor de stiri?

  Răspunde
 • În ultimii 32 de ani numărul bisericilor s-a dublat, poate chiar mai mult.
  Din punct de vedere demografic România este în cădere liberă.
  Cu un număr din ce în ce mai mare de biserici, dacă populația scade implicit și veniturile per parohie vor scădea! Este normal ca preoții să fie îngrijorați!

  În schimb, în perioada 1989 – 2022 nu s-au construit și dat în folosință în Buzău: creșe, grădinițe și școli.

  Religia are rolul ei în viața fiecăruia dintre noi, cât și în societate/comunitate.

  La români acest rol a fost denaturat, totul rezumându-se la “Așa a vrut Dumnezeu!” sau “Dă-mi Doamne!”, tinzând a deveni o națiune de milogi care nu fac nimic pentru binele lor ci doar așteaptă milă sau “Cazi pară mălăiață în gura lui Nătăfleață!”.
  Suntem mulți români care muncim din greu pentru ce punem pe masa, pentru hainele și încălțările copiilor, pentru a-i trimite la școală … muncim din greu pentru tot ce obținem și nu ne rugăm să obținem mai mult sau să primim pomană ci doar pentru sănătate pentru a putea merge mai departe zi de zi!

  Nu ne putem ridica decât prin MUNCĂ!
  Doar MUNCA aduce PLUSVALOARE și PROSPERITATE!

  Răspunde
 • Comuna Florica este o comuna artificial infiintata, ca sa nu spun fortat. Pana prin anii 2000 satele ei erau arondate altor comune (Mihailesti), ba chiar altui judet. E o comuna eminamente agricola. Satu Florica este evident, dupa forma, ca este transformat parca dintr-o tabara de muncitori intr-un sat: e patrat, cu 8 strazi intersectate de altele 3. Nici atestarea nu-i ajuta, sa zici ca-s precum cei din zona Naeni, de ex, vechi de cand pamantul. La Florica (comuna cu un singur sat), ai agricultura, ai oameni. Dl parinte poate are pofta de iubit, dupa coliva, dar aia de acolo? E Baragan, e praf, e arsita, e viscol… In Micro XIV nici Legea nu te deranjeaza. Sa mai spunem ca dl parinte e si un bun manager medical, atat la scoala postliceala cat si in lantul de farmacii, fara sa ignoram tipografia. Omul acesta merita sanctificat inaintea lui Milea, de viu!!! Si el, si tati.

  Răspunde
 • @Paduraru: big like !
  @”Preotul Neghinita” … las-o bre, ca macane rau ! Nu intelegi ?! Te stim ce poama esti, fariseule !

  Răspunde
 • atata dusmanie intre noi si invidie ca a agonisit ala mai mult ca noi, mai mare vina o au cei care i-au lasat sa se imbogateasca, statul corupt si ce e rau ca in societatea asta si asa denaturata cu deficiente grave care se adancesc pe zi ce trece ca s-au construit biserici si ce e rau in asta, sa se construiasca si spitale scoli, gradinite etc. exact ca in situatia de ce castiga ala atat ca-i la stat, lasa sa castige, sa castigam toti asa sau sa fie si mai mari veniturile noastre etc.

  Răspunde
 • @Luminita, rationamentul e bun in conditiile in care exista fonduri pentru toate cele. Dar cand dintr-un pospai noi facem salba de biserici, consumand acel fond cu asa ceva, in detrimentul altor constructii de utilitate publica mult mai stringenta, e de rahat. E de rahat mai ales ca lucrurl acesta nu s-ar petrece fara interventia batmanilor, adica si a celui care semneaza articolul aici de fata. Nea Goițză a rupt tipografia in doua cat a fost sef al comisiei de cultura din cadrul clm-ului, cand a fost consilier local, si orice lucrare culturala pusa pe suport de hartie a fost prestata la privatizarea dansului, de exemplu. Pe la Palatul Copiilor, daca intrebam numai despre termopane si e indeajuns. Dar nu intrebam, ca sa nu parem invidiosi, nu-i asa?!?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.