Cinci ani de la o decizie istorică. Unii buzoieni s-au bucurat, alții s-au întristat

Azi se împlinesc cinci ani de la decizia Curții de Apel Brașov prin care Constantin Boșcodeală a fost condamnat la trei ani de închisoare (cu suspendare).

Din acea zi (1 martie 2016) Boșcodeală a fost (după 20 de ani de mandat!) eliberat din funcția de primar. Unii buzoieni s-au bucurat în acea zi, iar alții, beneficiarii regimului, s-au întristat.

Atenție, astăzi, 1 martie 2021, lui Boșcodeală îi expiră interdicția de 5 ani de a mai candida, astfel că dacă inițiativa fără penali în funcții publice nu va fi legiferată, fostul primar ar putea reveni la butoane (dacă își mai dorește).

Boșcodeală a fost condamnat atunci pentru că i-a dat terenul/vestiarele de lângă Gloria (Vidatti) pe degeaba în folosință lui Tulpan (unei firme de-a lui) și pentru că a luat decizia de finanțare la FC Gloria fără să o fi trecut prin Consiliul Local.

Unii apreciază că fostul primar a ieșit ieftin din proces, întrucât pe fond primise 5 ani cu executare.

De atunci, Boșcodeală a scăpat „la mustață” și de dosarul Orizont (fapta penală de șmenuire a terenurilor SCDL există, dar s-a prescris) și, lucru lăudabil, s-a retras din viața publică. La această decizie e posibil să fi contribuit inclusiv apariția și distribuirea în spațiul public a unui filmuleț în care edilul petrecea într-o cameră de hotel cu două „studente” la drept.

Cinci ani fără Boșcodeală. Unii curioși se întreabă cu ce s-a ocupat de atunci fostul edil

Citește și:

loading...

13 comentarii la „Cinci ani de la o decizie istorică. Unii buzoieni s-au bucurat, alții s-au întristat

 • Boșcodeală a sărăcit. În urmă cu câteva zile era cu familia la cumpărături în H&M Buzău. Odinioară, făcea cumpărături la Milano.

 • Sa zica bogdaproste ca a scapt cu atat!La justitia corupta din Rromanica la ce sa te astepti?

 • Răspunsul la întrebarea ,,De ce nu mai apare Boşcodeală în viaţa publică buzoiană ?” nu poate fi decât unul: deoarece BOŞCODEALĂ SE SIMTE CU MUSCA PE CĂCIULĂ ! A băgat capul la cutie de tot, mâncându-şi acum în linişte ceea ce a reuşit să dosească timp de 20 de ani, profitând din plin de postura sa de primar din tot acest timp.

  O altă întrebare care îi preocupă pe buzoieni – ,,Oare din ce trăieşte acum Boşcodeală, dacă nu mai e primar de 5 ani (din 2016) ???” – îşi găseşte încă un răspuns logic:
  După 20 de ani de dosit, are suficiente rezerve financiare din care să trăiască pentru încă cel puţin 20 de ani de acum încolo, DOVADĂ CĂ NEVASTĂ-SA Felicia Boşcodeală, profă de istorie, NU L-A PĂRĂSIT ÎNCĂ ! Nici măcar când a văzut clar că e înşelată cu prostituate în camere de hotel din Capitală.

 • Nu a saracit, e jmecher, lucreaza la imagine.
  Draga Constantin, nu uita:
  Orice ai face, orice ai zice, orice ai respira….AI FOST SI VEI RAMANE UN PERSONAJ CORUPT, DOAR UN JMENAR CU STUDII SUPERIOARE FATA DE UN JMENAR SIMPLU, DE CARTIER. Atat.
  Asa te vor vedea copiii tai, toata viata ! Iar noi, populimea de care ti-ai batut joc 20 de ani, vom fi aici sa le reamintim mereu, de ce „tata” au avut ei parte !!!!
  Amin.

 • Tereaca a fost printre cei tristi…. sa vezi cand l.o salta pe Toma tristete….

 • Auras apreciez acest articol dar te rog să publici auditul Curții de Conturi pentru că acum primar este Toma și văd că merge pe rețetă predecesorului său. Sper sa ai acest curaj. Spor la treabă!!!

 • Da Auras Tereaca , Boscodeala era rau. Era rau ca nu va platea pe voi , ziaristi de 2 lei, ca sa il laudati , asa cum il laudati toti acum pe Toma. Tu si cu ceilalti asa zisi ziaristi din Buzau. Si tu si Sontica, si toata adunatura de ,,ziaristi,, Daca nu va dadea bani din bugetul Primariei si al C.J. ii mai laudati ?? Sa te vad cu ce il mai lauzi in acest mandat pe Toma ca nu va mai face nimic cu bani de la guvern. Stiu ca nu vei posta acest mesaj ca nu ai onoare, dar macar sa il citesti tu.
  Sa va fie rusine la toti cei care laudati pe bani publici oamenii politici.

 • Bine punctat.
  Dl. Tereaca este la gara cu impartialitatea. Totul la Toma e minunat !

 • E un mare adevăr că merită apreciați acei oameni de presă care reușesc să se țină departe de „înregimentarea politică” și să-și păstreze echidistanța care ar trebui să fie specifică acestei profesii . Cu atât mai mult cu cât vorbim despre o „rara avis”.

 • Nu este totul minunat, dar e la ani-lumină de predecesor. Iar cum altă variantă la Toma e doar un alt „boșcodel” (care va veni imediat cu subventionarea Ram-ului, maxi taxi, chiloțărie, două străzi asfaltate pe an, etc.) orice om sănătos la cap l-ar susține pe Toma. Văd că sunt o grămadă pe aici cărora li s-a urât cu binele.

 • Așa echidistantă a fost și presa din Germania în anii 30. A tratat cu echidistanță și „profesionalism” bătălia politică din Germania până când s-au trezit cu toții în cea mai cruntă dictatură. Așa ajunsese și presa de la Buzău de „echidistantă” că atunci când Boșcodeală a fost cu studentele la hotel ]n presa locală nu s-a dat absolut nimic. Toți patronii de presă locală au ordonat zis atunci „nu dați nimic de șefu’!”.

 • Dle Tereaca, dar dumneata NUMAI il lauzi, non-stop. Aici e problema.
  Nu uita ca si critica stimuleaza, altminteri se va crede Zeu, ceea ce nu este….

 • Bravo , d-le Tereacă, că aveţi curajul să subliniaţi şi acest aspect legat de atitudinea aşa-zisei ,,prese” locale din timpul lui Boşcodeală ! Pe noi, buzoienii, mi-aduc aminte că atunci au fost în stare să ne informeze alţii, jurnalişti de la Bucureşti, nu cei de la Buzău cu privire la ce face Boşco prin hotelurile din capitală, VIAŢA LUI SECRETĂ de acolo (alături de PROSTITUATE, că asta erau alea, nişte prostituate, nu nişte ,,studente” cum în mod foarte cosmetizat şi elegant s-a scris atunci).
  PRESA BOŞCODISTĂ de la Buzău A TĂCUT MÂLC şi atunci când prima nevastă a lui Boşcodeală (cu care acesta are şi copii) a venit într-o bună zi la el, la Palat acolo, făcându-i un scandal-monstru de faţă cu unii angajaţi când a aflat că e înşelată cu o anume Felicia Tatu (adică actuala doamnă Boşcodeală).
  Oare de ce nici de acel scandal ,,presa” buzoiană nu a suflat o vorbă ?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.