Cinci bănuiți au fost reținuți. VIDEO – cu acțiunea polițiștilor

Cinci bărbați cu vârste între 16 și 66 de ani au fost reținuți. Vor fi acuzați de braconaj, deținere și folosire de arme și muniții.

Poliția Buzău a alocat resurse impresionate pentru realizarea perchezițiilor în șase localități: Buzău, Pârscov, Berca, Tisău, Măgura și Unguriu.

Poliția a pus la dispoziția presei imagini de la acțiune:

Perchezițiile au vizat 12 bărbaţi, cu vârste între 16 şi 66 de ani, bănuiți că ar fi deţinut arme şi muniţii fără drept, ar fi efectuat operaţiuni cu arme si muniţii fără temei legal, inclusiv în activități de braconaj.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor:

10 arme artizanale cu ţevi lise, 2 arme lise cu serii polizate, 3 arme de vânătoare deţinute legal, 3 amortizoare de arme,

tuburi de cartuşe și mai multe componente de arme letale, 30 de kg de alice şi proiectile, aproximativ 900 de cartuşe de vânătoare deţinute legal, pulbere dispozitive sertizare şi confecţionare muniții, dispozitive de iluminare, optice şi de vedere pe timp de noapte.

Totodată, au fost confiscate aproximativ 120 kg de carne vânat în diferite stadii de preparare, un cap de căprior, unul de mistreţ si alte fragmente osoase de porc mistreţ.

Poliţiştii au ridicat şi aproximativ 2000 de ţigarete fără timbru, respectiv 6.200 de lei.

Din cercetări a reieșit că trei dintre bănuiţi, cu vârste cuprinse între 36 şi 66 de ani, folosind mai multe utilaje de prelucrare a metalelor, ar fi confecţionat şi modificat arme, muniţii şi componente esenţiale ale acestora, în scopul utilizării lor în activităţi de braconaj.

Trei dintre bănuiţi, cu vârste cuprinse între 16 și 39 de ani, ar fi desfăşurat ulterior activităţi de braconaj la care ar fi folosit armele confecţionate.

Persoanele respective ar fi păstrat arme, muniţii, carne şi părţi de vânat la diferite rude şi cunoscuţi.

Totodată, armele, muniţiile şi componente ale acestora ar fi fost ascunse în mai multe locuri din proximitatea locuinţei şi disimulate în diverse obiecte.

Faţă de 5 bănuiţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 66 de ani, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.