Cincizeci de copii din Buzău au scris poezii și proză. Tema: „O, mamă, dulce mamă”

Inițiativă frumoasă a preotului Alexandru Pripon de la biserica „Sf. Mina” de pe Spiru Haret.

A organizat un concurs de versuri și proză „O, mamă, dulce mamă” pentru elevi din clasele a V-a și a VI-a.

Inițiativa a prins, dovadă că 50 de elevi au trimis lucrări (de la Școala Gimnazială „G. E. Palade”, Școala Gimnazială „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”, Școala Gimnazială nr. 11 din municipiul Buzău, Școala Gimnazială Scurtești, comuna Vadu Pașii, și Colegiul Național „Alexandru Vlahuță” din Râmnicu Sărat).

Duminică, la finalul liturghiei, juriul a decis să-i premieze pe toți copiii înscriși în concurs cu diplome: de merit, de onoare și de excelență.

De asemenea, elevii au primit cadouri constând în dulciuri (oferite prin generozitatea dlui Sorin Chiru, Director General al ElcarGid Buzău) și cărți (dăruite de Liga Scriitorilor și de autorii buzoieni Dumitru K. Negoiță, Stan Brebenel și Alexandru Pripon).

La finalul evenimentului a avut loc un moment literar-artistic, susținut de elevele Teodora Paraschiv, Maria Rădulescu, Victoria-Maria Pripon și Sofia Sîrbu, pregătite de inimoasa doamnă profesoară Gina-Miriam Agapie, de la Școala Gimnazială „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”, precum și de surorile Ioana-Teodora și Iulia-Maria Ghinea, de la Școala Gimnazială „G. E. Palade”.

Întrucât concursul a fost dedicat Zilei Internaționale a Femeii (8 martie), toate doamnele și domnișoarele prezente în biserică au primit în dar, din partea Parohiei Sf. Mina, buchete de flori, iar din partea copiilor premiați – un zâmbet cald și o urare de neuitat.

Obiective vizate de concurs

  • Identificarea şi încurajarea elevilor cu aptitudini creatoare;
  • Cultivarea sentimentului de frumos şi păstrarea valorilor reale specifice poporului român, printre care, la loc de cinste, se află chipul blând al mamei.

Inițiatorul proiectului „O, mamă, dulce mamă”, Pr. Alexandru Pripon, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, a promis organizarea mai multor concursuri literare similare, pe parcursul acestui an, 2022, în colaborare cu instituțiile de învățământ din municipiul Buzău, cu filialele locale ale U.Z.P.R. și Asociației „Liga Scriitorilor”, precum și cu alți parteneri, interesați de încurajarea actului de creație încă din zorii abia definiți ai talentului literar și de promovarea culturii.

Juriul a fost compus din dl Stan Brebenel, poet și publicist, coordonatorul filialei „Pamfil Șeicaru”-Buzău a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, dna Elena Căpățînă, poetă și prozatoare, președinta filialei Buzău a Asociației „Liga Scriitorilor”, și Pr. Alexandru Pripon, poet și publicist, de la Parohia „Sf. M. Mc. Mina”.

Pr. Alexandru Pripon
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.