Cine a fost de vină

Nou accident rutier la intersecția semaforizată dintre Bd. Unirii Nord și Prutului.

S-au tamponat violent două BMW-uri:

Vina principală a poartă șoferul BMW-ului alb (viraj stânga de pe Unirii, din centru, către str. Prutului). Deși avea verde la semafor trebuia să acorde prioritate de dreapta celor care circulau pe Unirii dinspre avion spre centru
E posibil ca o vină, mai mică e drept, să aibă și șoferul celui de-al doilea BMW. Probabil că avea viteză peste limita admisă. Se întâmplă adesea ca șoferii care vin dinspre avion să calce accelerația pentru a prinde verde la semafor

Informație utilă Trebuie ca șoferii care virează stânga către str. Prutului să aibă atenție și să acorde prioritate de dreapta celor care circulă pe Unirii dinspre avion

Cu fix două săptămâni în urmă aici s-a produs un accident similar, cu o Dacia și un Volvo:

loading...

11 comentarii la „Cine a fost de vină

 • STRĂZILE PRUTULUI CU UNIRII! Una din ZONELE cele mai proaste semaforizarea! Da a faci stânga din Unirii(dinspre centru) către Prutului, era normal ca să ai PRIORITATE ODATĂ CU VERDE LA SEMAFOR, sa nu mai aștepți pe banda autobuzului ca să intri pe Prutului și sa acorzi prioritate de dreapta(celor care vin de la avion).Asa erau reglate semafoarele înainte de modificările aferente!

  Răspunde
  • Mare adevăr grăiești!… Semafoarele inteligente fac mai rău decât bine!

   Răspunde
  • Exista acea bandă pentru cei care efectuau viraj la stânga acolo… Acum… avem multe accidente. Deh, modernizare pe bani europeni ați vrut…
   Dacă ar fi radare și camere in toate intersecțiile s-ar civiliza foarte repede toată lumea, nu ar mai trece cu 70-80 km/h prin intersecții (includem aici și sensurile giratorii din oraș, construite că naiba).

   Răspunde
 • Vinovatul pentru accidentul asta si altele de genul asta ne zambeste de pe niste panouri puse prin tot orasul prin intermediul carora ne cere votul.

  Pentru marele „jurnalist” Tereaca : tinere, nu exista culpa vitezei prea mari in aceasta speta sau in spete de acelasi fel, viteza se inregistreaza, in lumea libera, cu aparatul radar. Si cum in intersectia respectiva nu statea nimeni cu radarul (Slava Domnului, radare ne mai trebuie peste tot) inseamna ca in culpa exclusiva se afla conducatorului autovehiculului care a virat la stanga.

  Ca o concluzie, legile sunt clare si e bine ca nu le aplica fanii totalitarismului si, in acelasi timp, marea „modernizare” se dovedeste a fi fara nici o utilitate practica in ciuda „trompetelor” care tot incearca sa ne arate avantajele neintelegand ca, daca acele avantaje chiar ar exista, le-am vedea si singuri.

  Răspunde
 • Cea mai „inteligenta” intersecție din oraș, manageriata monumental de „inteligent” de „inteligenții” care au „fluidizat” traficul în întreg orașul.

  La mai mare !

  Al catalea fu ?
  Al 30-lea, al 50-lea, al 70-lea ?!
  Naiba mai știe, la fiecare câteva zile are loc cate o tamponare in acea intersecție.

  Ce vremuri….când aveam bandă dedicata pentru virajul la stânga, către Prutului și mergeam nestingherit la culoarea verde, fara sa fac ochii cat cepele in toate direcțiile sa vad cine mai are verde în același timp cu mine, recte cei ce vin din sensul opus, pietoni, bicicliști.

  Ceee vremuri !

  Răspunde
 • cred ca mai trebuiesc montate cateva semafoare in intersectia aia

  Răspunde
 • O idee excelentă!!! :)))
  Dar durează până vin că au fost folosite toate semafoarele de pe stoc, din țară, la Pomu’ Verde.

  Răspunde
 • Ce greu o fi sa dai prioritate de dreapta, poate ar trebui sa dăm timpul în urma cu vreo 60 de ani fara semafoare, cu căruța și bicicleta….Nu știi regurile de circulație…stai acasă sau mergi pe jos, nici măcar pe bicicleta sa nu te sui. Ce te faci când te duci într-un oraș pentru prima dată și nu cunoști ,,pe de rost,,intersecția…ai verde și treci că boul prin toate intersecțiile???

  Răspunde
  • Cred că este singurul semafor din oraș pe o stradă cu două benzi pe sens, nu mai pun la socoteală și pe cele de autobuz, unde ambele sensuri pot merge înainte și la stânga în același timp. Trebuia făcut ca la semaforul de la poarta Crângului.
   Poate reușesc la următoarea revopsire a marcajelor rutiere cele până în avion să se vadă clar că banda 2 se duce în 3 și banda 1 se duce în 2 și ce mai rămâne lângă bordura din dreapta fac numai dreapta la rond. Nu este dată să trec prin acea zonă să nu fie cel puțin 3 mașini care habar nu au de ei.

   Răspunde
  • În teorie ai dreptate.
   În practică nu prea. Se întâmplă mult prea multe accidente în acea zonă și doar după marea modernizare, cu forța.
   Lumea civilizată caută astfel de cauze să le anuleze efectele noi parcă le inventăm.

   Răspunde
 • Toma e de vina pentru toate.
  Bosco ramane ingerul oilor buzoiene.

  Dha…dhhaaaa…..

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.