Cine-ar fi crezut? Au bătut pe DINAMO!


Sunt eroii zilei de la Buzău.

E vorba de jucătorii echipei de rugby SCM Gloria (echipament albastru).

Războinicii din Parcul Tineretului au întors calculele hârtiei și au bătut pe Dinamo: 4-1 la eseuri, 31-13 la general

Ai noștri au condus tot meciul, cu o mică excepție, între minutele 19 și 23, când oaspeții au avut 3-0.

Apoi, ai lui Merșoiu au jucat mai bine și au marcat două eseuri (Golubenko și Moa Nicolas), astfel că la pauză a fost 17-6.

La reluare, Dinamo a băgat asistența în sperieți. A început mai bine și a marcat eseu. S-a făcut 17-13 și lumea se temea că oaspeții vor mai marca, mai ales că buzoienii erau în inferioritate.

Dar n-a fost decât un foc de paie. Afloareai a finalizat o acțiune colectivă, iar apoi sud-africanul Ian Oosthuizen a recuperat un balon și s-a dus țintă cu el în buturile adverse.

S-a făcut 31-13, victoria era asigurată, iar până la final nu s-a mai întâmplat nimic. E prima victorie a glorioșilor din Superligă, semn că în ultimele săptămâni s-a lucrat cu spor la antrenamente.

Victoria e în primul rând una de moral, ai noștri sunt de-acum de „Superligă” și vor aborda la victorie măcar partidele cu „U” Cluj și Tomitanii.

Reamintim, la rugby e un hău valoric între primele patru (Timișoara, CSM București, Baia Mare și Steaua) și ultimele patru (Buzău, Tomitanii, „U” Cluj și Dinamo).

Cel mai bun de pe teren

Concluzie unanimă, talonerul Gloriei, Ian Oosthuizen a fost de departe cel mai bun de pe teren.

Puternic, experimentat, exact, sud-africanul a arătat că știe rugby. Va fi cu siguranță liderul echipei, jucătorul care le va da încredere celorlați.

Ian și-a rotunjit prestația marcând și un eseu după o recuperare superbă.

Chiar dacă în declarațiile oficiale, antrenorul Merșoiu se ferește să facă nominalizări, reporterul buzoienii.ro l-a tras de limbă ulterior.

„Pfffuuu. E marfă! Am avut mare noroc că l-am adus. A jucat în Scoția la Edinborough. Acolo s-a schimbat antrenorul, iar noul staff tehnic nu l-a mai avut în vedere. Cineva mi-a dat pontul și l-am adus noi”.

Din păcate, la final sud-africanul a acuzat dureri la musculatura abdomenului, iar medicul i-a recomandat să meargă la spital. Să sperăm că nu-i nimic grav.

Etapa viitoare Gloria joacă tocmai la Baia Mare cu vicecampioana, iar apoi la Buzău vine „U Cluj, cea de-a doua echipă abordabilă.


Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și: Frustrare! Și huiduieli către ăia în negru  CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.