Cine ar urma să beneficieze și pentru ce perioadă

Anunțul a fost făcut de Marcel Ciolacu pe pagina sa de facebook.

#PSD va depune astăzi în Parlament un proiect de lege care prevede #suspendarea, la cerere, a ratelor bancare pentru firme și populație, până la finalul anului 2020. În această luptă contracronometru, este nevoie de măsuri clare, ferme și curajoase. Mai târziu va fi prea târziu. Suspendarea plății ratelor bancare este o măsură de sprijin a populației în confruntarea cu criza economică generată de epidemie și solicitată de tot mediul de afaceri”

Atenție, în propunere se specifică „la cerere”, ceea ce înseamnă că firmele și cetățenii care au de unde plăti își pot derula normal creditul.

Rămâne de văzut care va fi reacția băncilor la acest proiect de lege.

PSD mai propune și alte măsuri pentru ajutorarea cetățenilor și firmelor afectate de criza coronavirus.

1. Plafonarea pretului la alimente si medicamente;

2. Plafonarea pretului la utilitati-gaze, curent, telefonie, internet;

3. Statul sa suporte 75% din somajul tehnic pentru angajatii firmelor afectate de criza;

4. Scutirea firmelor de la plata unor impozite si taxe pe o perioada de 3-6 luni;

5. Ajutor de stat pentru IMM-uri in valoare de 1 miliard de euro. Sunt doar cateva dintre masurile pe care le vom adopta in Parlament, daca Guvernul nu va fi in stare!

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Cine ar urma să beneficieze și pentru ce perioadă

 • Asta e propunerea PNL- ului, nu mai incercati să câștigați încrederea cetățenilor prin asemenea manevre!

 • Don Primarele propune in consiliu suspendarea taxelor si impozitele locale , plafonarea gigacaloriei ,gunoi, apa,canal,taxe parcari resedinta gratis,transport public grratis, etc. pe anul 2020. Astfel mun. Buzau va fi un exemplu pt. Romania in vremuri de criza.

 • Ar merge de o subventie consistenta si la shaormerii… ba chiar si la pacanele…

 • Alo, domn PSD-ist care vrei sa faci iar capital de imagine pe haosul asta: sa fie exceptati de amanarea platii ratelor DOAR cei din mediul privat care sa vina cu dovada de suspendare clara a activitatii, semnata de firma. Bugetarii, care au salariile marite din pix de voi NU sunt inclusi !!!!
  Evident, cine aduce dovezi masluite, pentru amanare rate, dosar penal instant !

 • Pentru Cătălin- pe ce lume trăiești? PNL, prin ministrul Catu, a zis ceva si de amanarea ratelor si de taxele locale, dar a uitat pe traseu. A fost sedinta de guvern aseara, s.au luat măsuri economice pentru firme, dar pentru ,,prostime”, nimic. PNL ajuta in continuare multinationalele si unul ca tine trăieste pe alta lume…cine prosteste lumea

 • Eu sunt Catalin 2 in discutia asta, ca sa nu ne amestecam.
  Normal ca ajuta multinationalele, alea produc 90% din PIB !!!!!!! ….nu firmulitele romanesti de cartier care produc 90% din evaziune !!!!
  TU, pe ce lume traiesti ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.