Cine are dreptate ? O bătrână din Micro III aleargă copiii din fața blocului pe motiv că fac gălăgie. Iată imagini


Ne plângem că ai noștri copii stau doar la calculator, pe tabletă sau pe telefon și că nu se mai joacă între ei. 

Dacă o fac în fața blocului, uneori se trezesc alungați de către adulți pe motiv că fac gălăgie așa cum s-a întâmplat ieri în cartierul buzoian Micro III.

Pe de altă parte, sunt și persoane în vârstă ori bolnavi, mămici cu copii mici care nu pot îndura toată ziua, pe timpul vacanței, țipetele făcute de copiii din fața blocului.

O problemă destul de delicată, cu o rezolvare destul de dificilă, în condițiile în care locuri de joacă amenajate în locuri mai ferite nu prea există, iar terenurile școlilor sunt cel mai adesea închise cu lacătul pe motiv că elevii pot produce stricăciuni.  

„Am fost foarte revoltată atunci când am văzut cum doamna lovea cu bățul bicicleta unui băiețel şi-l urechea”.

„Pe fetita mea a lovito si a tras_o de urechi !”


Iată o plângere adresată vicelui Ionuț Apostu de o mămică deranjată că acei copii sunt izgoniți de doamna în vârstă:

„Domnule viceprimar,vă rog respectuos să-mi spuneți ce ați face dumneavoastră în locul nostru,atunci când ai noştrii copii se joacă în fața blocului şi sunt izgoniți de astfel de ,,oameni”. Sunt izgoniți din parcul de joacă special ,,amenajat” pentru că jumătate din spațiu de joacă este cumpărat de o doamnă. Şi acesta oricum se poate numi , numai spațiu de joacă pentru copii nu. Dar cu toate acestea sunt alungați cu pietre,înjurați fugăriți cu bățul.Vă rog dispuneți dumneavoastră asociațiilor de proprietari să afişeze programul de păstrarea liniştei.Eu azi dimineață la ora 8 am fost trezită de o bormaşină şi nu m-am dus cu bâta la uşa nimănui. Oare copiii noştrii sunt mai gălăgioşi de cât o bormaşină?”

Iată și răspunsul elegant oferit de vicele Ionuț Apostu: 

„Este obligatia Asociatiei de a afisa programul de liniste pentru locatari. In privinta doamnei din imagini, este o chestiune de bun simț, atât din partea adolescenților, cât și din partea doamnei. Nu este normal ca se ajunge la astfel de scene”.

Programul de liniște instituit legal prevede pe timpul zilei doar intervalul orar 13.00 – 14.00. Prea puțin pentru locatarii mai sensibili în condițiile pe durata vacanței copiii se pot juca de la ora nouă dimineața până seara la zece.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „Cine are dreptate ? O bătrână din Micro III aleargă copiii din fața blocului pe motiv că fac gălăgie. Iată imagini

 • Se vede clar ca doamna în etate are probleme mari la mansarda.Poate ar trebui îndrumată la un spital de profil cu multa liniște în jur. Copiii au dreptul sa se bucure de vacanta!

  Răspunde
 • Dar ce ne facem cînd copii sunt însoți de mame ? Programul de liniste in blocuri este 13__16 nu inteleg de cine este făcut cel din afara blocurilor intre13_14.sa ne fie cu iertare sunt destule parcuri cu locuri de joaca pt.copii dar din comoditate este mai aproape in spatele blocului unde mamele isi permit sa fumeze iar tatii sa bea cîte o bere lîngă parcul amenajat si mai mereu spargind seminte si unii si altii.cautati dvs.dreptatea.

  Răspunde
 • Copil fiind, m-am confruntat cu aceeasi problema. Doar ca in locul batranei era tatal meu vitreg care facea gesturi din acestea penibile. Eu cred ca tine de educatie cel mai mult. Unii batrani, de la o anumita varsta au probleme „la mansarda” asa cum a precizat cineva inaintea mea. Parintii copiilor ar trebui sa fie putin mai intelegatori si sa isi roage copii sa tina cont si de ceilalti din jurul lor. Asta se numeste respect. La orele pranzului cand oricum copii nu au voie sa stea in soarele acela arzator pt ca nu este benefic sanatatii ar putea avea alte activitati in casa sau in parcurile mari amenajate special pt copii dar sa se joace la umbra. Acolo nu deranjeaza pe nimeni. Asa poate aparea respectul din ambele parti si s-ar diminua aceasta problema. Sa nu intelegeti gresit. Nu am spus ca va disparea problema ci ca se va diminua. Doar cu EDUCATIE SI RESPECT!

  Răspunde
 • Parcurile din zona sunt neamenajate, pline de sticle, cioburi, pietre si tot ce poate fi mai periculos pentru copii! Au ani de zile de cand nu s a schimbat nimic, au devenit extrem de periculoase, dar asta nu vede nimeni!

  Răspunde
 • Cu privire la gălăgia făcută de copii din spatele blocurilor ,sunt perfect de acord cu dna în vârstă care a făcut sesizarea .În parcarea dintre blocurile din Gral Grigore Baștan ,Micro 14 este un adevărat vacarm .Țipete urlete , fluierături ,pornirea intenționată a alarmelor de la mașini și toate astea sub directa „„supraveghere„„„a părinților ,care beau bere ,fumează mănâncă semințe pe bordurile din fața geamurilor mele ,de parcă nimic nu s-ar întâmpla ,ba mai mult râd și se veselesc când își aud odraslele ce urât vorbesc sau strigă ,manifestând o plăcere diabolică ,observând spectacolul ăsta grotesc din curte ,și discomfortul pe care îl provoacă celorlalți locatari .Bineânțeles că grătarele și muzica dată tare nu lipsesc din decor .Poliția a fost sesizată de câteva ori ,însă s-a recunoscut învinsă .„„Nu avem ce le face „„„…….Aveți cumva o soluție la toată debandada asta ,pentru că pe noi ne depășește ?

  Răspunde
 • Daca nici in locuința ta nu ai liniște, atunci unde ?
  Este adevarat că oamenii in vârstă sunt mai sensibili , dar tu ca părinte cum iți educi copilul , il scoți din casa și nu îți mai pasa de el ?
  Asta ține de educație și respect . Nu uitați dragi părinți, ca peste ani veți deveni batrâni și atunci …….

  Răspunde
 • Parerea si sfatul meu ptr cei care sunt deranjati de copii din fata blocului,daca vor liniste,sa se mute in padure nu sa stea la oras ….

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.