Cine e de vină pentru BULIBĂȘEALA de azi cu închiderea școlilor

„Circ!” Acestea au fost primele comentarii (corecte) ale cititorilor după știrile în cascadă „Se închid școlile” (ora 18.30), „Ba nu se închid” (ora 19.00).

Cine e de vină ?

De vină sunt, în ordine, DSP Buzău și CJSU Buzău (Comitetul Județean pentru Situații de Urgență).

De ce ? Pentru că niciuna din cele două entități nu are legal dreptul de a propune închiderea școlilor și liceelor.

Acesta aparține EXCLUSIV Consiliilor de Administrație din școli și licee.

Prin urmare, propunerea DSP de închidere a școlilor și, apoi, hotărârea CJSU sunt NULE!

Așadar, cel puțin mâine (marți), elevii din orașul Buzău și cele 15 comune (unde indicele depășește 7,5 la mie) vor veni la școală și la liceu (cu excepția cazurilor unde unitățile de învățământ au decis altfel)!

Vezi, mai jos, ce prevăd normele legale, adică Ordinul Comun al Miniștrilor Educației și Sănătății. DSP-ul și Inspectoratul Școlar doar avizează propunerea școlilor, iar CJSU o aprobă. Dar niciuna din cele trei entități nu are dreptul de a propune.

Citește și:

loading...

8 comentarii la „Cine e de vină pentru BULIBĂȘEALA de azi cu închiderea școlilor

 • In DSP sunt toate pilele de partid posibile, e un fel de Urbis medical, plin de batuti in cap si incompetenti trimisi de partid. In mod normal rolul lor era sa doarma si sa incaseze cecurile, insa de 2 ani incoace s-au trezit ca au de luat si decizii importante, iar asta i-a luat prin surprindere.

 • Nu sunt religios, dar îndrăgesc zicalele populare, pentru că înglobează multă înțelepciune.
  O veche vorbă spune: „Dumnezeu, când vrea să îl piardă pe cineva, îi ia întâi mințile”.
  Mi-e teamă că asta se întâmplă acum, în România…

 • Baronul Neagu face legea in Buzau ! Cum au indraznit sa nu respecte porunca lui si gastii de analfabeti functionali obedienti din echipa lui !

 • Membrii CJSU nu au avut acces la acest ordin ? Era la „strict secret” ? Asta spune multe despre competentele celor care nu-si cunosc atributiile postului ! Niste sforari ! Se pricep doar la aranjamente , mismasuri cu banii publici si tot felul de „servicii dezinteresate” !
  Cu asemenea conducatori nu-i de mirare ca mergem pe langa drum !

 • Bulibășeala a pornit de la ordinul comun al celor două ministere. A lăsat decizia directorilor de școli care sunt în acest moment și interimari, deci, timorați în ceea ce privește deciziile cu impact major. Este ilogic ca două sau mai multe școli ale aceleiași comunități să adopte modalități diferite de predare, unii fizic și alții online.

 • Asta cu scolile, in acest moment, e fix asa:

  DACA inchid scolile, DE CE se inchid ?
  DACA deschid scolile, DE CE se deschid ?

  Si tot asa…
  Restul e can-can.

 • Alo domnu’ Cătălin aveți timp domnule nu gluma, de stați să-l contrați într-una pe Pixel. Și pe deasupra cred că sunteți și bolnav….nu de covid….de altceva mai la cap așa…..
  Cred că vi se potrivește asta – Sf. Antonie cel Mare: “Va veni vremea ca oamenii să înnebunească și când vor vedea pe cineva că nu înnebunește se vor scula asupra lui, zicându-i că el este nebun, pentru că nu este asemenea lor”…….

 • Nu inteleg comentariul. E atat de plin de sens, cat o nuca seaca. Ceea ce ma duce cu gandul ca esti tot Mr. Genetica Pixel, undercover.

  Mai stim noi un geniu al Dex-ului care posta sunt 3 identitati in acelasi timp.
  Alta intrebare !

  PS fac ce vreau cu timpul meu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.