Cine e și ce prostie ar fi făcut

Un fost polițist buzoian de la „Circulație” a fost încătușat și reținut pentru 24 de ore.

E vorba de Valerică Negoescu, din Ulmeni, pensionat medical în 2019 (în trecut a lucrat și la Permise).

Negoescu e acuzat că ar fi ajutat o persoană în schimbul a 500 € să obțină (ilegal) permisul de conducere (trafic de influență).

Ghinionul lui Negoescu e că pe fir au intrat polițiștii de la Serviciul Județean Anticorupție Buzău. Alături de Negoescu au fost reținute alte două persoane.

Cel care a susținut examenul și a dat banii (acuzat de cumpărare de influență) și o rudă de-a sa care i-a făcut „lipeala” cu Negoescu (acuzată de complicitate la trafic de influență).

Toți trei au primit ieri arest la domiciliu.

Ce urât! E unul din cele mai hidoase lucruri ca tocmai un om al legii (polițist, procuror și judecător) să fie acuzat de comiterea unor fapte ilegale. Categoriile enumerate mai sus trebuie să fie impecabile și în viața privată și un exemplu de corectitudine pentru comunitate!

Nu apare în comunicatul oficial (vezi mai jos) nimic despre polițistul examinator. Probabil pentru că acesta (bravo lui!) a devoalat urzeală pusă la cale de cei trei.

Comunicat Direcția Națională Anticorupție

Trei inculpați, printre care și un fost lucrător al M.A.I. din Buzău, sunt cercetați în stare de arest la domiciliu pentru 30 de zile, pentru probarea unor infracțiuni de corupție în legătură cu promovarea examenului de obținere a permisului de conducere. Cele trei au fost prezentați ieri Tribunalului Buzău, cu propunere de arestare preventivă, după ce, la data de 9 iunie 2021, procurorul a dispus reținerea acestora pentru 24 de ore.

În cauză, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Buzău, cu sprijinul lucrătorilor Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au efectuat, la data de 9 iunie a.c, o percheziție domiciliară și au pus în executare cinci mandate de aducere, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de influență, complicitate la trafic de influență și cumpărare de influență săvârșite de mai multe persoane, printre care și un fost polițist, în prezent pensionat medical.

Cazul are la bază o sesizare din oficiu a Serviciului Județean Anticorupție Buzău, iar din cercetări a rezultat că o persoană fără calitate specială, prin intermediul unei rude, a apelat la fostul polițist (fost angajat al Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Buzău), pentru ca acesta să intervină pe lângă examinatorii auto din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Buzău, în vederea facilitării promovării probei practice la examenul auto pentru categoria ”C”.

În schimbul intervenției sale fostul polițist a pretins suma de 500 de euro.

La data de 7 iunie 2021, persoana fără calitate specială a susținut proba practică și a promovat-o, iar în seara aceleiași zile i-a remis fostului lucrător al M.A.I. suma de bani menționată.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale urmând a se desfășura și alte acte de urmărire penală.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Citește și:

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.