Cine este individul care a spus asta + care e interesul lui

„Centralele de apartament produc morți! Luați statistica de la ISU. Centrale înseamnă sute de morți pe ani, îmbolnăviri și altele”.

Declarația de mai sus s-a făcut ieri la Buzău, în holul primăriei.

Îi aparține unui domn numit Vasile Munteniță. Care însă, atenție, are tot interesul să blameze centralele de apartament și să laude sistemul centralizat.

Pentru că domnul Vasile Munteniță este director general la firma privată numită Ecogen, fostul CET al Buzăului – pe care l-a primit de la fostul primar C-tin Boșcodeală pe doi lei cincizeci.

Iar Ecogen (îndeosebi căpușa Ecogen Therm) încasează câteva milioane de euro pe an de la buzoienii branșați la RAM, dar și grație subvențiilor plătite de primărie și guvern.

Golănie sau disperare ?

A spune că oamenii mor din cauza centralelor de apartament denotă fie golănie, fie disperare. Sau amândouă.

Golănie pentru că prin astfel de afirmații, Munteniță încearcă să-i păcălească pe buzoienii mai puțin informați. Centralele de apartament pe gaze sunt foarte sigure – și la Buzău, ca și prin țară, n-a existat să explodeze vreuna. Dar Munteniță bagă minciuni ca să-i sperie pe pensionarii din Buzău, iar aceștia să rămână captivi la sistemul centralizat căpușat de Ecogen.

Poate fi și disperare în spusele individului. Care vede cum de la an la an „verzișorii” care-i veneau profit de la Buzău sunt mai puțini.

Munteniță are motive să fie frustrat tare și pentru că au mai rămas doar 2-3 ani de supt bani de la Buzău.

Sistemul centralizat din oraș va colapsa, iar atunci Ecogenul (lui și al altor șmecheri) nu va mai încasa niciun leu de la buzoieni și nici de la primărie ori guvern – prin subvenție. Ce frumoși erau anii în care Boșcodeală arunca anual cu sute de miliarde în noi (la Ecogen) din banii Primăriei și ce urâți sunt ăștia din urmă când „chitrosul” de Toma amenință că debranșează școlile și îi încurajează pe buzoieni să-și pună centrale.

Citește și: Cum se scurg 37 de miliarde pe an din banii buzoienilor în conturile acționarilor Ecogen

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

10 comentarii la „Cine este individul care a spus asta + care e interesul lui

 • Un nebun! De 25 de ani de când am văzut prima dată o astfel de „dracovenie” am considerat că este cel mai util și mai practic aparat, la casa omului, mai ales într-un apartament din fostele blocuri comuniste. Îmi place sa fiu la curent cu tot ce se întâmplă în jur, citesc presa, urmăresc programele de știri radio și TV, dar nu am auzit ca aceste centrale de apartament sa creeze probleme. Dacă era utilizat în condiții normale, poate ca sistemul centralizat era mai eficient, dar din păcate, pe plan local și chiar național, acesta a devenit o sursa de îmbogățire pentru unii și o gaura neagra pentru alții, oferind astfel superioritate și rentabilitate, centralelor termice individuale. Astfel ca acestea se vor transforma dintr-un lux într-o necesitate pentru majoritatea apartamentelor din Buzău.

 • Sistemul centralizat probabil că era mai convenabil pentru cetățeni dacă nu erau căpușe nesătule sus.

 • Oare centralele termice de apartament NU CRESC gradul de POLUARE in orase??? CET-urile sunt situate la marginea oraselor !

 • De ce nu întrebați ce salarii au cei de la Ecogen……Fam.Tacea,dl.Muntenita,etc.Tescaru ar fi invidios…

 • Pe scurt ne spune ca firma lui ne omoara, ne-a furat ani din viata prin poluarea provocata de arderea gazelor si combustibililor.
  Trebuie sa fii nebun sau ticalos sa minti ca centralele omoara.
  Dar ce sa te astepti de la cineva disperat ca isi pierde jucaria prin care lua cu japca zeci de milioane de euro de la cetateni?
  Faliment placut, si poate intra pe fir si DNA la cate acte si fapte au de verificat acolo…

 • Fam. TACEA are 6000 doamna și 4200 domnul. Ii merita. Sunteți mai buni în termice?

 • Oare individul asta sau rudele lui nu or o fi avand montate centrale termice din astea …..’periculoase’ cum gangaveste el? Ar fi interesant de stiut!

 • Nu cunosc cetățeni care locuiesc in vile sa fie branșați la paușal. Sau poate cumătrul locuiește într-un apartament de 2 camere confort 2 prin micro14, conectat la RAM.

 • @Dan Vasilescu
  Și când bate vântul dinspre marginea orașului spre mijlocul lui, cum mai este?

 • El, acuzatorul, cu CE se incalzeste acasa ? Sa ne spuna ACUM.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.