Cine n-a fost convins de Bolojan, nu va fi convins de nimeni

Dator vândut. Așa îi este, după ziua de azi, primarul Toma lui Ilie Bolojan de la Oradea.

De ce ? Pentru că Bolojan, recunoscut la nivel național drept cel mai bun primar din România, a vorbit „ca din manual” azi în favoarea unirii dintre Buzău și Țintești.

Primarul care a modernizat Oradea a prezentat cu profesionalism avantajele fuziunii și a înlăturat sau minimalizat, cu argumente, eventualele mici dezavantaje.

Întrebare: „E o problemă că autostrada va trece prin oraș ?”

Bolojan: „Nu, dimpotrivă, e bine. Orașul Buzău va fi văzut de cei care trec pe autostradă. Noi, la Oradea, avem o problemă. Autostrada e la 19 km de oraș, iar Oradea nici nu se vede. Dacă la Buzău autostrada va trece prin oraș e bine. Unii vor opri la Buzău. E bine și pentru investitori, când se face punctajul, apropierea de oraș e un avantaj”

Dacă spre Țintești se vor face fabrici și uzine, nu va fi o problemă de mediu ? Vântul bate înspre sat”

Bolojan: „Să fim serioși, asta e ultima problemă. Important e ca oamenii să aibă locuri de muncă, bine plătite, firmele să plătească impozite, banii să fie folosiți în dezvoltarea orașului, iar tinerii să nu mai plece, să rămână la Buzău”.

„Domnul Toma e originar din Țintești, sigur are interese acolo…”

„Eu zic că e bine că Toma e de acolo. Dacă Toma nu era din Țintești, atunci probabil cei de acolo, în frunte cu primarul și consilierii locali din Țintești n-ar fi fost convinși să accepte fuziunea cu Buzăul. Mai ales că își vor pierde funcțiile. Nici n-am mai fi avut acum această discuție, n-am fi fost aici. Iar despre interesele personale, așa am fost acuzat și eu că vreau să-mi fac casă la Sânmartin și alte asemenea (n.r. Bolojan a încercat unirea Oradei cu Sânmartin). Stau în continuare la bloc”

Ilie Bolojan a fost azi și la Țintești

Cei din Țintești nu vor mai putea crește animale”

„Așa s-a încercat sperierea și celor din Sânmartin, cu tot felul de șopârle neadevărate. De asta am și ratat referendumul, pentru că am fost mai ocupat de Sânmartin, să bat la fiecare poartă pentru a le scoate oamenilor din cap prostiile băgate de alții, în detrimentul Oradei. Mi-au lipsit la Oradea două mii de oameni la vot, cu ei trecerea referendumul”.

În concluzie, dacă nici cel mai bun primar din România (a refuzat de mai multe ori să fie prim-ministru!) – care a venit special la Buzău și a vorbit atât de explicit asupra avantajelor fuziunii – nu a reușit să-i convingă pe sceptici, atunci nimeni nu o va face.

Dezbaterea a fost transmisă în direct pe facebook pe pagina Primăriei Buzău (CLICK AICI).

loading...

12 comentarii la „Cine n-a fost convins de Bolojan, nu va fi convins de nimeni

 • Cite aberatii se pot spune ! Bolojan nu a refuzat de mai multe ori sa fie prim-ministru, fiindca nici nu a fost propus vreodata ( doar E. Ungureanu l-a propus ) nu are pregatire deloc pentru functia de prim-ministru ; titulatura de cel mai bun primar e si ea scoasa din palarie Daca tot a venit omul pina aici nu prea avea de ales : trebuia sa spuna ca unirea e buna ;

 • Domnule Tereacă, dacă grija față de mediu, cu toate implicațiile sale, reprezintă o ” ultimă problemă ” pentru Ilie Bolojan, atunci mai este ceva de comentat ?

 • Aveam pretenții de la Bolojan, dar, din răspunsurile lui postate de tine, reiese cu totul altceva.
  1. Orașul va fi văzut de cei care trec pe autostradă (?!?!). Cum așa?! Autostrada, dacă se va construi vreodată, va trece la câțiva kilometrii de municipiul Buzău, iar la o viteză medie de deplasare a autovehiculelor de peste 100 de km/oră nu se va vedea nimic, că oricum nu avem zgârie-nori în oraș. În plus, la trecerea pe lângă localități, pe marginea autostrăzii se montează atenuatoare de zgomot (acele garduri din plăci), deci nu se vede nimic. Dar, chiar și fără unirea cu nimic, dacă s-ar vedea, municipiul Buzău se vede și fără nimic de pe autostradă.
  2. În 2021, protejarea mediului și, deci, a sănătății populației ar trebui să primeze atunci când se fac investiții. Degeaba ai fabrici și uzine dacă oamenii se îmbolnăvesc și cheltuie bani pe medicamente, iar speranța de viață este redusă. Sau, de fapt, asta vor politicienii: industria farma (cea mai puternică din lume) să prospere și mai mult, iar cetățenii să iasă câți mai puțini la pensie.
  3. Dacă Toma cerea unirea mai întâi cu alte comune din jurul municipiului Buzău nu era o mare problemă. Tocmai faptul că este din Țintești este o problemă pentru marea majoritate a buzoienilor. Și, da, Toma are interese în zonă. Și nu doar el…
  4. Ne mărim ca oraș, dar trăim că la țară, că odinioară. Creștem păsări, animale, ne deplasăm cu căruța, dar plătim taxe și impozite de municipiu. Păi nu este aiurea?
  În concluzie, argumentele lui Bolojan sunt de toată jena. Nu stau în picioare.

  Cred că sunt și alți primari buni și foarte buni în România, doar că nu au fost promovați. Oricum, un primar nu este bun de unul singur, ci echipa sa este bună.
  Oricine poate ajunge prim-ministru în România, dar lui Bolojan nu i s-au propus acest lucru în mod oficial.
  Bolojan ar trebui să îi spună lui Toma cum a reușit cu echipa sa să facă performanță în administrația publică, nu să susțină cu inepție.

  Sunt pro Buzău, dar contra unirii cu nimic!

 • Tereacă, este normal să fii uimit de modul în care a vorbit Bolojan, când tu ești obișnuit cu Toma și ai lui. Alt nivel, altă pregătire.
  Bolojan este modest, educat, Toma este opusul.

 • Cel mai bun primar din România nu mai este acum primar ci Președinte de Consiliu Județean!
  Unde este logica? S-au plictisit orădenii de atâta dezvoltare!
  Bolojan n-a mai vrut primar ca să nu explodeze Oradea de atâta dezvoltare!
  Multă harneală!
  Oradea s-a dezvoltat datorită comunității evreiști. Și asta se vede oriunde sunt comunități evreiești. Unde sunt evrei sunt și bani și unde sunt și bani, se vede!
  La Buzău nu sunt evrei, ciuciu bani, canci dezvoltare.

 • Pe mine unul m-a convins dl. Bolojan… Să nu merg la referendum.
  Buzăul arată jalnic, dar dl. Toma vrea extindere. Se gândește la viitorul îndepărtat, iar la ziua de azi nu. Ne-am săturat de speranțe…

 • Mai bine domnul primar ar da explicatii de ce azi se repara podul de la Marghiloman. Asa de buna a fost lucrarea, incat la doi ani dupa inaugurare e nevoie de reparatii?

 • Daca unirea asta este mareata si are atatea avantaje, cum de alti primari ale unor comuni vecine nu se prind in hora? Inteleg ca la Vadu Pasii este primar liberal, dar primarul de la Maracineni nu vrea acest mare bine? Dealtfel, un primar cu multe initiative (larg prezentate si apreciate pe acest site). Nici cel de la Vernesti? Doar primarul din Tintesti sa fie istet, ceilalti nu???

 • Bine punctat Narcis.
  De ce, domnule Toma alți primari nu vă împărtășesc această idee?! Pentru că știu că nu duce la nimic bun pentru comunitățile lor.

 • Dar pana la urma, DE CE obsesia asta cu Tintesti …. dintr-odata ???!!!
  Nu inteleg, ma apasa…

 • Așa-i apasă pe unii… din senin!

 • Dezbateri regizate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.