Cine nu vine la timp, stă în picioare

Surpriză plăcută aseară la festivalul de teatru din Buzău.

Dacă în serile precedente se mai găseau locuri libere, iar luni parcă prea multe, marți seară toate scaunele au fost ocupate. Ba dimpotrivă, au fost mai mulți spectatori, organizatorii au mai adus câteva scaune, dar și așa unii au văzut piesa din picioare.

A atras probabil apariția pe afiș a Emiliei Popescu sau piesa în sine – „Un tramvai numit dorință” – jucată cu succes în toată lumea încă din anii 40.

O dramă intensă, gravă, chinuitoare, tensionată, cu scene de violență verbală și chiar fizică. Cu un personaj principal masculin – Stanley Kowalski, (interpretat remarcabil de Gavril Pătru), urâcios și chiar insuportabil, de-ți venea să-l iei la pumni.

Cu două personaje principale feminine (visătoarea Blanche Dubois și sora ei, casnică, Stella) jucate admirabil de Emilia Popescu și Mirela Oprișor (Aspirina din Las Fierbinți).

O poveste tristă, construită din mai multe povești triste, care te obligă ca spectator să treci printr-o mulțime de stări și să dai piept cu o mulțime de sentimente. Te face martor la viețile unor personaje sfâșiate – fiecare în felul său – de destin.

La final, actorii – în principal cei trei descriși mai sus – au fost aplaudați minute în șir. Meritat, pentru că o astfel de piesă, care necesită o implicare totală, consumă psihic, iar actorii lasă câte ceva din ei cu fiecare reprezentație.

Aplauze, aplauze!A fost UN TRAMVAI NUMIT DORINȚĂ…❤

Publicată de Festivalul Buzău Iubește Teatrul pe Marţi, 4 iunie 2019

Astăzi, în a cincea zi de festival, de la ora 19.00, se va juca piesa „Am iubit, am purtat, am pierdut”, în regia lui Emil Hoștină, teatrul ArCuB București),
cu: Elvira Deatcu, Laura Creț, Anca Androne, Iulia Lumânare, Ioana Abur

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.