Cine plătește salariile polițiștilor locali ? Toma: „Nu eu, ci aceia care au semnat. Boșcodeală, Gegea și Roxelana Radu”

Primarul Toma a fost întrebat azi, la conferința de presă, dacă va plăti din propriul buzunar sau din banii Primăriei salariile pentru cei 300 de polițiști locali, foști la paza unităților de învățământ din Buzău, și înlocuiți cu agenți ai firmelor de pază private.

„N-o să plătesc eu, or să plătească probabil cei care i-au angajat ilegal. Chiar astăzi, la ora 15.00, din Primărie vor pleca documente care să ateste acest lucru. E vorba de C-tin Boșcodeală, Ion Gegea și Roxelana Radu. Îmi pare rău, ei au semnat acele documente. Deci, nu eu sunt vinovat de situația creată, ci aceia care i-au angajat. Lor li se vor imputa sumele pe 2015, 2016 și 2017. Nu știu exact cât, se va calcula. Eu n-am făcut decât să respect o decizie a Curții de Conturi, care era obligatorie pentru mine. Dacă nu procedam așa, mi se imputau banii mie”.

Toma n-a fost însă suficient de explicit către cine vor pleca documentele respective. La o întrebare suplimentară a unui jurnalist, primarul a adăugat: „către cei care au semnat”.

Ion Gegea este fostul director economic din Primăria Buzău, iar Roxelana Radu, fosta șefă a Departamentului Juridic.

Auraș Tereacă

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.