Cine regretă că nu s-a lăsat cu victime prăbușirea trotuarului de pe podul de la Marghiloman

Au fost mai multe comentarii sincere atât pe site-ul buzoienii.ro, dar și pe facebook, la adăpostul unor conturi false.

„Ce păcat că n-a murit nimeni. Că n-a fost vreun pieton pe trotuar. Sau să fi trecut tocmai atunci cineva cu mașina, iar bucățile din pod să-i fi căzut în cap. Așa am fi scăpat și noi de Toma”.

Așa au sunat mesajele urii (unora) în ultimele 24 de ore.

De s-ar fi întâmplat așa, să moară cineva, dușmanii lui Toma ar fi văzut trei scenarii convenabile.

1Crearea unui val pe fond emoțional – „criminalule!” – care să-l fi determinat pe Toma să demisioneze

2Dacă primarul nu și-ar fi dat demisia, incidentul ar fi putut fi folosit cu succes în campania electorală – „criminalul!”- iar Toma nu s-ar mai fi ales

3Întocmirea și finalizarea unui dosar penal pe numele primarului, astfel că Toma ar fi fost eliberat din funcție

Din păcate pentru doritorii de sânge n-a murit nimeni.

Cine sunt aceștia ? Probabil dintre cei îndepărtați de Toma de la țuțuroiul cu bani publici (patroni, acționari ori angajați ai unor firme), salariați disponibilizați ori puși la muncă de prin Primărie ori societățile dependente de municipalitate. Sau alți sinecuriști care se tem că până la urmă se va ajunge cu restructurarea și la ei. Mai sunt și unii dintre rivalii politici care cred – și e posibil să aibă dreptate – că doar printr-o nenorocire Toma poate fi îndepărtat de la obținerea unui al doilea mandat.

Primarului i-a trecut glonțul pe la ureche. Adevărat este și că e de datoria să verifice constant starea construcțiilor utilitare din oraș și să aloce fonduri – chiar dacă se taie de la investiții – pentru repararea acestora

Precedent

Moartea unui om – sinuciderea în septembrie 2016 a unei angajate a Primăriei prin precipitare de la etajul trei (Vasilica Mihail, şefa Serviciului Control şi Facilităţi Fiscale Persoane Fizice) s-a încercat, dar fără succes, a fi folosită în scopul îndepărtării lui Toma. Mai multe despre acest subiect a scris Adevărul.

Perspectivă

Dorința dușmanilor de moarte a lui Toma e ca la iarnă, pe ger – fie Ecogen, fie RAM, să aibă măcar câteva zile o întrerupere a furnizării căldurii. De se va întâmpla ca tocmai atunci să moară un bătrân sau o bătrână dintr-unul din blocurile afectate, scenariul „criminalul” va fi reluat cu mai mult succes. Chiar dacă – în realitate – vârstnicul se va fi prăpădit nu de frig, ci din cu totul altă cauză.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

13 comentarii la „Cine regretă că nu s-a lăsat cu victime prăbușirea trotuarului de pe podul de la Marghiloman

 • Cât de imbecil să fii, să poți gândi așa?

 • Ce diferenta este in acest articol si tampeniile scrise de unii sau altii, anonimi sau falsi, NICIUNA. Da ,este adevarat ca o tragedie era pusa in carca lui Toma,sa multumim Bunului Dumnezeu ca nu s-a intaimpat si NU lui Toma.El va pierii pe limba lui si nu PSD sau Dragnea vor fii vinovati ,ci doar caracterul sau.

 • Trebuie sa aștepte sa moara un cetățean ca sa repare podul așa vreti

 • Trebuia sa accidenteze cineva sau sa moara ca sa poată Toma sa facă podurile,cică nu au fost fonduri autobuze ne trebuia ca restu le aveam pe toate de aceea a scos maxi-taxi sa aibă dându-l fonduri de autobuze nu de poduri și reparați asfalturiiiiii

 • Mai baete tu o sa te duci o data cu Toma….

 • O fi indepartat niste indivizi “de la țuțuroiul cu bani publici”, dar a adus si altii in loc.
  Se poate vedea cu ochiul liber, cum niste firme, unele care nici nu existau pana sa anunte ca va candida au devenit abonate la contracte cu bani publici ai primariei dupa ce s-a instalat primarul nou, si toti patronii sunt intamplator prieteni foarte buni cu oamenii “de incredere” ai primarului nou si brusc au inceput sa fie patroni de succes si sa faca profituri de zeci de mii de euro si sa se scalde in bani, in vacante, masini si case doar din contracte cu bani publici.
  Adica pleaca ai vostri, vin ai nostri, cum se face de cate ori se schimba seful. Adica se schimba doar buzunarul in care ajung banii oamenilor ce le sunt luati cu forta ca taxe, impozite, contributii.

 • Un articol …. incredibil ca gandire si abordare…
  Bine ca nu a aparut si atacul asupra Iranului in discutie….

 • De acum inainte refuz sa iti mai citesc articolele, din punctul meu de vedere presa trebuie sa fie libera, nu sa faca propaganda electorala cum faci tu. Se pare ca Toma este un idol pt tine, asa incat nu mai esti rational cand scrii

 • Si eu credeam ca USR+ e de vina…Mare dezamagire!Poate data viitoare!

 • Ce inseamna contractul cu statul!
  Sa nu musti mana celui care te hraneste!

 • Cat de retardat mintal poti fi ca sa doresti moartea unui om ca sa poti da un primar jos?

 • Oare la Paris,tot primarul a fost vinovat ca a luat foc catedrala ?Sau in 1977 cand au cazut acele blocuri din Bucuresti,tot Primarul a fost vinovat? Poate din 1989 incoace,tot primarii sunt vinovati de prabusirea economica a tarii? Poate ca unii dintre noi,chiar si-au pierdut orice urma de luciditate sperand sa moara oameni fiindca a cazut o bucata din suprastructura unui pod.In mod evident,un primar trebuie sa raspunda daca prin natura atributiilor functiei se face vinovat,dar sa iti doresti sa moara oameni doar pentru a schimba un primar,trebuie sa fi lovit in cap cu leuca.sau cu o bucata de beton din podul prabusit.Oare ‘prabusirea morala’ a unora dintre noi nu este la fel de periculoasa ca cea a prabusirii unui pod?

 • Intradevar trebuie sa fii cretin sa iti doresti sa fi cazut in capul unui cetatean nevinovat care n-are nici o vina de situatia dezastruasa a podului.

  Dar daca cadea in timp ce trecea pe sub el seful de la drumuri si poduri cred ca nu se supara nimeni.
  Asa ar fi ideal, sa cada in capul celor vinovati, celor ce incaseaza salarii de mii si zei de mii de lei lunar si nu fac nimic, doar asteapta sa intre salariul in cont si eventual mai fac niste ciubuc la contracte supraevaluate pentru prostii inutile la care se poate ciupi mult ciubuc in loc sa faca ceea ce trebuie si e util.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.