„Nu mai au ce mânca! Sunt familii cu mulți copii”

Câteva sute de persoane vor primi ajutoare în valoare de 30 de lei/persoană/zi. E vorba de membrii unor familii sărace, de rromi, din Râmnicelu, sat aflat în carantină de mai bine de o săptămână,

Râmnicelu e un sat de 3.000 de locuitori, aflat la 5 km de Rm. Sărat

„Am primit această solicitare de la mai mulți lideri ai comunătății rrome din Râmnicelu. Sunt familii cu mulți copii care și-au epuizat resursele. Pe lângă ajutorul social, părinții câștigau sume de bani din comerțul cu produse agricole și din prestarea unor diverse munci. Blocate în Râmnicelu aceste familii au fost lipsite de alte surse de venit, iar acum au cerut ajutor”, ne-a declarat Dumitru Lăzăroiu, viceprimarul din Râmnicelu.

În urma acestei solicitări, prefectul a convocat azi Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

„E vorba de un sprijin de urgență pentru acei locuitori aflați în imposibilitatea procurării alimentelor necesare subzistenței. În majoritate, localnicii își câștigă existența din comerțul cu produse agricole, activitate sistată în carantină. S-au aprobat alocații de hrană în cuantum de 30 lei/zi/persoană, pentru perioada 18-22 mai 2020, care acoperă cheltueilile pentru apă și alimente necesare populației cu probleme”, a anunțat prefectul Leonard Dimian, într-un comunicat de presă.

Fondurile alocate vor fi asigurate de către Guvern, prin următoarea procedură. CJ Buzău va întocmi un borderou centralizator cu cheltuielile aferente alocației de hrană, ce va fi înaintat Direcției de Sănătate Publică, urmând ca fondurile să fie decontate prin transfer din bugetul Ministerul Sănătății.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

4 comentarii la „„Nu mai au ce mânca! Sunt familii cu mulți copii”

  • Trebuiau să meargă la muncă…nu sa stea sa facă plozi și să trăiască din mila statului. De ce sa le dam noi bani? Ce prostie…

  • Cretinisme electorale! Le-am facut eu copiii ? La munca!

  • Au mulți copii? Dar înainte de a-i face nu s-au gândit că nu au cu ce să îi crească?
    Încă un exemplu de lipsă a educației.

  • Gestul autorităților îi face să persiste in prostie si mizerie. Trebuie să îi învățăm să fie responsabili pentru copii lor, sa muncească pentru a le oferi hrana si educatie. Politicienii zilelor noastre, sacrifică oamenii onești, care plătesc taxe la stat, pentru votul acestor ,,capuse”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.