Cine va fi președintele PSD Buzău ? Toma, Neagu sau Romașcanu ?

„Într-o ședință de-a noastră, la partid, domnul Ciolacu a spus că va trebui să ținem alegeri pentru numirea unui președinte PSD pe județul Buzău”, a anunțat zilele trecute Emanoil Neagu la Campus Tv.

Cauza? Marcel Ciolacu este președintele PSD la nivel național și nu mai are timp pentru a se ocupa și de organizația de la Buzău.

Iar PSD Buzău, fără un lider local, capabil să apere partidul și să ia decizii rapide e dezavantajat în competiția cu adversarii politici.

Neagu, Toma ori Romașcanu ?

Teoretic, Neagu pornește mare favorit. Grație funcției sale de șef al CJ Buzău, Neagu are relații directe cu primarii care sunt și președinții organizațiilor locale ale PSD. Dacă nu vor fi interferențe, Neagu are cele mai mari șanse.

Emanoil Neagu: „Să candidez la șefia PSD Buzău ? Mi-ar trebui ceva adrenalină pentru asta. O să vedem și cum va fi curentul. Niciodată în viață nu m-am pus împotriva curentului”

Toma e politicianul buzoian cu cele mai dese apariții în mass-media locală și are atuul de a fi cel mai votat primar de oraș mare din România (ca procente).

„Deocamdată nu mă interesează funcția asta. Mai importantă pentru mine acum e încercarea de modernizare accelerată a orașului Buzău”.

În ultima vreme, alura de șef al PSD Buzău o are senatorul Lucian Romașcanu. E principala voce care apără PSD Buzău și care are inclusiv abilitatea de a trimite săgeți înspre adversari. Romașcanu e foarte probabil și cel mai apropiat de șeful Marcel Ciolacu. Are dezavantajul de a sta și el (fiind senator și purtător de cuvânt PSD) mai mult pe la București.

Există și posibilitatea înțelegerii tuturor pentru numirea unui nume surpriză, altul decât cei trei enumerați mai sus – o variantă de compromis, în caz că se va considera că alegerile ar putea declanșa un război în PSD Buzău – care ar slăbi considerabil partidul. Dar atunci președintele „de împăcare” ar putea avea dezavantajul de a deține o funcție lipsită de putere efectivă.

Citește și:

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.