Cine va plăti de 5 ori mai mult ca anul trecut!

Sunt 10 proiecte pe ordinea de zi a CLM Buzău în care se propune creșterea impozitelor de la 100% până la 500%!

Vizate sunt clădirile lăsate de proprietari în paragină.

Exemplu de clădire lăsată în paragină. Cea de la gară din rondul cu locomotiva

Primarul Toma, inițiatorul proiectului:

„În urma deplasării în teren, Comisia de identificare a imobilelor (terenuri/cladiri) neîngrijite din mun. Buzău a întocmit note de constatare prin care a consemnat că proprietarii nu au luat măsuri de remediere a situaţiei, deși au fost somați în acest sens. Sunt îndeplinite așadar condiţiile de drept şi de fapt pentru majorarea impozitului pe clădire în procentul propus”

Majorările propuse sunt de la 100-500% în funcție de gradul de uzură al clădirii.

În acest fel, municipalitatea speră că-i va determina pe proprietari să-și reabiliteze imobilele. Sau, dacă nu dispun de fonduri, să vândă.

Proiectele vor fi supuse votului consilierilor marțea viitoare (22 decembrie).

Citește și:

loading...

12 comentarii la „Cine va plăti de 5 ori mai mult ca anul trecut!

 • Asa o fi … dar sa cada zidul in capul trecatorilor care merg pe trotuar o fi constitutional…nu?

  Răspunde
 • Multe din imobilele alea sunt locuite de unii cărora nu le poți spune pe nume și cărora li se rupe de impozite majorate, deci eficacitate…

  Răspunde
 • In cateva orase se aplica aceasta decizie si a dat roade.De regula,proprietarii acestor imobile se conformeaza după majorarea impozitelor si își refac fațadele.Cazuri concrete am văzut in Timișoara si Brasov.Probabil ca mai sunt si alte municipii.Ce te faci cu imobilele degradate ale căror proprietar este… primăria?

  Răspunde
 • Da, gofule, așa e cum zici tu! Stai tu cu șandramaua în paragină, pericol de prăbușire și altele, că o să aibă grijă statul să ți-o repare. ia dă tu bănuțul, de cinci ori mai mult, să vezi cum o repari, la foc automat! Și o și dai, de pomană, după aceea, să scapi de necazuri. Unii așteaptă probabil să sară prețurile la terenuri!

  Răspunde
 • O masura fascisto- bolsevica . La ce va asteptati de la un primar care se culca seara cu secera si ciocanul in suflet

  Răspunde
 • Bai Gofule,tu te ai plimbat prin lumea asta?Sunteti habarnisti f multi!Nene ,locuiesti intr o localitate te conformezi celor hotarate de majoritatea locuitorilor!Ia du te prin Elvetia aia sa vezi ca iti dicteaza municipalitatea si cu ce culoare sa ti vopsesti casa!Nu ti convine,vinde
  si du te unde vrei tu,sa faci pe a smecherul!Numai la noi democratie inseamna anarhie! Trebuia de mult implementata o hotarare de genul asta!Daca era dupa mine ,nu de 5 ori impozit ci amenda de mii de de lei!Lenesilor ,pana si la bunici dadeau aia cu var pe case si pe garduri la sarbatori,din saracia lor pt estetica, fata de nesimtitorii de azi ,mari domni de oras,cu fatade jegoase si neingrijite!

  Răspunde
 • Raul ai DREPTATE, CHIAR M-AM PLIMBAT, AICI E VORBA DE ROMANIA NU DE ELVETIA, CE E ASA GREU DE INTELES, AI VAZUT ULTIMA STRIGARE CU PENSIILE SPECIALE ? SIMPLU, AICI E ROMANIA. SEARA BUNA.

  Răspunde
 • Peste tot in lumea civilizata, imaginea localitatii se mentine cu astfel de masuri radicale, doar nu credeati ca (virgula) cu vorba buna….
  Decizia este corecta, dar ce te faci cand proprietarii sunt vai mama lor ?

  Răspunde
 • Cata ,sa vanda si sa locuiasca intr un loc dupa posibilitatile lor si daca ii primeste cineva sa traiasca dupa legea lor!Oricum la noi ,spiritul civic e spre zero absolut!Daca ai vrut democratie ,te supui regulilor majoritatii!

  Răspunde
 • În locurile Acestor imobile derapanate poti face altceva.
  În condițiile prezentei legi și cu respectarea prevederilor legislației în vigoare privind calitatea în construcții, proprietarul este obligat să mențină proprietatea sa individuală, locuință sau spațiu cu altă destinație decât aceea de locuință, în stare bună din punct de vedere tehnic și funcțional, pe propria cheltuială. Niciun proprietar, chiriaș sau angajat al asociației de proprietari nu poate încălca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comună sau individuală a celorlalți proprietari din condominiu și nu poate afecta funcționarea normală și întreținerea condominiului…copilul meu a fost injosit in alte parti de copiii altor persoane care traiesc in lux .. vreau sa nu mai fie dicriminati copiii nimanui de infrastructura din Buzau.

  Răspunde
 • Voi ati inteles ceva din ultimul post ?!
  :)))))

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.