Cine vrea pleacă acasă din spital. Noii infectați pot refuza salvarea și internarea!

S-a terminat cu internarea forțată în spital a cetățenilor cu test pozitiv la C-19.

În Monitorul Oficial s-a publicat motivarea hotărârii Curții Constituționale, moment din care – cei aflați în spital și se simt bine pot depune cerere și pleca acasă! Cu condiția să rămână în izolare la domiciliu până la împlinirea a 14 zile.

De asemenea, cei care sunt depistați de AZI cu test pozitiv pot refuza salvarea și internarea în spital. De asemenea, cu condiția de a rămâne 14 zile în izolare la domiciliu.

„Atâta timp cât vor respecta o izolare la domiciliu, pacienții îşi pot asuma o externare” – Nelu Tătaru, ministrul Sănătății

„Pacienții care depun cerere se pot externa. În cerere semnează că își asumă legislația în vigoare și că nu vor periclita siguranța celorlalți cetățeni” – Carmen Orban, director spital privat Monza

Dr. Carmen Orban este buzoiancă. Absolventă de Hasdeu și fostă directoare a Institutului Clinic Fundeni, Orban a fost numită Cetățean de Onoare al Orașului Buzău

Consecințe

1. Spitalele se vor elibera de cetățenii asimptomatici sau cu simptome ușoare. Vor rămâne în spital doar cei care au cu adevărat nevoie de tratament medical. Se va respecta astfel și semnificația din DEX a cuvântului pacient.

2. Există riscul creșterii numărului de cetățeni infectați cu C-19, în condițiile în care cei deja contaminați nu vor respecta izolarea.

3. Fără asimptomatici (și cei care au simptome ușoare) vor putea fi deschise în câteva zile spitalele suport de tipul celui de la Rm. Sărat.

4. Statul nu va mai cheltui bani cu cazarea și masa în spital a asimtomaticilor, materiale de protecție, etc.

5. Subiectul coronavirus va scădea în importanța pe care i-o acordă mass-media și o parte a comunității.


Citește și: ÎNTREBARE. Ce relevanță au anunțurile DSP cu decedații ?

loading...

10 comentarii la „Cine vrea pleacă acasă din spital. Noii infectați pot refuza salvarea și internarea!

 • Suntem tampiti!La gradul de civlizatie a poporului asta vai de fundul nostru!Scapa cine poate !,,Rusine guvernanti de cacao!

 • Păi ce ne miră, nulitatea aia de avocat al poporului a atacat orice încercare de zădărnicire a propagării acestui virus, la CCR, o adunătură ineptă de fosile comuniste, care dau verdicte în funcție de interesele politice. Aceste două instituții INUTILE, care au făcut numai rău și jocuri politice favoriților, trebuie desființate URGENT. Suntem o nație distrusă, depășită, subjugată nulităților și incompetenților, care fac ceea ce le trece prin mințile lor bolnave. Păi ce-l oprește pe un bolnav covid de acum înainte, să umble pe unde-i vine, nu mai există nicio măsură de coerciție, datorită celor de mai sus?

 • @gicu
  Nulitate esti tu si acest guvern protejat de mutalau. Au trimis oameni la sparanghel in conditii mizere ,iar guvernul orban sta la băuturi spirtoase si trabuc in sediul guvernului, fara respectarea distantarii fizice. Dacă ai o problema de sanatate iti doresc sa te tratezi in spitalele închise de tataru.

 • @Bogdan T,comunistule,ai o gândire demnă de anii ’50,cu cei ca și tine țara asta nu are nicio șansă. Din cauza actualului guvern a izbucnit această epidemie, in mentalitatea ta obtuză, actualul guvern a anulat amenzile si posibilitatea de a pedepsi pe inconștienți care nu respectă nimic, tot ei îndeamnă la nesupunere, tot ei dau drumul bolnavilor covid din spitale și-i lasă liberi pe străzi să facă ce vor, nu? PSD-ul tău iubit a distrus tot ce-a fost bun în țara asta, acum la cât de incompetenți sunt, au ajuns să dea lecții și celor mai mari infectioniști ai lumii. Mai bine taci și bagă-te-n peșteră, că doar de acolo provii. “Inteligentule”, oamenii au plecat la sparanghel, din sărăcie, doar nu crezi că acum au plecat prima dată, aveau oamenii contract, nu i-a izgonit acest guvern, așa cum au făcut iubiții tăi psd-iști de 30 de ani încoace, dar ți-am spus, ai gândire de bolșevic și nu mă poți combate.

 • Ba Gicule ,esti analfabetul functional total, incult, agresiv in prostia lui, esti ”omul nou” creat de involutia invatamantului romanesc. Dureros este ca cei ca tine incep sa devina majoritari si avand drept de vot sunt mai periculosi decat oricare COVID,nou sau vehi. Acum imi explic si eu cum a fost posibil sa avem 10 ani un presedinte turnator la securitate si alti zece unul care a fost profesorul care a scos pe piata ”oameni noi” ca tine sau ca Orban.

 • Nu mai fi supărat Cucuvea bolșevică, ai tăi nu vor mai fi la putere-n veci. A trecut vremea când te gudurai ptr o sticlă de ulei si-o găleată de plastic. Mi se rupe de toată clasa politică, dar când văd cu câtă frenezie susțineți lăcustele psd, mi se face greață.Deși am o vârstă de mijloc, n-aș fi slugă ca tine la psd ptr nimic in lume, dureros eate că tocmai cei ca tine au avut și au drept de vot, se vede unde ați dus țara, voi nulitatile socialiste. Bine ar fi să nu mai ai urmasi, care să-ți împărtășească ideile, n-am mai evolua deloc. Problemele sunt mult mai complicate, decât poate procesa mintea ta, care a rămas conexată în anii ’50,a trecut ceva timp de atunci, deșteptarea tataie! Vezi că vin alegerile, stai pe la poartă, poate vă mai miluiesc si pe voi prietenii voștri cu ceva, să-i mai votați o tură!

 • @gicu
  Esti prea incult pentru a înțelege ceva din aceasta pandemie. Sunt apolitic, probabil ca tu nu esti, la asa zisa revolutie din 89′ aveam varsta de 5 ani, asa ca nu stiu ce inseamna sa fii bolsevic. Probabil stii tu, mare susținător a lui Base si Ioha, foști turnători la vechea securitate. Sper sa apuci criza economica care bate la usa, asta daca nu te doboara virusul .

 • @gicu
  Folosești cuvinte al căror sens nu il cunosti, precum bolsevic. CCR este singura instituție a statului care poate împiedica revenirea regimului bolsevic la putere. CCR veghează ca toate deciziile politice sa se încadreze în limitele constitutionale. Comportamentul președintelui Iohanis si al unor membrii din guvernul Orban, care indeamna la nerespectarea Constituției Romaniei, duc către bolsevism.

 • @Gicu
  Gândirea ta ma sperie. Adică CCR este de vina ca Orban nu respecta CONSTITUTIA ? Inca unii ca tine si uite asa apare PCR, UTC si ce mai vrei tu.

 • CCR a făcut o mare greșeală. Acum ne vom baza pe conștiința infectaților cu Covid. Ce ne mai trebuie legi, totuși? Să ne bazăm pe conștiința criminalilor, hoților, violatorilor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.