Cine vrea să o ajute ? Se întâmplă joia viitoare


Reporterul buzoienii.ro a fost contactat de un grup de părinți.

Copiii lor sunt colegi la clasa a treia la Șc. Nr. 1 cu Bianca Pienaru.

Din păcate, de curând s-a aflat că fetița de nouă ani suferă de un sindrom rar.

Nu-i este pusă în pericol viața, dar îi poate afecta dezvoltarea normală viitoare.

Pe scurt, sindromul Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser (MRKH) înseamnă o malformaţie congenitală care afectează sistemul reproductiv al femeii. Uterul şi vaginul se dezvoltă parţial sau sunt absente. În plus, o parte dintre aceste femei pot avea malformaţii în alte zone ale organismului, iar Bianca nu are decât un rinichiMai multe despre MRKH puteți afla AICI.

Părinții și cadrele didactice din Șc. Nr. 1 s-au solidarizat după ce au aflat de problemele Biancăi.

Un prim pas este organizarea unui spectacol caritabil menit a strânge fonduri pentru finalizarea investigațiilor și începerea tratamentului.

Bianca a rămas fără tată în urmă cu doi ani, iar mama sa nu poate face singură față cheltuielilor. Spectacolul caritabil se va desfășura în ajun de Sf. Nicolae (joi, 6 decembrie) de la ora 17.00 – la Sala Mare a CJ Buzău (vezi alăturat invitația adresată tuturor).

Bianca ar fi a 11-a

Tratamentul constă în crearea unui neovagin. O tânără din Brăila, care s-a născut fără vagin şi uter, a fost operată în 2015, în premieră naţională, de prof. dr. Petre Brătilă, la Spitalul Euroclinic, din cadrul Reţelei de sănătate Regina Maria. În lume au fost înregistrate 10 astfel de cazuri de reconstrucţie de neovagin cu biomaterial la paciente care se confruntau cu absenţa vaginului, iar în România cazul brăilencei a fost o premieră absolută – sursa „Ce se întâmplă doctore”

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.