Ciobanul „sechestrat” la stână, eliberat de poliție. Proprietarul stânei neagă tot: „Cum să fie sechestrat cineva singur cuc pe un câmp?”. Iată ultimele declarații

Site-ul buzoienii.ro a publicat ieri scrisoarea primită din partea unui cioban din Racovițeni care reclama faptul că este sechestrat printr-un șantaj la o stână situată pe un islaz din apropierea comunei Balta Albă.

Mesajul a fost preluat de polițiștii buzoieni, care au acționat prompt – cu mai multe echipaje – la fața locului, unele venite chiar de la Buzău.

Ciobanul, Dumitru Tăbleț pe nume, a fost audiat în jur de șapte ore, după care pe seară a putut pleca acasă la Racovițeni. Trei ore după aceea a dat declarații și Săndel Croitoru, proprietarul stânei.

„Am fost șantajat de proprietarul stânei că va face plângere la poliție și mi se va pune în cârcă dispariția a 40 de oi. În realitate, n-a dispărut nici o oaie, dar șeful se lăuda că are relații în poliție și că o voi păți în caz că aș îndrăzni să plec de la stână. Acum, după venirea celor de la poliție, am plecat acasă, chiar acum sunt pe drum. Nu mă voi mai întoarce niciodată. Proprietarul m-a amenințat că ne vom vedea la tribunal, că mă va da în judecată. Foarte bine, de-abia aștept să spun în fața unui judecător tot ce știu”, ne-a declarat aseară ciobanul.

De partea cealalată, reporterul buzoienii.ro a fost contactat de Florin Croitoru, fiul proprietarului stânei (Săndel Croitoru).

„În primul rând, acuzația de sechestrare e aberantă. Oricine gândește puțin își poate da seama că nu poți sechestra pe cineva care e singur cuc pe un câmp. Dacă nu-i convenea, putea pleca oricând. El singur spune că a putut pleca și acasă la familie, la Racovițeni. Putea să nu se mai întoarcă. Deci, plângerea asta că a fost sechestrat nu ține. Să discutăm acum și de a doua acuzație că era șantajat. Dispariția celor 40 de oi a fost reală, dar atenție a fost depășită demult de mine și de tatăl meu. Dumitru Tăbleț primea acum 7 milioane de lei vechi pe lună, dacă nu chiar mai mult atunci când avea nevoie. Dacă îl veți întreba o să vedeți că va recunoaște că anul trecut a primit aproape o sută de milioane. Deci, ce șantaj, câtă vreme el primea bani pentru munca prestată și nu ne datora nimic ? Iar referitor la cele 40 de oi, tatăl meu a făcut atunci plângere la poliție, iar cazul s-a închis după ce Dumitru Tăbleț a recunoscut furtul și a cerut să fie iertat și că va munci în contul pagubei produse. Adevărul este că lui Dumitru Tăbleț îi plăcea meseria pe care o făcea, îi plăceau animalele și venea la stână de plăcere. Chiar și tatăl meu recunoaște că era un bun cioban, destoinic, iubitor al animalelor, tocmai de aceea a trecut și peste întâmplarea cu cele 40 de oi. Nu știu ce l-a apucat acum, mă îndoiesc că scrisoarea care a ajuns și la dvs. la ziar e scrisă de el. Cum a ajuns el, „sechestrat” pe un câmp la Balta Albă să ducă o scrisoare la primărie la Racovițeni ? Bănuim că în spatele acestei povești stă soția lui, din câte știm noi pensionată pentru unele probleme psihice”.

Rămâne acum ca polițiștii și, eventual, justiția să stabilească cine are dreptate. Dacă ciobanul a fost într-adevăr șantajat și ținut în acest fel legat de stână ori ciobanul a inventat toată această poveste. Mai jos a fost inserată scrisoarea ciobanului, ajunsă și la buzoienii.ro.

loading...

4 comentarii la „Ciobanul „sechestrat” la stână, eliberat de poliție. Proprietarul stânei neagă tot: „Cum să fie sechestrat cineva singur cuc pe un câmp?”. Iată ultimele declarații

 • Deci, ciobanul era doar CIOBAN! Sechestrat pe un câmp, unde era singur?! Cum vine asta? Avea lanț la picior sau zgarda electrica? Și eu pot sa spun ca știu șefi din politie sau din parchet pentru a impresiona sau intimida, chiar dacă nu știu pe nimeni.
  Minciuna are picioare scurte!

 • Și pe mine m-a impresionat ieri, la prima citire, scrisoarea și m-am dus după fentă. De asta e bine întotdeauna să asculți și cealaltă parte.

 • Este simplu de inteles pentru care vrea sa inteleaga .Ciobanul era liber fizic dar era sechestrat sa nu plece prin santaj de catre smecherul patron spunandu-i ca are bani si poate pălati pe oricine sa faca declaratii in defavoarea amaratului de cioban.asa cum a fost amenintat si cu politia de acolo care posibil are legaturi cu patronul , hai sa vedem lucrurile asa cum sunt , mai o branzica la politistii din comuna mai o pulpa de oaie un miel ceva , si cum acei politisti sau prieteni ai smecherului patron sa-i dea dreptate amaratului de cioban. Si inca ceva hai sa o lasam balta cu minciunile patronului ,daca char i-i dispareau 40 de oi cred ca-l omara pe bietul cioban . asta e cusuta cu ata alba .

 • Gigi, adevărul e unde la mijloc. Nici ciobanul, dar nici patronul sau, nu sunt niște sfinți.
  Totusi, ciobanul avea posibilitatea sa sune la 112 și sa ceara sprijin, inclusiv de la Buzău, dacă nu avea încredere în polițiștii din zona.
  Nu or fi 40 de oi, dar vreo câteva or fi. Asta se verifica la politie, dacă exista plângere depusa.
  De asemenea, cei de la ITM ar trebui sa verifice cum era angajat ciobanul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.