Ciolacu a vorbit azi despre șoseaua de peste dig dintre Mărăcineni și V. Pașii: „S-a pornit o licitație”

I se mai spune și centura de est a municipiului Buzău.

Lăsat de izbeliște de autorități în ultimii 20-30 de ani, drumul prafului și al gropilor a fost luat în atenție de cuplul Toma – Ciolacu.

Toma l-a bătut la cap adesea pe Ciolacu, iar ultimul – pe când era viceprim-ministru – a trecut acest drum pe lista priorităților Companiei Naționale de Drumuri.

„S-a demarat  licitația pentru desemnarea firmei care va întocmi studiul de fezabilitate. Știu, poate v-ați fi așteptat la mai mult și mai repede, dar asta e procedura legală. Nu vă pot spune când vor începe lucrările. Dar după atâția ani în care nu s-a făcut nimic în privința acestui drum, de data asta putem spune că în sfârșit am urnit lucrurile. Nu știu exact când se va face, dar se va face”, a anunțat azi Ciolacu.

Citește și articolul: Ce-a fost cu Toma azi ? Atitudine ciudată. Niciodată n-a mai făcut asta!

După desemnarea firmei și realizarea efectivă a studiului de fezabilitate, urmează licitația pentru desemnarea constructorului.

Toate aceste proceduri pot dura câțiva ani dacă buzoienii vor avea ghinionul unor contestații în justiție.

De asemenea, procesul poate fi blocat oricând de guvern prin nealocarea banilor necesari investiției – așa cum s-a întâmplat ani la rând cu podul de la V. Pașii.

Speranțele buzoienilor se leagă tot de cuplul Toma – Ciolacu, în ideea în care cei doi politicieni buzoieni vor putea intra pe niște uși pe la București și apoi să-i și convingă pe cei din interior să semneze pentru alocarea fondurilor.

Citește și articolul: Ciolacu l-a criticat pe Tescaru. „Cu lucrul ăsta nu pot fi de acord”

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Ciolacu a vorbit azi despre șoseaua de peste dig dintre Mărăcineni și V. Pașii: „S-a pornit o licitație”

  • Pingback:

  • Dle Ciolacu , nu vă supărați ,dar sunt atâtea drumuri și șosele în Buzău ,care așteaptă o renovare sau chiar asfaltare ,lăsați deocamdată „șoseaua””de pe malul râului ,că nu e una de interes județean major .Aveți în vedere mai bine podul care leagă Buzăul de Mărăcineni ,și de acolo cu toată țara ,acționați prioritar .

  • este poate cea mai importanta donmule, aceasta centura ocolitoare
    habar nu aveti de ce vorbiti!

  • Promisiunile cu podul peste R.Buzau catre Vadu Pasii si centura de est au obtinut multe, foarte multe voturi la alegerile locale si parlamentare la Buzau! Au fost numai minciuni iar acum ni se sugereaza ca am mai avea vreo cativa ani de asteptat! Pacat pentru ca s-ar fi rezolvat mai multe probleme si anume, locuri de munca si mai ales descongestionarea circulatiei in Buzau si spre Moldova! Fonduri europene nu pot fi accesate? Eu cred ca da, dar acelea nu prea pot fi “sifonate”!

  • S a pornit “licitatie” auzi……cand la bz se fac numai manarii. Mafia e in floare in orasul nostru.

  • Din pacate va ramane la acest stadiu.de studiu de fezabilitate!
    Cand sunt bani nu mai avem proiect si tot asa

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.