Ciolacu: „Cetățenii pot cere să nu plătească apa, curentul, gazele, internetul, tv-ul etc.”

Marcel Ciolacu a anunțat că pentru trei luni cetățenii și firmele cu probleme financiare pot solicita amânarea plății facturilor la utilități.

E vorba de apă-canal, gaze, energie, salubritate, telefonie, tv și intenet.

Măsura a fost bine primită de majoritatea cetățenilor, dar există și critici:

„Păi și peste trei luni, de unde vor avea bani să le plătească pe toate, deodată ?”

„Dar pe firmele de utilități le-a întrebat cineva dacă pot funcționa fără venituri trei luni, dacă își pot plăti angajații în caz că vor fi mulți cei care nu-și vor mai achita facturile ?”

Legea inițiată de PSD a fost votată ieri în Camera Deputaților cu sprijinul ALDE și Pro România. Pentru a intra în vigoare legea trebuie promulgată de președinte și să fie aprobată și de CCR, întrucât PNL a anunțat că va face plângere la Curtea Constituțională.

PSD, alte trei legi votate ieri în Parlament

✅ Suspendarea plății #ratelor bancare pentru persoane fizice și firme.
✅ Amânarea plății, de către firmele afectate, a CAS și a contribuției asiguratorii pentru muncă.
✅ Măsuri pentru păstrarea locurilor de muncă

Astăzi, Camera Deputaților a adoptat, ca for decizional, o serie de legi inițiate de #PSD ce prevăd măsuri esențiale pentru toți românii:✅ Suspendarea plății #ratelor bancare pentru persoane fizice și firme.✅ Amânarea plății, de către firmele afectate, a CAS și a contribuției asiguratorii pentru muncă.✅ Amânarea plății facturilor la utilități✅ Măsuri pentru păstrarea locurilor de muncă

Publicată de Marcel Ciolacu pe Vineri, 3 aprilie 2020

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

8 comentarii la „Ciolacu: „Cetățenii pot cere să nu plătească apa, curentul, gazele, internetul, tv-ul etc.”

 • O masura populista, demagoga, o pomana electorala de tinut minte la urmatoarele alegeri. Stilul PSD consacrat.

 • Masuri foarte bune ce in mod normal trebuiau luate de guvernul PNL Iohannis prin OUG inainte de a instaura Iohannis si PNL arestul la domiciliu pentru toti cetatenii.
  Din moment ce guvernul aresteaza la domiciliu toti cetatenii si ii ameninta cu amenzi de 20.000 lei si puscarie daca ies din casa sa plateasca facturile nu era normal sa se asigure ca inainte sa instaureze arestul la domiciliu sa existe o amanare la plata pe perioada arestului la domiciliu?
  Sau scopul guvernului PNL era sa trimita politistii si armata astepte la colt sa iasa omul sa plateasca facturile si sa ii arda si amenda 20.000 lei si puscarie? Ca sa aiba PNL de unde isi lua bani sa traiasca bine fara sa faca nimic.

  Noroc cu PSD, care s-a gandit la oameni, care dupa ce au fost arestati de PNL si dati afara de la munca de PNL veneau PNL-istii si le cereau si penalitati ca n-au platit facturile la timp, neplata cauzata de masurile idioate ale PNL.

 • Asta ar trebui sa o faca firmele. Daca întârzie omul sa plătească sa nu taie curentul. Poate are 70 de ani și nu vrea să stea la coadă. Pt ca e coadă la plată. A plătit toata viata la timp poate sa fie lasat in pace doua luni. Apoi ii plătește pe toti pentru ca neieșind afara, ghici ce, nici nu cheltuie banii prin cârciumi. Daca iese si ii cheltuie, în iunie poate sa ii taie curentul.
  Cine poate sa plătească energia si celelalte utilități, sa o faca nu sa se amâne ca zice psd ul. Poate plătesc online.
  E ca si cum psd ul mi ar spune ce sa cumpăr de la piață
  PSD ul sa faca donații de la bogații lor care au paduri, terenuri, vile, conturi ca acolo sunt banii de spitale, pensii, masti si combinezoane.
  Daca exista vreo companie care nu ține cont de situația actuală si aud de asa ceva, eu unu dar ii sfătuiesc si pe altii, ma mut la alt furnizor de curent, de gaze iar la regii, ei bine acolo e vina primarului si vin alegerile dar ma indoiesc ca vine Compania de apă sa puna sigiliul la bloc ca nu a plătit cineva o lună doua 100 de lei.
  Multă sănătate și sa ne ajute Dumnezeu!

 • Ciolacu cred că nu știe cum funcționează economia.O primă lecție de la mine, pentru următoarele să scoată banii: cheltuiala unui om este venitul altuia. Gata, să-i dăm acum timp să înțeleagă vorba asta, așa, vreo doi ani…

 • Vad pe aici un „curajos” care isi semneaza postarea „Anonim” (12.30), incantat de propunerile PSD. Ăștia care cred ca vor castiga simpatii cu asemenea propuneri incorecte.

 • @Anonim, aberezi cu agitatie de tip fake news d’alea grosolane !
  Se vede de o posta, ai fost in nomenclatura, stii cum se face dezinformarea, doar ca nu mai tine 🙂
  Deja ai picat in ridicol….

 • Eu sustin ce spune Anonimul, ba chiar vin cu propuneri suplimentare pentru succesul PSD:
  – Sa se introduca gratuitate la o shaorma pe zi
  – Sa se reduca, sau anuleze tariful la pacanele
  – Sa nu se mai amendeze murdaria facuta de cainele de companie pe strada.
  – La punctul anterior, daca nu ai caine, sa-i fie permis asta oricarui PSD-ist, sau simpatizant.
  Mai am. Il rog pe Anonim sa ma contacteze pentru un brainstorming…

 • Sa se dea benzina moca, eventual sa facem si niste bordeluri tot moca, cumparaturi cu plata la anul si asa mai departe

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.