Ciolacu: „Decizie istorică pentru Buzău și România”

Satisfacție azi pentru Marcel Ciolacu, șeful Camerei Deputaților.

Lobby-ul făcut în ultimii ani la ministrul Agriculturii – Petre Daea și la prim-ministrul Viorica Dăncilă s-a concretizat. Azi, Guvernul României a emis hotărârea prin care la Buzău se va înființa Banca Națională de Gene a României.

Mai exact semințele tuturor plantelor din România vor fi strânse într-un singur loc, conservate, multiplicate și, la nevoie, folosite. Este asigurarea pe care statul român și-o ia că soiurile românești, mai vechi sau mai noi, nu vor dispărea.

„Un vis devenit realitate – am pus Buzăul pe harta cercetării naționale!”

„Guvernul a aprobat astăzi Hotărârea privind înființarea la Buzău a Băncii Naționale de Gene. Acest lucru înseamnă că mii de soiuri de legume, flori, plante aromatice și medicinale pe cale de dispariție vor fi salvate și vor putea fi folosite din nou de agricultorii români.
De acum înainte, vom avea posibilitatea să apelăm la semințele noastre românești și să nu mai cheltuim atâția bani fie pentru a cumpăra soiuri românești de la bănci de gene din străinătate sau să importăm altele care fie nu se adaptează, fie sunt purtătoare de boli și dăunători extrem de periculoși. Vom avea tot ce trebuie la noi acasă!
Asta înseamnă o șansă imensă pentru o agricultură mai sănătoasă și produse mai bune pentru români, dar și redobândirea statului de exportator agroalimentar net.
Și mă bucur că Buzăul a fost ales pentru a găzdui acest proiect extrem de important, pentru că suntem cel mai vechi bazin legumicol din țară și avem o tradiție îndelungată în acest domeniu prin Stațiunea de Cercetare Dezvoltare Legumicolă Buzău.
Îi mulțumesc domnului ministru al Agriculturii Petre Daea pentru că a susținut acest proiect de la bun început, dar și preotului și doctorului în holticultură Costel Vânătoru și primarului Constantin Toma pentru munca imensă pe care au depus-o!


Împreună, am făcut istorie pentru Buzău și pentru România! Felicitări!
”, a scris Ciolacu pe facebook.

Despre avantajele înființării la Buzău a Băncii de Gene, buzoienii.ro a scris azi AICI.

Merite în înființarea la Buzău a Băncii de Gene au și deputatul PSD Dănuț Păle, dar și George Sava, buzoianul angajat la Ministerul Agriculturii ca secretar general adjunct.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Ciolacu: „Decizie istorică pentru Buzău și România”

  • deci e legat de Crang ! E CLAR , VOM VEDEA

  • Trebuie să recunoaștem că este un fapt benefic pentru agricultura județului nostru – cunoscută și recunoscută în țară . De aceea, eforturile celor de la Putere merită apreciate cum se cuvine precum și a celor de la Stațiunea de Cercetare Legumicolă. Toate ar fi perfecte și la locul lor dacă … nu s-ar atinge nici măcar un metru din bătrânul și neprețuitul nostru CRÂNG ! ( Dacă nu-i o problemă falsă, ar trebui avută în vedere de opinia publică buzoiană…)

  • Ce treaba are Ciolacu cu asta ?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.