Ciolacu: „Important pas înainte”. Nouă ședință cu toți primarii

Nouă ședință – a doua din ultima lună – organizată de deputatul PSD Marcel Ciolacu cu primarii din jud. Buzău.

Scopul este urnirea proiectului de înființare a rețelelor de gaze în toate comunele, considerat de Ciolacu „drept cel mai ambițios din jud. Buzău de după revoluție”.

La finalul ședinței s-a anunțat constituirea Asociației de Dezvoltare care va gestiona acest mega-proiect

„Determinare, multă implicare și dorință de a reuși pentru comunitățile lor. Asta am văzut azi din partea primarilor, a domnului președinte al Cj Buzău Buzău, Petre Neagu, a doamnei prefect Carmen Ichim și a tuturor celorlalți care fac parte din proiectul gigant privind racordarea localităților buzoiene la rețeaua de gaze naturale. Mă bucur că am reușit să aprobăm foarte repede hotărârea de constituire a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI), ce va permite gestionarea eficientă a acestui proiect. Lucrurile încep să prindă contur, dar vreau să fim conștienți că un proiect de asemenea amploare este un maraton, nu un sprint. Important este că vom ajunge cu bine la linia de finish, iar buzoienii vor avea o viață mai bună!”, a spus Ciolacu.

Conform proiectului, cu o valoare de câteva zeci de milioane de euro, județul Buzău va fi împărțit în patru zone geografice.

Următoarele etape vor fi întocmirea studiilor de fezabilitate, aprobarea lor și demararea lucrărilor. Finanțarea va fi asigurată de guvern care va lansa pe modelul PNDL noul PNGN (programul național de gaze naturale).

Extinderea rețelelor de gaze naturale către zonele rurale este încurajată de descoperirea zăcămintelor uriașe din Marea Neagră și de scumpirea accentuată a lemnelor. Așa se face că inclusiv sătenii privesc cu interes posibilitatea desființării sobelor și a achiziției de aragaze și centrale pe gaze.

loading...

8 comentarii la „Ciolacu: „Important pas înainte”. Nouă ședință cu toți primarii

 • Poate peste 20.000 de ani .De vreo 30 se fac planuri ,studii si alte .hartii .Vrajeala de 2 lei ca doar vin alegerile.

  Răspunde
 • La Vernesti ii doare la patina pe edili: nu tu retea de gaze extinsa, nu transport in comun doar cheltuieli minore pentru comunitate cu profit major pentru ei. De ce nu se organizeaza alegeri pentru primar? Doar prefectura stie dar se stie, fara numar.

  Răspunde
 • Pe ei și pe mama lor domnul Ciolacu! Stupid people încă nu a dispărut de pe firmament deși a expirat demult termenul de 20 de ani și urmează să expire chiar și cel de 30 de ani! Așa că…tot înainte cu proiectele pentru că este loc suficient și ….chiar pentru toată lumea!

  Răspunde
 • Peste 42,195 ani. Asta daca se implica si laserul de la Magurele.

  Răspunde
 • Ciolacule,vezi ca gazele ‘put rau’ cand sunt ‘scapari’ si se pot aprinde’ de la o singura ‘scanteie’ (minciuna).Acuma,terminand cu gluma,treceti urgent la treaba,ca doar de aia va platim cu bani grei,noi,cetatenii. PS- Vezi ca PSD-ul asta pute mai rau ca …..’gazele’, asa ca schimba si tu …….’furnizorul’……politic.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.