Ciolacu: „Prioritățile României trebuie să fie investițiile și atragerea fondurilor europene”

Deputatul PSD de Buzău, Marcel Ciolacu susține că România traversează în 2017 o perioadă bună din punct de vedere economic:

„Suntem primii în UE în ceea ce privește creșterea economică. Vom depăși cu siguranță ținta propusă de 5,2% creștere a PIB. Cu toate acestea trebuie să fim realiști și să recunoaștem că avem nevoie de un program de politici publice consistente și serioase. Prioritatea strategică zero a Guvernului este relansarea marilor proiecte de investiții. Aceasta și nu consumul trebuie să fie principalul motor de dezvoltare pentru o economie cu adevărat sustenabilă și competitivă”.

Ciolacu apreciază că în 2017 au fost trezite din adormire multe proiecte importante de investiții:

„Dacă vrem să folosim în mod rațional bugetul atunci trebuie să facem investiții. Am reușit cu mare efort în acest an să scoatem lucrurile din adormire, să ajungem la un ritm de lucru susținut în a doua parte a anului. Asta înseamnă că în 2018 se va lucra la mai multe tronsoane în același timp. Dacă vom păstra același ritm în următoarele 12 luni avem șanse mari să recepționăm între 150 și 180 de kilometri de autostradă anul viitor, prioritățile fiind, în primul rând, Pitești-Sibiu și, cu o nouă strategie, Ploiești-Brașov”.

Deputatul buzoian susține că o altă prioritate a României este atragerea de fonduri europene:

„Am reușit în acest an să recuperăm decalajele, să acredităm toate autoritățile de management care se ocupă de gestionarea fondurilor. Banii încep să vină într-o cadență tot mai bună. Ne propunem să ajungem la un ritm de absorbție de șase — șapte miliarde de euro anual care să genereze efecte majore în economie și să mențină gradul actual de creștere economică. Anul acesta sperăm să-l închidem cu 5 — 5,2 miliarde de euro. Atât sectorul privat, cât și tot ce înseamnă economia de stat vor avea la dispoziție cele mai ieftine resurse financiare posibile pentru a dezvolta proiecte de investiții”.

Deputatul buzoian a ținut totodată să-i liniștească pe angajați și angajatori: „Anul viitor nu va apărea nicio taxă nouă!”.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.