Ciolacu: „Recomandările din timpul zilei trebuiau să fie interdicții!”

Îngrijorat, mai mult ca alții, de efectele coronavirus. E cazul lui Marcel Ciolacu, șeful PSD, care și-ar fi dorit ca restricțiile anunțate aseară de Marcel Vela să fi fost mai severe.

„Eu am mare încredere în Raed Arafat. Și în Bogdan Despescu. Sunt profesioniști în domeniile lor. Consider că propunerile lor, ca recomandările să fi fost interdicții – inclusiv pe timpul zilei, erau mai corecte. Am văzut cu toții ce se întâmplă, că sunt încă mulți oameni pe stradă, se impuneau măsuri mai severe”, a spus Ciolacu sâmbătă seara în intervențiile sale la televiziunile centrale.

Zeci de mii de oameni au ieșit ieri la picnic, profitând de vremea bună

POSIBILĂ EXPLICAȚIE: Dacă Arafat și Despescu și-ar fi dorit introducerea limitărilor de circulație pe tot parcursul zilei, ministrul de interne a ținut se pare cont de intervențiile din politic care au sugerat măsuri mai bânde. Totuși, dacă afluxul de populație pe stradă și în locurile publice va continua restricțiile vor fi impuse pentru toată ziua.

Arafat: „Rog populația să trateze recomandările ca pe niște obligații”

Reamintim, aseară, șeful MAI, Marcel Vela a anunțat limitări ale circulației persoanelor între orele 22.00 – 06.00. Cetățenii au voie să iasă din casă doar spre/dinspre serviciu, la magazinele alimentare, farmacii, spital, scurte activități fizice și pentru nevoile animalelor de companie.

Vezi, mai jos, anunțul oficial:

Art. 4. – În intervalul orar 06.00 – 22.00, se recomandă ca circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

Art. 5. – (1) În intervalul orar 22.00 – 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca. 

loading...

10 comentarii la „Ciolacu: „Recomandările din timpul zilei trebuiau să fie interdicții!”

 • Toti cei care intra in tara trebuie carantinati. Nu crapă nimeni ca sta doua saptamani închis. Face gălăgie vreun borfas ca se plictisește si stau zece cuminți sa se uite in gura prostului. Nu le convine nu vin. În felul ăsta nu se îmbolnăvesc nimeni. Nu moare nimeni. Altfel Italia e ceva lejer fata de ce sistem medical avem noi.

 • Sa il numesti pe Despescu profesionist e de prost gust.
  N-am uitat ca Despescu e cel ce a acoperit politistul pedofil acum 1 an cand era seful politiei. Dupa scandalul acela a fost bagat undeva pe un post in fundal, de secretar de stat, in loc sa fie exclus definitiv din structurile de stat. Acum a iesit la suprafata, semn ca se incearca iar promovarea lui intr-o pozitie de sef.

 • Dar ce facem cu cei de etnie romă. De exemplu cei din cartierul Mihai Viteazu din Buzău erau in autoizolare la domiciliu și cînd au chemat vecini politia au aruncat cu tot felul de obiecte. Eu sunt de parere ca politia romana să pună mîna să înceapă să îi ridice pe cei care nu respectă normele.

 • Ciolacu știe cum a lăsat PSD sistemul de sănătate în ce hal este și acum vine el cu sfaturi .bun ne izolam in casa ce mâncăm daca nu muncim cu ce plătim taxele impuse de PSD ,patronilor le este ușor să închidă tot că au bani la saltea dar noi cu ce trăim

 • Cum l-a acoperit Despescu pe profil ?
  Dacă știi de ce nu dai si detalii ?
  Sau poate doar ai ceva personal cu dansul

 • Politicienii ăștia vorbesc de parcă i-a împiedicat cineva să ia măsuri de construire de spitale, de dotare a lor.

  Eu aș face altceva: aș băga în carantină la Rahova TOATĂ clasa politică din ’89 și până în prezent, ca ei sunt ciumații care au dus țara de râpă, indiferent că unii sunt vopsiți roșii, alții albaștri, alții maro.
  Dar o carantină specială, în care le-aș da doar posibilitatea să muncească ceva, fiecare să facă munca “cinstită” prin care și-a făcut averea.

 • Cum adică Auras, “recomandările să fi fost interdicții erau mai corecte?” Adică, recomandările de la art.4 ( ex.deplasări în interes profesional, deplasări pentru asigurarea de bunuri de strictă necesitate, etc.) să fi fost interdicții?

 • Noima e următoarea. Acum se recomandă (pe timpul zilei) a nu se ieși din casă cu excepția mersului la serviciu, magazin, medic. etc. Domnul Ciolacu (și mulți alții) și-ar fi dorit să se interzică ieșirile cu excepția mersului la serviciu, magazin, medic etc.

 • Daca ziceau astia de la PNL ca este obligatie, sarea PSD in sus. Daca au zis ca e doar recomandare, iar nu e bine.
  Orice ar ar fi facut, Ciolacu spunea invers, ca doar putina specula de capital politic jegos nu ar strica, nu, Mr. Ciolacu ?!

 • Auras,textul este clar : “se recomandă ca circulația persoanelor în afara locuinței / gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive : …”! Dar, când vrei să te bagi în seamă şi ții neapărat să faci o declarație politică, te inspiri după noime, ce rost mai are să citeşti şi textul! Mă întreb acum, oare va fi publicat acest comentariu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.