Ciolacu trage pentru Buzău! Căldură în calorifere și o masă caldă. Banii au fost alocați azi de guvern

Marcel Ciolacu, din postura de vicepremier, continuă să ajute orașul și județul Buzău.

După proiectul prin care toate cadrele didactice din județ vor primi laptopuri, iar elevii tablete, în ședința de guvern de azi s-au adoptat două hotârâri care ajută Buzăul.

Mai întâi, s-a aprobat trimiterea către RAM Buzău a 150 de miliarde de lei vechi pentru acoperirea subvenției la căldură.

„Mă bucur că au fost distribuite aceste fonduri pentru acoperirea cheltuielilor legate de asigurarea agentului termic populației în perioada sezonului rece, astfel încât cetățenii să beneficieze de servicii de cea mai bună calitate. Buzoienii nu vor avea nicio problemă în această iarnă cu apa caldă  sau cu căldura”, a declarat vicepremierul Marcel Ciolacu.

În total au fost alocate peste 115 milioane de lei pentru 13 localități din 12 județe.

Citește și articolul: „Au spart ușa și s-au adăpostit înăuntru”. Iată poze din interior


Masă caldă pentru elevii de la LPS

De asemenea, în urma unei Ordonanțe de urgență adoptate în ședința de guvern, elevii Liceului cu Program Sportiv din Buzău (gimnaziu plus liceu) vor primi o masă caldă sau un pachet alimentar zilnic, pe parcursul anului școlar 2017-2018.

LPS a fost inclus într-un Program-pilot, prin care elevii din 50 de școli de la nivelul întregii țări vor beneficia de acest suport alimentar. Fondurile necesare susținerii proiectului se ridică la peste 30 de milioane de lei, din care 929 mii lei vor fi repartizate LPS.

„Această inițiativă este foarte importantă, cel puțin sub două aspecte: prevenirea și combaterea abandonului școlar și asigurarea unei alimentații sănătoase pentru copii. Am acordat fonduri importante și vom sprijini acest proiect, dar fac un apel și către autoritățile locale pentru a se implica în asigurarea tuturor aspectelor logistice necesare pentru ca elevii să servească masa la școală”, a spus Marcel Ciolacu.

LPS va opta pentru masa caldă întrucât are bucătărie proprie.  Costul dejunului va fi de 7 lei pe zi pentru fiecare beneficiar.

Citește și articolul: Să fie Buzău, să fie București ? Iată imagini live cu traficul de coșmar în trei direcții diferite ale intersecției

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Ciolacu trage pentru Buzău! Căldură în calorifere și o masă caldă. Banii au fost alocați azi de guvern

  • Doar pentru ca varsa din banii publici in gaura neagra RAM, asta nu inseamna ca ajuta orasul ci ca tine in viata un insturment de manevra electorala, umplandu-le buzunarelor „baietilor destepti” de la Ecogen. Cat despre masa calda… au fost o serie de criterii pe baza carora s-au ales liceele unde sa demareze programul. Buzaul s-a incadrat pt. ca e un judet foarte sarac si cu un numar suficient de locuitori. Auras, incepi sa ma dezamagesti.

    Răspunde
  • Normal că dă! Buzăul este al doilea județ din țară după Teleorman ca număr de asistați social.

    Răspunde
  • O.K., Mr. Buffet aveți dreptate. Din această cauză fosta administrație Boșco-Ciol-Bâr a menținut sistemul de producere și distribuție a gigacaloriei cu 5 milioane! Ca să taxeze populația cu 1,85 milioane și apoi să completeze cu 3,15 milioane per gigacalorie subvenții din bugetul local, din cerșetorie de la guvern și din împrumuturi cu dobânzi bune în favoarea băncilor(cu excepția ultimului an în care Bo,codeală a împrumutat 20 de miliarde de la trezorerie, fiindcă primăriei lui insolvabile nu îi mai dădea nici o bancă, nici măcar aia din Tanzania cu punct de lucru în Cipru!!!). Așa s-au creat posibilități de bani negri de la producător, precum și dependența populației de manevrele jegoase pentru căpătarea de subvenții, chipurile ca să plătească cetățeanul mai puțin. În fapt, dacă s-ar produce și distribui la prețul real, măcar ca la București, cu 186 lei gigacaloria, nu ar mai fi nevoie de nici o subvenție și nici de mascarada „mărinimiei guvernamentale” fiindcă banii măsluiți de oriunde ar fi aduși, de la CJ, Primărie, Guvern, tot din cârca publică provin.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.