„Cel mai ambițios proiect de dezvoltare al jud. Buzău după revoluție”

Primarii din Buzău au fost convocați azi de deputatul Marcel Ciolacu la o întrunire ținută la secret față de presă.

Scopul ședinței a fost demararea proiectului de extindere în localitățile din județ a rețelei de gaze naturale.

Ciolacu vorbește despre „cel mai ambițios proiect de dezvoltare pe care l-a cunoscut județul Buzău după Revoluție!”.

La întâlnire au fost prezenți șefii Transgaz și ANRE, invitați de șeful PSD Buzău.

„Din nou, despre fapte! Astăzi am făcut un pas uriaș pentru a pune pe picioare cel mai ambițios proiect de dezvoltare pe care l-a cunoscut județul Buzău după Revoluție. Vom racorda toate localitățile buzoiene la rețeaua de gaze naturale! Este un proiect gigant de zeci de milioane de euro care va aduce zona rurală la standarde europene și le va oferi oamenilor perspectiva unei vieți mai bune. Toți pașii procedurali i-am discutat astăzi în prezența primarilor din județ în cadrul unei întâlniri organizate de Instituția Prefectului și Consiliul Județean Buzău la care au participat directorul Transgaz, Sterian Ion și directorul Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), Dumitru Chiriță. Am decis împreună să înființăm rapid o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) la nivel județean, care să cuprindă toate localitățile beneficiare ale proiectului, grupate în patru diviziuni în funcție de zonă. Următoarea etapă va fi întocmirea studiilor de fezabilitate, aprobarea lor și demararea lucrărilor. Sunt convins că fiecare dintre cei responsabili își va face datoria astfel încât acest proiect să fie o reușită pentru județul nostru!”

Pe fondul creșterii prețurilor la lemne, există o cerere crescută a buzoienilor din mediul rural pentru extinderea rețelelor de gaze naturale.

Deja mai multe comune (Mărăcineni, V. Pașii, Costești, Săpoca, Cernătești, Beceni, Gherăseni, Padina, Luciu, Largu etc.) au în pregătire proiecte de înființare a unor rețele de gaze.

Însă, pentru a reuși, e nevoie de cineva cu „greutate” la București (pentru obținerea autorizațiilor și a banilor guvernamentali), rol asumat acum de Ciolacu.

loading...

9 comentarii la „„Cel mai ambițios proiect de dezvoltare al jud. Buzău după revoluție”

 • Unele comune nu au drumuri asfaltate, apa potabila ori canalizare. Cred ca și astea sunt importante.

 • speram sa se intimple cit mai curind, nu peste nu stim cati ani. asteptam faptele cit mai curind posibil, nu să asteptăm ca n-a semnat nus tie cine, că nu ne-au venit banii etc. Doamne ajuta!

 • Fratilor !!!!! nu intelegeti ca nu mai merge cu pacaleala ,nu mai crede nimeni ,
  toata lumea stie ca e an electoral , nu suntem chiar toti prosti !!!!!!!!!!!

 • Tereacă nu trece o săptămână fără ca tu să publici cel puțin un material omagial pentru „cineva cu greutate „….. Tocmai de aceea te-am întrebat zilele trecute dacă ți-ai ridicat și tu carnetul de membru de partid. Nu ai răspuns, evident….

 • 1.Strategia Națională de dezvoltare durabilă coordonată de Călin Georgescu, râmniceanul nostru sărat, Președinte al Clubului de la Roma, specialist în economie globală, cuprinde și capitolul „Energie” care include extinderea rețelei de furnizare gaz natural pe întreg teritoriul național. Strategia respectivă, adoptată de Guvern și depusă la Bruxelles în 2008 zace undeva într-un sertar. Între timp, Ungaria, țară fără resurse proprii de gaze, cu jumătate din teritoriul și populația României și-a extins rețeaua de distribuție gaze în toate localitățile având acum 87.000 km de conducte. România, cu uriașe resurse de gaz(450 miliarde de metri cubi), a doua țară posesoare din Europa, după Olanda(780 md m.c.), are acum doar 52.000 km de conducte!!!
  2. Prin urmare dezvoltarea rețelei de distribuție pentru ridicarea standardului de civilizație a întregii țări nu se face prin opinteli propagandistice locale ci printr-un vast program național. Dar asta nu depinde numai de vremelnicii politruci ci d nivelul de educație, informare corectă, interes pentru mersul treburilor publice, seriozității tuturor cetățenilor/contribuabililor români!

 • Nu cred ca mai are lumea incredere in vorbe…noi vrem fapte!!!

 • Partea proasta pentru cei de la oras e ca cu cat se va extinde reteaua cu atat vor plati mai mult cei de la oras.
  Pe langa faptul ca reteaua oricum se extinde pe banii lor.

  Asadar sa aiba grija ce voteaza, ca s-ar putea sa regrete daca sustin aceasta extindere cand vor vedea facturile de dupa extindere .

 • Alooooooo !!!!!
  Ceausescu, nu promitea ci doar facea !!!
  Gata cu propaganda electorala. Sa vina la noi cei care votam cu realizari. Sa ne arate ce au contruit, locuri de munca, salarii mai bune etc.
  Mai putina vorba si mai multe fapte !

 • Cand Ciolacu va pune pret(mai mult) pe comunitatea pe care o reprezintă si va lasa psd.ul in ; probabil va face treabă.
  Atât timp cat „tu” sustii excrementele ce duc la ruina România… (Nu poti face decat o cazemata la Sapoca)
  Părerea mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.