CJ Buzău, ciocnire frontală cu transportatorii. Neagu: „Cine va depăși tonajul va fi amendat”. Iată ce măsuri se vor lua

Adrian Petre, tânărul vicepreședinte al CJ Buzău, a primit ca sarcină de serviciu protejarea drumurilor județene de transportatorii care depășesc tonajul admis.

„Suntem în procedură de licitație pentru achiziționarea unui cântar digital. Împreună cu Poliția și ISCTR vom face controale pe drumurile județene. Sunt convins că există transportatori care depășesc tonajul admis de 25 de tone. E normal ca drumurile să nu reziste la asemenea greutăți și să apară gropi și denivelări”, a spus Petre.

Încă și mai sever pe acest subiect a fost șeful Cj Buzău, Emanoil Neagu:

„Există posibilitatea ca transportatorii care depășesc tonajul admis pe drumurile județene să solicite la noi, atunci când e cazul, autorizații speciale de transport. Însă, până acum, niciunul n-a venit la noi, pentru că acestea costă. Să nu-mi spuneți mie că aceia care transportă lemne, pietriș, cărămizi și altele, sunt sub limită! Depășesc, e sigur. I-am cerut vicelui Petre să înceapă să elibereze astfel de autorizații. Fac apel și la transportatori să înțeleagă, e normal să plătești pentru ce depășește. Cu banii strânși vom putea la rându-l nostru să reparăm aceste drumuri. Dacă nu văd o schimbare o să facem altceva. Ideea mi-a dat-o Sorin Grindeanu, când nu era încă prim-ministru, ci șef la CJ Timiș. Aceleași probleme le avea și el. A făcut un efort financiar și a cumpărat pe drumurile cu probleme cântare fixe. Probabil aici vom ajunge și noi. Cumpărăm cântarul, îl punem pe șosea, punem acolo un om să verifice și când e cazul să taie chitanță”. 

Drumurile județene cele mai afectate sunt cele din zona de deal și munte (Gura Teghii, Lopătari, Mânzălești, Bisoca, Buda etc) unde se fac transporturi agabaritice de lemne. 

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „CJ Buzău, ciocnire frontală cu transportatorii. Neagu: „Cine va depăși tonajul va fi amendat”. Iată ce măsuri se vor lua

 • Ha-ha-ha-haaaa! Ce-aș mai râde, dacă nu m-ar podidi plânsul. Putem să-i votăm noi nu cu 70% ci cu 170%, că tot nu oprește nimeni jaful din România. Bine am ajuns! Să cheltuim din banii noștri ca să le cumpărăm cântare, să taxăm măcar ce depășește cantitatea de material furat, pentru că dăm în gropi de inteligenți, de fermi și de buni administratori patrioți ce suntem.

  Răspunde
 • Sunt un Buoian care lucuiesc şi muncesc , în străinătate…! Pe deasupra şi ca şofer de camion…!!!
  Aici (în străinătate !) se respectă cu strictețe aceste reguli, iar sancțiunile pentru cei ce le incalcă sunt pe măsură…!!!
  Datorită acestui fapt, vezi toate drumurile (foarte) bine îngrijite, mediul este respectat, localitățile prin care trec aceste drumuri sunt curate, iar locuitorii mulțumiți.
  Întreb pe „Johannis von Schweighofer Ho(l)tz Industry”, care bănuiesc că-i o societate, după nume germană, de ce trebuie intotdeauna să se găsească cineva care să îmbrace într-o tentă politică tot ceea ce în alte tări (chiar şi la ei în Germania), este un lucru normal, legal şi de bun simț şi pe deasupra respectat…?!?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.