CJ Buzău susține conducerea Comp. de Apă, Toma lăsat în ofsaid de consilierii PSD

Azi după-amiază, la ora 15.00, s-a ținut o ședință extraordinară a CJ Buzău având ca subiect Compania de Apă. Mâine, la firma de apă are loc Adunarea Generală a Acționarilor, iar Consiliul Județean trebuia să numească un nou reprezentant, după demisia intempestivă a secretarului Laurențiu Gavrilă. În locul acestuia a fost numită jurista Mirela Oprea (foto dreapta), iar astăzi consilierii județeni i-au aprobat inclusiv mandatul cu care va merge la ședința de mâine. 


Cel mai important este că, așa cum se prefigura încă de săptămâna trecută, de la întrunirea ADI Buzău 2008, CJ Buzău se plasează de partea actualei conduceri a Companiei de Apă și împotriva primarului Toma și a Primăriei Buzău.

Mai concret, consilierii județeni PSD au votat împotriva intențiilor formulate de primarul Toma de schimbare a administratorilor Companiei de Apă, de reducere a salariilor personalului TESA de la firma de apă, de eliminare a firmelor de avocatură angajate de Comp. de Apă etc.


În aceste condiții se poate afirma că Toma a fost lăsat în offsaid inclusiv de propriul partid, cel puțin în problema Companiei de Apă. Rămâne de văzut cum va reacționa primarul Toma, dacă se va răzvrăti împotriva propriului partid, va continua războiul cu Comp. de Apă pe cont propriu sau își va recunoaște înfrângerea în această speță și va face un pas în spate.  

La ședința de azi pentru Compania de Apă au votat 22 din cei 30 de consilieri, iar împotriva Comp. de Apă cei 8 consilieri din opoziție.


Referitor la votul împotriva lui Toma de astăzi se poate specula și în privința (ne)implicării șefului PSD Buzău, Marcel Ciolacu. Există două variante. Fie Ciolacu a fost neutru și i-a lăsat pe Neagu și consilieri să voteze după cum au dorit, fie a acceptat susținerea șefilor Comp. de Apă. Varianta a treia, că ar fi dorit să-l ajute pe Toma, dar că n-a putut, e mai greu de crezut.  


Mâine e programată ședința AGA de la Compania de Apă, unde e așteptat ca Primăria Buzău, în ciuda faptului că e acționar majoritar cu 75%, să nu poată lua nicio decizie dorită. În acest sens cântărește și faptul că inclusiv „forul tutelar” al Comp. de Apă, în speță ADI Buzău 2008 a dat aviz negativ propunerilor Primăriei Buzău de modificare a ordinii de zi. 

Auraș Tereacă

 

loading...

2 comentarii la „CJ Buzău susține conducerea Comp. de Apă, Toma lăsat în ofsaid de consilierii PSD

  • Vă salut. ”Foto dreapta” nu ?

  • Va multumesc! O pusesem initial in stanga, am schimbat pozitia, dar am uitat sa modific si in text.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.