emanoil neagu
toma 1 decembrie - Copy
avramescu PNL - Copy

Clădire frumoasă din Buzău, scoasă la lumină

Clădirea aspectuoasă din imagine a fost scoasă de câteva zile la lumină.

Până acum era oarecum ascunsă privirii trecătorilor de pe strada Spiru Haret din mun. Buzău.

„Da, erau în față câțiva arbori de tuia, bătrâni de 40-50 de ani și fără valoare dendrologică. Au fost tăiați, iar în loc se va amenaja un spațiu verde frumos cu gazon și flori. În clădire – care de ce să nu recunoaștem e una aspectuoasă – va funcționa noul sediu al Companiei de Apă. Dacă înainte, când a fost hotel, acei copaci aveau o noimă, păstrarea intimității turiștilor, acum acolo va funcționa o instituție publică. Mi se pare normal să fim deschiși cetățenilor, nu să stăm pitiți după niște copaci”, a explicat Simona Săvulescu, noul director al Companiei de Apă.

Lucrarea de amenajare a spațiului verde și a parcării a fost atribuită Urbis Serv

Câțiva angajați deja s-au mutat în noul sediu

În partea dreaptă a clădirii – la parter – pot fi văzuți la lucru – prin geamurile mari – primii angajați ai Comp. de Apă mutați aici.

„Da, e vorba de 14 salariați de la compartimentul Producție. Ei își aveau birourile într-un spațiu închiriat la parterul vechiului sediu de lângă piață. Am primit notificare de la cei cu cazinoul să eliberăm camerele. Întrucât se făcuse recepția la partea stângă a imobilului de pe Spiru Haret, pe cei de la Producție i-am mutat mai devreme. Vom ajunge cu toții până la 1 mai, sper. S-a început recepția finală și la imobilul din dreapta, în această lună cred că vom reuși să ne mutăm”, a adăugat Săvulescu (foto, mai jos).

„Nu va fi nicio inaugurare”

„Cât voi fi eu primar, Comp. de Apă nu se va muta la Hotelul Crâng”, decreta în iulie 2016 noul primar al Buzăului. Numai că Toma n-a putut să-l oprească pe Tescaru, iar lucrările au continuat. Când Toma – în noiembrie 2018 – a reușit să-l demită pe Tescaru, transformarea hotelului în noul sediu al Companiei era în proporție de 90% gata.

„Nu va fi nicio inaugurare. Știți că au fost acele discuții. De aceea ne vom muta și vom începe să funcționăm în noul sediu fără tam-tam”, a explicat Săvulescu.

Sediul actual al firmei de apă, din blocul 8FGH de pe Bd. Unirii (din centru, de la piață) va fi scos la vânzare. Există posibilitatea de a fi cumpărat de Urbis Serv care să-și mute aici birourile din Crâng. În parc ar urma să se înființeze – în urma unei investiții guvernamentale – Banca Națională de Gene.

Sediu actual Comp. de Apă

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „Clădire frumoasă din Buzău, scoasă la lumină

 • Ce s-a intamplat cu „peste cadavrul meu ” mutarea companiei de apa o sa aiba loc.

 • Toate au fost gandite meticulos din vreme. Scopul a fost doar inlaturarea lui Tescaru, un personaj incomod, si inlocuirea lui cu o persoana convenabila. Se aseaza foarte frumos toate, dupa cum a fost planuit, director nou, sediu nou, sediul vechi devone sediu nou pentru altii, sediul vechi din Crang este sediu nou pentru o noua institutie samd. Costuri cu mutari, amenajari, nicicum ceva productiv. A taia copaci ca sa amenajezi spatiu „verde” cu mulci si pietricele si 3 flori, e cu adevarat mai profitabil decat a respira aer curat. Intr-o zona si asa sufocata. Minciuni bine ticluite. Dar nu toti buzoienii sunt asa usor de pacalit. Din pacate cei mai multi chiar cred tot ce li se vinde.

 • Cladirea e o hidosenie postmodernista, nu aratoasa. Copacii trebuiau lasati si pentru aer, si pentru a ascunde cladirea aia oribila cu aspect de banca facuta la norma.

 • Domnul Toma, ce s-a întâmplat? Ați uitat ce ați spus?
  Înainte de a face unele afirmații, ar trebui sa reflectați un pic.
  Frumoasa clădire, aștept și apa sa fie la fel de frumoasa, dar și factura.

 • VOTATI TOMA

 • Nimic nu este bătut în cuie .

 • Terminatzi ku komenyltary stupyde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.