Clădire importantă din Buzău își schimbă proprietarul. „O luăm ca s-o modernizăm”

E folosită uneori pentru spectacole, dar cel mai des pentru antrenamentele și meciurile oficiale ale echipelor locale de handbal, volei și futsal.

E vorba de Sala Sporturilor din Buzău care îți va schimba în săptămânile viitoare proprietarul. Ministerul Tineretului și Sportului a anunțat că renunță la aceste obiective în toată țara, iar la Buzău atât Primăria cât și CJ Buzău și-au manifestat interesul.

„Au fost mai multe discuții, până la urmă s-a stabilit ca Sala Sporturilor să ne revină nouă. E o decizie corectă, noi avem mai multe echipe, handbal fete, volei băieți și fete, futsal, juniori etc. Mă bucur că domnii de la CJ Buzău au fost înțelegători. E și o responsabilitate aici, luăm sala pentru a o moderniza”, a anunțat zilele trecute primarul C-tin Toma.

Înainte de a moderniza Sala Sporturilor, municipalitatea mari are două importante investiții în infrastructură. E vorba de refacerea stadionului de atletism (urmează o a doua licitație pentru identificarea unui constructor) și de amenajarea unei tribune + clădiri la stadionul de rugby.

În 2019 ar urma să înceapă lucrările la stadionul de atletism. Niciun constructor nu s-a prezentat însă la prima licitație. Urmează a doua.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

13 comentarii la „Clădire importantă din Buzău își schimbă proprietarul. „O luăm ca s-o modernizăm”

  • Bine ca iei săli de sport, nene Tomita și pe noi ne lai cu buza umflata sa dardaim de frig în case. De fapt nu ne lași căci uite, be dai ce ne place, adică pâine și circ. Frumos, n-am ce zice…

    Răspunde
  • Populimea s-a obișnuit să aibe căldură iarna și pe banii celorlalți.
    Cine vrea căldură și apă caldă în sistem centralizat să plătească prețul real, nu subvenționat de primărie din banii tuturor.
    Populimea s-a învățat să se plimbe gratuit toată ziua cu autobuzul!
    GATA CU POMANA!
    Cine are bani să stea la bloc, cine nu la țară.
    Oamenii trebuie să înțeleagă că nimic nu este gratuit. Altcineva plătește pentru gratuitate.
    Toma are cea mai mică vină pentru că RAM este în această situație dezastroasă.
    La un apartament cu 3 camere, investiția într-o centrală foarte bună, cu tot cu avize, montaj și separație gaze, înseamnă maxim 9.000 lei.

    Răspunde
  • De ce sa isi cumpere mai Tereaca centrala termica cand este mai profitabil sa stai cu mana intinsa sa ti se dea sau sa primesti caldura subventionata pe banii altora? La munca pomanagiilor,ca destul ati trait si v-ati incalzit pe spinarea fraierilor,capuse-lipitori!

    Răspunde
  • Tereaca, nu toata lumea isi poate permite: gandeste-te ca sunt batrani care au pensie la minimul pe economie! Analizati toate aspectele unei probleme înainte de a va arunca la concluzii sau, mai ales, inainte de a lua decizii care pot afecta vietile unor oameni!

    Răspunde
    • Dacă au pensie mică (sub 1250 de lei) pot depune cerere la primarie si vor primi pana la 7 mii de lei pentru centrală. Daca au mai mult fac un credit la casa de ajutor a pensionarilor pe care îl returneaza intr-un an sau doi. Plus ca marea majoritate a batranilor au copii care îi pot ajuta. Deci soluții se gasesc, daca se vrea si se depune nitel efort. Ganditi-vă și că din iarna viitoare prețul gigacaloriei în sistemul centralizat (Ecogen + RAM) va crește iar de la 300 pana la 530 de lei! Aceeași gigacalorie costă la centrală 150-200 de lei!

      Răspunde
  • Ba nea tomita dar tu le ei pe toate tataitule ? mai lasa ma si la altii , chiar le faci tu pe toate ? hai ma ca obosesti mesterelule ma …

    Răspunde
  • Știți de ce nu își iau centrale și în general le pute tot ce se face bine de vreo trei ani încoace? Pentru că sunt pupăcioși cărora le e dor de dorsalul lui Boșmangleală. Ăstora dacă le spune Toma că laptele e alb sar ca arși. Cum așa? Asta-i dictatură. Nu le-a spus lor Orban că lor nu le trebuie program și proiecte publice, și că trebuie neapărat să sară cu parul la toți aceia care se zbat zi de zi să dezvolte și să modernizeze societatea românească?

    Răspunde
  • Ha, ha, ha! Repede au pus unii botul la comentariul anterior. Ho mă, stați blânzi și vedeți-vă de treabă, sunt de-al vostru, adică adept al debransarii, pentru ca nu se mai poate asa în urbea noastra, numai ca de data asta am vrut sa vad ce reacții apar la astfel de comentarii. Alta data parca nu erați atât de virulenti, parcă mai vocali erau aia care zbierau împotriva primarului Toma, cum ca el i-a lăsat fără căldură în caloriferele, ca tot ceea ce se întâmplă nasol e din vina lui și ca nu-i pasă de populime, preferând sa planteze lalele și pasele, decât sa le dea lor căldură cât mai moca.

    Răspunde
  • 1. Dezvoltarea unui oras nu se face prin marirea taxelor si impozitelor sau prin inventarea unor taxe noi (vezi parcarile din fata blocurilor). Talentul unui primar si al echipei acestuia consta in atragerea de fonduri din diverse surse. Inventarea unor taxe noi sau marirea acestora este o sabie cu doua taisuri: ai pe termen scurt mai multi bani insa, pe termen lung, zona devine neatractiva. Bila neagra.
    2. Administratia actuala nu are talentul de a crea sinergii: nu a facut decat sa accentueze ura dintre diverse categorii sociale: privatii contra bugetarilor, tinerii contra pensionarilor si toti contra ajutoratilor sociali. O tehnica basista de manipulare, menita sa dezbine gloata astfel incat sa fie mai usor de condus. Bila neagra.
    3. Administratia locala a facut cate ceva, este adevarat, comparativ cu fosta administratie care nu a facut mai nimic. Dar de aici pana la o dezvoltare sustenabila, mai e drum lung: unde este un parc industrial, unde sunt investitorii, unde sunt marile proiecte? Am asfaltat un numar de strazi, ceea ce este remarcabil, insa cu ce ma incalzeste daca pe termen lung nu am joburi pentru tineri? L-am dat afara pe Tescaru, omul lui Bosco si al sleahtei, dar problema apei tot nu este rezolvata si, mai nou, vroia sa o si scumpeasca cu 2%.
    4. Nu puteti invoca principiul: in cazul in care se inchide RAM, batranii au copii – sa ii ajute! Nu este moral si este si subtire rau! Vedeti mai sus. Normal ar fi sa se continue activitatea fara subventie. Mai mult, cine imi garanteaza mie ca acei bani vor merge unde trebuie? Cum am mai spus: s-au facut chestii – asta este realitatea, insa nu sa ma dea pe spate. Plus ca din marile proiecte nu am auzit decat promisiuni!
    5. Veti ajunge la concluziile de mai sus in momentul cand veti fi cocosati de taxe locale. In prezent, deja incepe sa nu mai fie rentabil sa stai in provincie: salariile locale din privat si oportunitatile oferite de oras nu justifica aceste cresteri. In timp vom pleca si noi, tinerii care am mai ramas, si veti ramane un oras de seniori. Sa vedem atunci cum va fi cu taxele locale! Dl. Toma gandeste ca un om de afaceri însă un oras nu poate fi condus ca o afacere! Va multumesc!

    Răspunde
  • Mihai mai lasa Antena3… te-ai dat de gol ca esti un spalat pe creier antenist dupa expresia „basista”. Ura intre categorii sociale a fost inventata de PSD in colaborare cu Securitatea, care a folosit-o sa il ucida pe Ceausescu si sa puna mana pe averea tarii, apoi a folosit-o la mineriade, cand a asmutit minerii pe studenti, si ciclic PSD s-a folosit de acest plan de ura pentru a se mentine la putere.

    In rest, cred ca e clar pentru toata lumea ca orasul si tara e in insolventa, deaceea inventeaza noi taxe si impozite pentru a fura si talhari cetatenii de banii munciti de ei pentru ca securistii sa se mentina la putere.

    Răspunde
  • @Anonim, ghinion! – nu ma uit la TV. In schimb, imi place sa citesc – o placere demult uitata de multi de pe aici! Cat despre recomandari – iti recomand sa citesti istoria, vei ramane surprins sa vezi cate valente sunt pe acolo! A… si apropo: sunt apolitic, ca tot aveti tendinta sa politizati tot!

    Răspunde
  • Dupa modernizare , tot cu „invitatie” vor intra la meciuri pomanagii de la tribuna oficiala ?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.