Clinică de cardiologie P+2, dar fără parcare. Iată unde se construiește

Blocul din imagine se construiește în triunghiul de la intersecția străzilor Aurorei și Victoriei (aproape de maternitate).

În acel triunghi a ființat mulți ani o stație PECO, desființată după ce terenul a fost retrocedat.

În ultimul an aici a început a se ridica o construcție P+2, care-i îngrijorează pe vecini. Unul din ei ne-a trimis la redacție următoarea sesizare:

„Da, frumoasă construcția. Felicitări proprietarului. Am înțeles că se va face o clinică de cardiologie. Dar, ne întrebăm și noi, vecinii, unde e parcarea ? Căci, la o astfel de clinică, ar trebui vreo zece locuri de parcare doar pentru angajați. Și încă zece, minimum, pentru pacienți. Unde vor parca toți ăștia ? Pe stradă ? Dacă proprietarul știa că va face clinică, de ce nu a prevăzut în proiect o parcare subterană precum la Aurora Mall ?”, ne-a scris vecinul.

Împrejur, străzile sunt deja pline cu mașini. Imagine de pe str. Aurorei

Citește și: Exclusiv. Când se deschide noul LIDL din Bariera Ploiești. CLICK AICI

O ciudățenie

De obicei, acolo unde se construiește ceva apar panouri prin care publicul e informat asupra beneficiarului, constructorului, termenului de execuție și destinației clădirii.

Numai că – în mod ciudat – în acest caz există o astfel de pancartă numai că pe ea nu scrie nimic. Adică, acolo unde ar fi trebuit să existe textul, sunt niște litere lipsă (vezi foto mai jos).

Deocamdată reporterul buzoienii.ro nu a reușit să-și procure informații din interiorul Primăriei Buzău cu privire la această construcție.

Vom reveni.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

13 comentarii la „Clinică de cardiologie P+2, dar fără parcare. Iată unde se construiește

 • Poate cei de la JADE știu ceva din moment ce panoul conține un watermark de-al lor.

 • Parcă blocul de pe Frasin are. Or sa își ia mașinile în apartamente

 • cele 2 blocuri de pe strada Soarelui ? 30 masini, zero locuri parcare

 • Aia nu e ciudatenie, e contraventie.
  Acel panou e obligatoriu sa fie afisat si completat cu toate datele, nu e ceva optional. Trebuie sesizate autoritatile pentru a sanctiona beneficiarul pentru neafisarea conform legii a panoului de informare santier.

 • Lipsa panoului completat ar putea indica si faptul ca acolo se construieste fara autorizatii.
  Din cate cunosc proprietarul terenului a fost sanctionat in trecut cand a incercat sa inceapa constructia pe teren fara autorizatii.

 • cine se ocupa de respectarea proiectelor in Buzau?
  Constructia de pe Frasinet a primit autorizatie?
  Care este regimul de inaltime din zona….ca de parcare nici nu mai vorbim?

 • Cine e director la autoritatea de stat in constructii? Cumva un nume sonor cu rezonante germane care autorizeaza tot felul de constructii care iau lumina din casa vecinilor si scad calitatea vietii in zona respectiva? Verificari in teren se fac doar pe hartie. Se ia de bun ce declara proprietarul.

 • Domnul primar stie ceva in legatura cu aceste constructii care apar.? S-au poate ca sunt cunoscute numai de subordonati dansului .Poate nu numai asfaltarile „e” importante. Alo ,don primar „vine alejerile la anu”

 • La noi inca nu au invatat cum se face un proiect. Sa nu mai vorbim de autorizatii date pe bani si prin „pretenii”
  Daca le ar fi lasat bine clar domnilor proictanti ca nu se poate ridica o constructie publica fara a fi asigurate locuri de parcare in spatiul rezervat pentru proiect÷spatiul verde ce trebuie sa aiba acest edificiu,in exterior.

 • Din totalul spatiului pentru proiec. 25% spatiu verde÷locuri parcare obligatorii (in fuctie de ceea ce este prevazut”destinat”in proiect) iar restul sa ocupe constructia.

 • Se mai construiește ceva asemănător fix lângă Prefectura. Zona este deja aglomerată, locuri de parcare 0,clădirea declarată casa de locuit dar de fapt clinică medicală. A avut ceva probleme, s-a sistat lucrul o perioadă iar acum este în plin proces de lucrări. Primăria doarme!

 • Stiu toti din primarie ce se construiește in oras, parcări nu vor fi, iar nivelul de aglomerație va fi maxim in 2 ani. atunci si nivelul de trai va fi sub limita iar gropile in asfalt vor reveni pe strazile abia asfaltate…sa treaca alegerile si vom afla…traim intr-un oras foarte imbatranit, cu spatii verzi limitate, poluare maxima si servicii medicale precare…super viitor

 • Eu sunt curios daca are autorizatie si daca are cum a reusit sa obtina autorizatie cu ocupare de 100% a terenului de catre cladire.
  Ce asteptari sa ai de la un privat smecher ce a pus mana pe un teren prin smenul retrocedarii cand nici macar institutiile statului cand construiesc nu se gandesc la parcari.
  Vezi exemplul Maternitatii facute de CJ tot acolo pe Victoriei, care a costat zeci de milioane de euro (pentru care multi au avut dosare penale si condamnari) si la care nu s-a facut parcare adecvata… si am inteles ca acolo au intrat si pe terenurile vecine si au pierdut procese pentru despagubiri. Si cu toate astea tot fara parcare.
  Ba mai mult banda de parcare instituita pe partea cu Maternitatea de cand s-a facut strada cu sens unic are semn de INTERZIS in dreptul Maternitatii, iar lumea care vine e fortata sa parcheze ilegal vis-a-vis pe banda de mers sau trotuar, si mai e si restaurantul ala acolo si niste clinici medicale care suplimenteaza numarul de masini parcate in zona. Aproape pe toata strada Victoriei lumea in loc sa parcheze pe banda de parcare facuta, parcheaza pe banda de circulatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.