Claxoane prin Buzău. Iată imagini de la protestul instructorilor auto (foto + video)

Claxoane puternice provenite de la un șir de aproape 30 de mașini ale instructorilor auto s-au auzit azi în jurul orei douăsprezece pe străzile Buzăului.

Instructorii auto autorizați s-au strâns în rondul din fostul cartier 23 August de unde au plecat în marș pe principalele artere ale orașului.

După circa un sfert de oră de mers, instructorii și-au parcat mașinile pe unde au putut și s-au postat în fața prefecturii.

„Vor să ne desființeze. Ne pun să ne asociem câte patru și să angajăm câte cinci inși. Vă dați seama că nu ne convine. Intenția este de a ne scoate pe noi de pe piață pentru a mai rămâne doar școlile mari de șoferi. Nu se dorește ca noi să mai activăm ca persoane fizice autorizate, să fim propriii noștri stăpâni, ci să mergem cu miloaga pentru a ne angaja la școlile de șoferi. O altă nemulțumire a noastră e concurența neloială care ni se face. Sunt foști polițiști care au ieșit la pensie, au pensii frumoase, dar nu le ajunge. S-au autorizat și ei, fac aceeași activitate ca și noi, ne iau clienții, iar noi rămânem pe drumuri. Și așa suntem destul de mulți pe piața asta, nu era cazul să mai vină aici și polițiștii. În plus, se știe că elevii foștilor polițiști sunt privilegiați la examen. Între examinatori și polițiști există relații vechi. Și încă ceva. Unde se duce un tânăr care vrea să-și ia carnet ? La mine sau la polițist ?”, ne-a declarat Nicolai Morteci, purtătorul de cuvânt al instructorilor nemulțumiți.

O altă nemulțumire este și perioada mare dintre momentul în care elevii urmează școala de șoferi, mai exact fac orele de practică, și momentul când susțin examinarea la oraș.

„Elevul își depune documentele pentru permis, face școala de șoferi, dar până să dea sala și apoi orașul trec două luni. Înainte se dădea sala în fiecare zi, acum doar de două ori pe săptămână”.

În fața prefecturii au ajuns mai puțini instructori decât mașinile din coloană, semn că unii n-au vrut să se expună prea mult. Patru dintre ei au depus un memoriu înregistrat pe registratura prefecturii. Carmen Ichim, prefectul județului, nu i-a putut primi, fiind plecată într-o delegație la București. Ichim le-a transmis însă protestatarilor că îi așteaptă în audiență marți de la ora 12.00.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.