Clipe istorice la Sărulești! Se întâmplă ceea ce localnicii doar visau

Sunt localnici cărora le dau lacrimile de bucurie.

N-ar fi crezut niciodată că în satul lor, uitat de lume și de unde tinerii au plecat în nouă zări pentru un trai mai bun, se va întâmpla așa ceva.

Pe trei dintre drumurile comunale din Sărulești se desfășoară lucrări ample de infrastructură în vederea unei apropiate asfaltări.

„În acte, lucrarea se poate întinde pe trei ani. Dar, la modul cum se mișcă firma care execută lucrarea, cred că în toamna aceasta se va turna primul strat de asfalt. Deocamdată se lucrează la consolidarea terasamentelor, se pun tuburi unde e nevoie, lucrări specifice. E vorba de trei drumuri comunale. Spre satul Valea Largă, 2 kilometri, pe DC 104, până la râpa unde s-a făcut podul. Până în satul Goicel, 1,4 kilometri,  pe DC121. Și, de asemenea, până în satul Valea Stânei, tot 1,4 kilometri, pe DC 103. Lucrările sunt efectuate de firma Conferic, sunt foarte mulțumit până acum. Banii sunt de la Guvernul României prin PNDL. Am depus actele în 2015, iar anul trecut a fost declarat eligibil”, ne-a declarat astăzi primarul Nicolae Dinu

Așadar, locul noroiului și al carelor trase de boi va fi luat de asfalt și de autovehicule. Apariția asfaltului însemnă șansa celor trei sate de a nu dispărea în timp, pentru ca tinerii să rămână în sat, să facă acolo copii pe care să-i crească.

Primarul trage nădejde că în acest an vor începe lucrările și la modernizarea căminului cultural.

„De data aceasta am reușit atragerea unui proiect cu fonduri europene. Săptămânile viitoare va fi desemnat executantul lucrării”, a detaliat edilul.

Tot în acest an se vor face reparații în zona a două alunecări de teren ivite pe drumul comunal înspre satul Valea Largă.

„E vorba de al doilea sector de drum, nu cel care se va asfalta în această toamnă. Am primit 4 miliarde de lei vechi din fondul de rezervă al guvernului. Scăpăm de aceste probleme în acest an și apoi depunem proiect pentru a se asfalta până și porțiunea rămasă până în sat”, a completat primarul.   

  

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.