Colos industrial, drum sigur către faliment

A fost înainte de 1989 cel mai mare producător din sud-estul Europei de sticlă și produse conexe.

Acum, fabrica de geamuri din Buzău are curentul tăiat din pricina datoriilor.

Din mai 2017, Gerom Buzău este în insolvență, iar cum datoriile se ridică la peste 11 milioane de euro falimentul pare imposibil de evitat.

Așa cum buzoienii.ro a informat într-un alt articol (CLICK AICI) producție nu se mai face, iar principala activitate economică e închirierea aleilor din incintă pentru parcarea unor tiruri.

Fabrica de geamuri din Buzău e unul din exemplele sugestive inclusiv la nivel național al unei privatizări dezastruoase.

Proprietarii firmei sunt un dezvoltator imobiliar Hystria Expert București (cu acționar principal un off-shore din Cipru) și un basarabean – Valeriu Gumă – condamnat la patru ani de închisoare pentru dare de mită către un funcționar AVAS în momentul preluării fabricii.

Gumă n-a făcut însă nicio zi de închisoare, un tribunal din Rep. Moldova opinând că „acesta este familist, are copil, este bolnav și nu-și poate fi tratat în temniță”. Cei patru ani cu executare au fost transformați în patru ani cu suspendare.

Pentru Gerom Buzău va urma, în măsura în care va fi cineva interesat, vânzarea pe bucăți a terenului și a halelor fostei fabrici.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  De frica gripei, părinții și-au ținut copiii acasă CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „Colos industrial, drum sigur către faliment

 • Cam tarziu reportajul……fabrica este in paragina de vre.o 5 ani,am lucras si eu acolo si era director domnul Bulatel Sergiu,si Domnul Cojocaru…..,Doamna Maruntisu sau Maruntisa…. facea caetele……eu mi.am recuperat salariile dar bietii oameni sau judecat cu dumnealor…….Asta sa vrut de fapt in 89′,vinovat e tot sistemul,de la legea privatizarii,la clauzele din contract! 🙂 Mare e puterea lui Dumnezeu! 😉

  Răspunde
 • Târziu domnule reporter,eu sunt inca salariat și sper sa mi recuperez o parte din bani mergând la fabrica in fiecare zi ,dar din ce ați spus dv se pare că drumul nostru nu este decât falimentul cu toate că noua conducere nu dorește lucrul acesta .

  Răspunde
 • totusi noul director are acelasi salariu

  Răspunde
 • Va spun eu 13 000 lei, Oare creditori stiu ?

  Răspunde
 • Asteptam articolele si despre noile investitii din oras si locurile de munca noi, mult anuntate. Prin noiembrie ne trambita domnul reporter ca primaria a aplicat pentru un proiect important, de anvergura, iar rezultatele vor fi anuntate la finele lunii respective. Dar e tot liniste de atunci. Nu toti ne entuziasmam teribil doar de amenajarea unor mici locuri de joaca si amplasarea unor bariere noi pentru locuri de parcare suprataxate. Rondurile si fata estetica sunt necesare, insa pentru a ne creste copiii si a ne intretine familiile numeroase, avem nevoie de locuri de munca. Succes domnului primar! Sa inteleaga ca daca ii e buzoianului de rand bine, ii va fi si lui si mai bine.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.