Comentarii împotriva construirii blocului. „Nu-l vrem la marginea Crângului”

În urmă cu câteva zile, buzoienii.ro a publicat un ARTICOL despre intenția unui om de afaceri din Buzău de a construi un bloc în locul stației de betoane – situată în vecinătatea patinoarului, stadionului de atletism și a Pădurii Crâng.

Articolul a strâns peste 6000 de vizualizări și peste 30 de comentarii.

Marea majoritate a opiniilor de pe buzoienii.ro s-au pronunțat împotriva construirii blocului, deși în acest fel ar dispărea stația de betoane – care răspândește mult praf în jur.

Unii dintre comentatori îi roagă pe funcționarii din primărie și pe primarul Toma să nu dea undă verde acestui proiect.

Inițiatorul proiectului imobiliar susține că între bloc și liziera pădurii vor fi în jur de zece metri distanță și că de la bloc până la ramurile copacilor va fi un drum (așa cum este și acum între lizieră și gardul stației de betoane).

Stația de betoane este situată între noul Kaufland și lizierea Pădurii în Crâng. În stânga se văd patinoarul și stadionul de atletism

Cele mai interesante comentarii postate pe buzoienii.ro au fost inserate mai jos:

„Daca ai face un sondaj de opinie, peste 90% dintre buzoieni s-ar opune acestei constructii.Ar fi începutul dispariției singurului parc adevărat din Buzău. Daca chiar voia sa mute stația o făcea de mult,doar ca e buna ca monedă de schimb,curat zona daca ma lăsați sa construiesc”.

„Blocuri lipite de Crang ??? O sa fie transformat in cartier, cu blocuri,masini etc…Ce urat…”

„Da, statia este o mizerie, vara bate vantul tone de praf si ciment pe o raza de sute de metri. Dimineata era pista de alergat plina de praf de ciment.
Garda de mediu evident doarme… se duc si dau amenzi la unul care a dat foc la 3 crengi”.

„Sa cumpere primăria terenul si sa planteze copaci. Asta ar insemna grija fata de mediu. Sa crești suprafața nu ca nu tai de mila”. 

„Crângul e considerat, pe bună-dreptate, PLĂMÂNUL VERDE al Buzăului, fiind probabil cea mai iubită zonă de buzoieni (iar o dovadă în acest sens e isteria în masă care s-a creat anul trecut în urma confuziei că ,,Toma ar vrea să taie crângul” – o acuzaţie care, maliţios exploatată de duşmanii lui Toma, i-a creat şi încă îi va mai crea primarului probleme)”.

„Buzăul e destul de sufocat de blocuri încă de pe vremea lui Ceauşescu. Să mai apară altele noi, după ce că au mai apărut deja, şi de data asta fix lângă perimetrul acestei oaze verzi a Buzăului, atât de mult iubite de buzoieni, care e Crângul, principalul lor spaţiu de promenadă, linişte şi recreere, cred că VA IRITA MULTĂ LUME!”

„Reaua intentie este sa tii statia de betoane in oras, langa Crang, patinoar si Kaufland, cand are locatie de 3 hectare spre Spataru. Rea intenție este sa construiesti blocuri lipite de parc”.

„CINE NU IL LASA SA MUTE STATIA DE BETON PE SPATARULUI ? Ce legatura are cu Primaria, putea sa o mute de 1 an… ce dracu
Sau santajeaza Primaria ca daca nu da autorizatie de blocuri tine statia acolo…”

„O sa fie un dezastru dar sper sa nu obțină Niciodată, Niciodată autorizația.
Dl Toma sa nu i dați Niciodată autorizația. Nu trebuie sa se construiască blocuri în partea aceea de Crâng, trebuie tot o baza sportiva, teren tenis sau altceva”.

„Dar buna intenție care ar fi Auras? Cumva aceea „nu vă mai poluez Crangul, Patinoarul şi Stadionul de atletism, cu condiția să mă lăsați să dau acolo un tun imobiliar, în buza Parcului?”. 

„Domnule jurnalist, propuneți domnului Ricki, dacă tot este bine intenționat şi se gândeste la sănătatea noastră, să amenajeze acolo, în locul stației de betoane, un complex sportiv, cu terenuri de tenis, baschet, etc. chiar eventual şi un mic strand, la care să avem acces contra unor prețuri decente, având în vedere că în zonă de află şi stadionul de atletism! Ia vedeți, ar fi de acord ?”

„Ştirea asta e atât de bulversantă, încât nici acum nu-mi vine să cred că tocmai în locul acela verde, atât de liniştit, atât de destinat recreării şi plimbării în micul colţ de natură pe care îl avem şi noi, buzoienii, se are în vedere un proiect de…. construire de blocuri ! Mă bucur că majoritatea buzoienilor se opun acestui proiect dizgraţios, după cum observ în comentarii”.

„Categoric nu! Trebuie sa facem petiții, sa adunam semnături în tot Buzăul ca să împiedică aceasta aberație. Măcar la asta sa fim uniți! Nu au ce cauta blocuri acolo, ar arata oribil plus ca ar strica liniștea, atmosfera Crangului”.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

23 de comentarii la „Comentarii împotriva construirii blocului. „Nu-l vrem la marginea Crângului”

 • Nun sunt de acord. Domnule Primar hai sa ne gandim si la ce vor buzoieni. Un loc de agrement este binevenit ca de astea cam ducem lipsa. Nu este nevoie sa ne spuneti cine vrea sa dea tunu’. Vrem sa ne mai ascultati ca nu degeaba platim taxe. Un bloc atat de mare are nevoie si de utilitati (gunoi, parcari, grup electr. etc.) Daca se implementeaza acest proiect ,atunci vina este a dvs. Cu respect.

 • Lăudatu ăsta sau cum îl cheamă ,nu-i prea inspirat. Păi, dacă se lăuda că vrea să facă un hotel în vederea cazării viitorilor sportivi care vor veni la Buzău să participe la competițiile de atletism ce se vor desfășura pe arena modernizată și la competițiile ce se vor desfășura iarna pe patinoar, nu-l mai înjura nimeni. Ba din contră ar fi fost aplaudat în mare măsură și ar fi obținut și aprobările necesare iar după , cu puțină… , știți ce , și-ar fi făcut modificarea proiectului, construia ce voia el și se termina disputa !

 • Nici eu nu sunt de acord cu aceasta constructie. E de ajuns sa se dea o autorizatie si peste cativa ani o sa se permita din ce in ce mai multe constructii pentru pilosi. Daca e asa de bine intentionat investitorul de ce nu face blocul in alta parte. Sunt atatea locuri virane in alte zone ale orasului. Primarul Toma o sa greseasca daca da autorizatie.

 • Ce competitii sa se tina pe terenul ala…sunt zeci in tara mult mai mari
  Romania….. urata….

 • Buna ziua un complex ca PARCUL TINERETULUI terenuri de tenis de cimp 2 bazine de inot si teren de basket ar fi ceva ideal pentru Buzau ,cu respect domn Primar

 • Dl Avram de mai sus : asa se face in Romanica ? declari una, faci alta…. cu o atentie se rezolva…
  De-asta nu ajungem nicaieri… o sa ramanem in evul mediu

 • Oare dl.Lepadatu nu este fosta interfață a domnului Ion Vasile (fost senator, prefect, președinte PSD) ?Nu prin el s-a început distrugerea transportului in comun din Buzău? Toată zona de acolo nu a cumparat-o pe nimic cu ajutorul PSD? M-ar mira că un fost acolit al d-lui Ion Vasile ,dl.Toma ,să nu-i aprobe ce dorește !

 • Am ” prins ” Crângul încă de când avea poarta 1 (la Casa Albă) și poarta 2 (actuala intrare) și pot spune fără umbră de îndoială că această pădure și-a consumat existența o dată cu trecerea timpului… S-a defrișat, au apărut blocurile de pe Bd. Bălcescu (ocupate de activiști PCR sau reprezentanți ai clasei muncitoare), s-a făcut lumină printre copacii vechiului Codru al Vlăsiei dar nu și-a pierdut farmecul de loc de promenadă al buzoienilor… Exista restaurantul Parcul Trandafirilor, uneori mai cânta și fanfara militară însă niciodată până în 89 n-a fost un spațiu de etalare a kitch-ului local… Fiecare om își vedea lungul nasului, era mult bun simț primit de la părinți și bucuria de a te plimba prin Crâng era un eveniment care era mult comentat în familie! După Revoluție, încet-încet, mulți ochi s-au uitat pofticioși la aerul curat din zona eleșteului, multe calcule cu sânge rece s-au făcut, diverse stratageme de ” igienizare ” au fost puse la bătaie, întregul spectru politic de dreapta sau stânga și-a încercat marea cu degetul ca să pună stăpânire pe cel mai important plămân al Buzăului… De aceea, imensa majoritate a buzoienilor devin instantaneu suspicioși când apar noi „planuri” cu Crângul, lumea suspectează imediat orice „bună intenție” a vremelnicilor conducători, acum, când se vede pe plan mondial unde a dus tăierea arborilor, dispariția florei și faunei, aerul irespirabil… Probabil că și Coronavirusul va mai tempera pornirile inumane… Revenind, să spunem că și blocul 14 de la poarta Crângului, cel cu 10 etaje a fost gândit inițial tot ca hotel pentru sportivii veniți la competiții pe stadionul din Crâng, dar, ulterior, a devenit blocul de garsoniere de azi, un loc cu multe povestioare picante ! Totuși, dacă cineva ar dori să investească în blocuri de locuit sugerez un loc nu departe de Crâng, în stânga drumului spre Ploiești, unde există mult spațiu unde nici comuniștii n-au reușit să cultive ceva, pînă la Biută sau acel pod de subtraversare al căii ferate … Orice început e greu , ca și cartierul Orizont (!) și poate că vom apuca ziua să vedem și ceva copaci crescând în aceste locuri nedrept uitate de lume !…

 • Buna ziua! Cu ce ar afecta construirea acestui bloc? Si ar trebui sa dispara aceasta statie de betoane, care este nociva.
  Sa nu uitam, in Bucuresti, celebrul cartier Greenfield este imbratisat de padure.
  Am fost in acest cartier, este superb locul unde a fost construit acest cartier si inca se construiesc blocuri. Si treaba cu masinile, nu cred ca va exista o circulatie intensa si in primul rand, blocul va fi construit la marginea Crangului si nu in parcul Crang.
  Este strict opinia mea, va rog sa nu ma injurati. Eu sunt pro pentru ca sa fie mutata aceasta statie de betoane, deoarece, mergeam de multe ori la alergat si respiram mereu acel praf nociv in timp ce alergam. Deci nu e ok cu acea statie de betoane.

 • La atatea comentarii negative ale buzoienilor, asteptam de la dl primar Toma, ca lider al lor, un raspuns competent… si pozitiv…
  🙂

 • Ciprian, una-i una, alta-i alta! Cine împiedică mutarea stației de betoane din acel loc? Nu ți se pare că sună a şantaj ideea ” vă mut stația de betoane cu condiția să construiesc acolo nişte blocuri de locuințe? ” Cum se numește un şantajist ? Apoi, de ce nu înconjurăm Crăngul de blocuri de locuințe şi rezolvăm problema, că tot nu deranjeaza pe nimeni, cum spui tu!

 • Buna ziua. Incep prin a va adresa cateva intrebari dumneavoastra celor platiti din banii publici pentru a publica articole in favoarea lui G SI D si stiti voi . Tot ne dam cu parerea ce a facut ala , Laudatu , Lepadatu , Ion Vasile ,Toma. VOI CE ATI FACUT? CE ATI REALIZAT? Uitati un singur lucru, orice oras se dezvolta in lungime ,latime ,inaltime cu investitii nu cu palavrageala fara a avea habar de proiecte. Rezultatul D lui Ion Vasile este toata politica Buzoiana, chiar si D l Marcel Ciolacu fara de care nu se realizau atat de multe de Dl Toma . In mod cert dupa inca un mandat si Dl Toma va avea aceeasi soarta ca si Dl Boscodeala ,va fi criticat ca a furat ca a facut ca a dres. Revenind la acest proiect eu zic sa i linsam ,sa i punem pe rug ca pe vrajitoare , ori mai bine sa l dezgropam pe Tepes sa faca ce stie el dar toate aceste lucruri nu va vor multumi pt ca asa sunteti dumneavoastra …. Face praf e o zona de promenada …. care zona mai fratilor Restaurantul Diana …. Kaufland …. statii Peco Saloane de Nunti un poligon al ACR ului mancat de vremurile apuse vulcanizare , parc auto asta i promenada voastra . Uitati un singur lucru , pentru tot sunt institutii ce pot face pe unii sa plateasca cjiar daca acum sunt protejati de un sistem putred . Asa ca ridicati va privirea din pamant luati gunoiul di fata porti vecinului si treceti la munca nu la intins mana pentru ca ceea ce ne lipseste este munca si Nea Nicu sa va bage la bulau.

 • Ce-mi place când hoții strigă La muncă, nu la întins mâna!
  Plină țara de afaceriști cu spate de la pesedea care au luat pe 2 lei tot felul de terenuri și bunuri. De asta sunt atâtea comentarii, am mai trecut prin asta, știm ce urmează, suntem pățiți!

 • Bag seama ca atat ii apreciati pe cei nominalizati de dvs, incat fiecaruia ii puneti majuscula la apelativul „Domn”.
  Dle Badea (de data asta cu majuscula, pentru ca e inceput de fraza!), „Domn” este doar un domnitor, sau apelativul pentru Dumnezeu, toti ceilalti sunt, simplu, „domnul Cutare”, sau „dl Cutare”.
  …Sau dvs vreti sa ii zeificati pe cei nominalizati?…

 • Felicitări, dle Tereacă, pentru atenţia pe care o acordaţi acestui subiect de ştire care, iată, după cum se vede, a devenit o reală îngrijorare pentru noi, buzoienii, care ne iubim foarte mult Crângul, pentru că e cel mai înverzit, curat şi liniştit loc, unde ne place să mergem în timpul liber cu familiile noastre.
  Cu siguranţă, ridicarea de construcţii în acel loc ar dăuna foarte mult. Iată de ce:

  1. Ar fi O CRIMĂ LA ADRESA NATURII, în primul rând. Întregul ecosistem natural din acea zonă ar fi grav afectat de aglomeraţia de oameni şi maşini care, inevitabil, ar produce multă poluare (nu doar mizerii, deşeuri, ciment, asfalt, beton, o emisie crescută de noxe, cât şi multă poluare fonică, mult zgomot care nu trebuie să existe acolo). Degeaba a botezat domnul Primar acea alee ,,Aleea Căprioarei”, că şi-ar pierde tot farmecul, o vietate n-ar mai putea trăi în desişul de acolo, iar noi, în loc să mai auzim frumosul ciripit al păsărelelor pădurii când ne plimbăm în liniştea acelei alei, vom fi siliţi să suportăm zgomotele de maşini şi bombănelile noilor locatari.

  2. PERTURBĂ CIRCULAŢIA BICICLIŞTILOR de pe recent inauguratul ,,Inel Verde”. În loc ca oamenii să se plimbe liniştiţi pe biciclete (şi sunt mulţi buzoieni care au acest hobby), sau să facă jogging ori mers cu rolele, vor fi nevoiţi să se ferească mereu de maşinile şi oamenii de la acele blocuri. Degeaba s-a mai făcut atunci acea pistă specială, Inelul Verde, că buzoienii nu vor mai putea să se plimbe în voie !

  3. POZIŢIONAREA TOTAL NEPOTRIVITĂ a construcţiei, care sfidează respectul faţă de natură şi bunul-simţ faţă de ceilalţi cetăţeni (care au şi ei totuşi dreptul la petrecerea timpului liber într-o zonă liniştită).

  4. URÂTUL ASPECT AL BLOCURILOR prevăzute în proiect, care, la rândul lor, dacă vor fi ridicate, VOR URÂŢI ÎNTREAGA ZONĂ DIN JUR !

 • Buna ziua, dl. Ionica. In acest caz, dl. primar ar trebuii sa intervina si sa vina cu o ipoteza pozitiva in privinta acestei statii de betoane, care este foarte poluanta. Ipoteza pozitiva ar fi, sa fie mutata imediat unde a zis acest domn sau santajist, cum ii spuneti dvs.
  In privinta blocului, nu am zis sa inconjuram parcul Crang, de blocuri. Este totusi un bloc sau un ansamblu rezidential de doua blocuri care cred eu ca nu ar sufoca parcul Crang. In aceasta idee de ansamblu rezidential ar putea fi construit si o promenada. Am spus ideea de cartier imbratisat de padure, care este complexul rezidential Greenfield, deoarece am fost in el, l-am vizitat si mi se pare o idee bine gandita, dar nu neaparat sa fie pusa in practica aici in Buzau, cum ati spus dvs, sa inconjuram Crangul de blocuri. Eu nu am zis asa. Cred ca ultima afirmatie a dvs. ati spus-o pe un ton arogant, asa inclin sa cred. Sper ca nu am suparat pe nimeni si va urez o zi buna.
  Si da, am zis-o si o zic din nou, acea statie de betoane trebuie sa dispara de acolo cat mai repede.

 • Idee bine gândită domnule Ciprian este construirea pe terenuri nefertile/neamenajate/virane, cum vreți să le spuneți, apoi împădurirea zonei pentru creșterea prețului locuințelor! De ce se merge pe ideea construim lângă pădure şi nu împădurim lângă construcții? Vă spun eu, investiție minimă, profit maxim! Apoi, odată deschisă „Cutia Pandorei”, aşa va rămâne! Dacă se construiesc acolo 2 blocuri, eu de ce nu as putea face înca unul lângă? Şi tot aşa! Iar referitor la cartierul despre care vorbiți, aş fi avut aceeași părere înainte de a fi înființat în mijlocul unui spațiu verde! A fost probabil un tun imobiliar ca multe altele!

 • Marți, arhitecta noastră s-a programat la dnul primar pentru a-i explica situația”, a adăugat Ricardo Lepădatu – citat din articolul anterior! Auras, am dori să fim informați dacă „arhitecta noastră” s-a prezentat, „conform programarii?” si a „explicat situația” domnului primar, în această perioadă când audiențele sunt suspendate!

 • Ar fi un nou pas pentru distrugerea Crangului. Primăria să cumpere terenului și să planteze arbori.

 • Şi staţia de betoane e o problemă, într-adevăr, pentru că răspândeşte mult praf… Mai ales când bate vântul, trebuie să-ţi acoperi căile respiratorii… Şi dacă mai treci şi cu copiii pe acolo, trebuie să-i fereşti şi pe ei.
  Dar asta nu înseamnă că…. construirea acestor blocuri trebuie să fie ,,soluţia” la această problemă !!! Mai bine să stăm cu praful ăla (dacă nu suntem în stare să mutăm betoniera de acolo) decât să ne trezim cu monstruozităţile alea de blocuri !
  Doamne fereşte, numai asta ne mai trebuia lângă Crâng !

  PROPUNEREA BENEFICĂ e următoarea:

  Dacă tot e o zonă de recreere, cu activităţi sportive (ciclism, jogging, atletism, patinaj, role, etc.) mai sănătos şi mulţumitor pentru buzoieni ar fi să se facă pe acel loc încă un teren (de fotbal, sau de tenis, ori de baschet, sau alt sport) completând astfel spaţiul sportiv din zonă.
  Orice idee de acest gen cred că ar fi binevenită pentru buzoieni, atâta timp cât nu se poluează Crângul (nici măcar fonic, deci vrem LINIŞTE acolo în continuare), să nu se creeze aglomeraţie de maşini, mizerie sau alte neplăceri.
  FĂRĂ CONSTRUCŢII care cu singuranţă vor strica aspectul zonei !
  Nu vrem să ne vedem Crângul înghesuit de nişte cotineţe !

 • Problema acolo e mai complexa si are mai multe implicatii daca acolo se va realiza o constructie de 10 etaje din care parterul va fi cu spatii comerciale la o distanta de doar 10 metri de padurea Crang.
  In mod normal intr-o asemenea zona nu ar trebui sa se primeasca aprobari pentru constructii atat de inalte, de 10 etaje, si in nici un caz la doar 10 metri de padure.
  Aproband un astfel de PUZ si proiect va da mana libera sa se faca acelasi lucru si vis-a-vis, langa pista de atletism unde un alt afacerist deja se gandeste la asa ceva de ceva vreme, iar prin aprobarea acestui proiect ii va da mana libera si acestuia sa demareze lucrurile.
  Riscul mai e sa se ajunga in situatia in care parcarea de langa pista de atletism sa fie inchisa, sa nu mai fie publica, parcare pe care s-a pus ochii inca de acum multi ani si au si exista si niste incercari de a fi privatizata.
  Deasemenea in curs se mai fac si cercetari si documentatii privind niste parcele chiar in padurea Crang, probabil ca sa aiba dosarele gata facute cand se vor alinia lucrurile cum trebuie.
  Una din parcelele vizate este parcela de la jumatatea aleii Caprioarei, unde exista un drum neasfaltat ce duce in padure si alei pietonale neasfaltate prin padure folosite pentru promenada pietonala si de biciclisti si de catre angajatii companiei de apa ce punct de lucru langa lac. Intamplator sau nu acea zona a fost defrisata in ultima vreme exact spre pe terenul liber de sarcini.
  Faptul ca s-au facut cercetari acolo dovedeste ca se gandesc la o constructie mult mai mare, cu fundatie, nu doar un cort de nunti improvizat ca in capatul aleii Caprioarei unde are Brebeanu (cel ce are saloanele de langa Kaufland, vecine cu terenul lui Lepadatu pe care e Cifa).
  Se fac multe jocuri in fundal, jocuri ce au mize de milioane. Cum s-au facut si acum 20 de ani cand s-au privatizat terenuri in mijlocul Crangului si s-au dat pe bani de tigari locatiile ce erau acolo construite de zeci de ani.

 • Felicitări pentru noul mod (mai democratic şi mai modern !) de prezentare a ştirilor, domnule Auraş, care sper să rămână unul constant de acum încolo (şi anume selectarea celor mai interesante comentarii ale buzoienilor dintr-un articol precedent şi republicarea lor în cuprinsul articolului propriu-zis).
  E o strategie foarte bună de a face presă, în felul acesta cred că v-aţi atrage mult mai mulţi cititori şi comentatori. Nu mai spun de respectul acestora pentru dvs, opiniile lor fiind mult mai bine luate în seamă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.